Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 20:50, 30 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Wreszcie i ja mogę pochwalić się krokusami i bardziej zaawansowaną wiosną

czosnki

tulipany

piwonia krzewiasta

Jaka piekna wiosna u Ciebie ,piekna ta piwonia taka duza .Tulipanki u mnie na tym samym poziomie mniej wiecej..
Malutki pod lasem 20:47, 30 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Pierwsza myśl była taka, żeby zrobić kratki, pergole i puścić po nich bluszcz z różami:

Aniu, ten pomysł lepszy od tego z tujami...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:45, 30 mar 2016

Do góry
trawka skoszona i wszystkie paprochy kosiara wyzbierała, od razu inaczej się zrobiło

jak czyściutko i nie widać gdzie mech , a gdzie trawa

wierzba listki wypuściła
Malutki pod lasem 20:41, 30 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Potyrałam dziś trochę W skrzyniach zrobiony porządek i sporo posiane Pomoc miałam jak zawsze

Bożesz co za słodka kluseczka A jaki poważny podczas pracy
Uśmiałam się z tych historii z pająkami
Malutki pod lasem 20:41, 30 mar 2016

Do góry
Pomocy potrzebuję, bo jutro przychodzą panowie robić kostkę i muszę podjąć decyzję, czy robić między słupami dziurę na nasadzenia, czy nie i wybrukować wszystko. Tak jest:

Pierwsza myśl była taka, żeby zrobić kratki, pergole i puścić po nich bluszcz z różami:

Teraz jak zaczęłam myśleć, to wpadło mi do głowy, że może kupić szmaragdy i tam wsadzić:

Ogólnie chodzi mi o to, żeby zimą nie sypało mi się na samochód, bo czasami to się dzieje. Drugi, który stoi pod ścianą zawsze jest suchy.
I teraz nie wiem czy zostawiać te dziury i później myśleć co tam wsadzić, czy w ogóle ich nie robić i zostawić tak jak jest, a samochód czasem zamiatać?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:39, 30 mar 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Rozplenic jeszcze nie ściachałam

a co ciachamy już trawy bo jedna mała już zielono puszcza to chyba juz czas... pięknie krokuski wyszły w słoneczku buziolki
Makowo na Kociewiu 20:33, 30 mar 2016

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:29, 30 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam martagony. Doraastają do 1,5 m a czasem i więcej.Czy powinnas je miec nie powiem bo kazdy ma swój gust . Te lilie mają stosunkowo drobne kwiaty i nie pachna a niektóre nawet smierdzą ale mnie sie podoba ich urok dzikich kwiatów. Nie zadecyduję za Ciebie czy kupic. Czasem jakąs zje nornica ale chyba nie jest to ich wielki przysmak.Kwitną co roku jesli ich późny mróz nie zmrozi.A tu przykładowe

Dziękuję Bogdziu, za piękne zdjęcia, one mnie już wcześniej zainteresowały w innych ogrodach, a u Ciebie zobaczyłam wstęp w odcinku Mai z Waszym ogrodem ....intrygują mnie, bo są wysokie i duża ilość kwiatów na jeden łodydze do mnie przemawia, nie sprawiają kłopotów to tylko plusy, jeśli się zdecyduję to tylko na na nie
Ogródek Iwony II 20:26, 30 mar 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Rabata do zapinowania ☺Iwonka czy pod drzewkiem w tym pustym miejscu coś jeszcze dosadzisz?

Mirko, czy masz jakąś propozycję?
I czy chodzi o
1 - pod Irgą
2 - pod cyprysem?
Makowo na Kociewiu 20:24, 30 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
W poniedziałek wielkanocny był pierwszy piękny wiosenny dzień tej ...wiosny

W trawkach wyglądają uroczo;
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:20, 30 mar 2016

Do góry
gosieq29 napisał(a)
chcialabym dodac rosliny do tych bukszpanow, bo wyglada to jak szczere pole, i nie wiem czy zrobic w lini prostej kształt rabaty i co moglabym posadzic

w jakiej kolejnosci.

Narysuj rzut z góry terenu, bo nie doczekasz się odpowiedzi. Na przykladzie tak fragmentarycznego zdjęcia nie da się powiedzieć co pasuje a co nie, bo nie widzimy ogółu - wszystko pasuje.
Bukszpany posadziłaś pod ogrodzeniem, więc dosadzisz tylko coś niższego od nich bo zginą.
Wykopalabym je i wtedy zaczelabym tworzyc rabate, a bukszpany dalabym z przodu rabaty.
Pytasz co po kolei - zalezy jak chcesz budowac rabate, czy chcesz miec widok za ogrodzenie czy nie. Budujesz jakies tlo (zwykle iglaki) a potem schodzisz pietrowo do przodu.
Hirutkowy raj:)) 20:20, 30 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Czy kurczaczki podrosły

Kurczaczki maja juz tydzien,mozna sie na nie gapic w nieskonczonosc

Tak spia

Ogródek nad jeziorem 20:20, 30 mar 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Dziś jeszcze werbenę pikowałam, jak się okaże że to nie jest patagońska tylko brazylijska to pana W.Leg.... obedrę ze skóry wykałaczką pikowałam, zostawiłam jeszcze w pojemniku żeby podrosły, bo te maleństwa nie wiem czy przeżyją ...

Kurczę też takie mam i już trzeba je pikować? wykałaczką? nie wiem czym taka zdolna jest
Makowo na Kociewiu 20:13, 30 mar 2016

Do góry
W poniedziałek wielkanocny był pierwszy piękny wiosenny dzień tej ...wiosny

Malutki pod lasem 20:05, 30 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)

co to za iglaczek ??(tufciak brzmi mało powaznie )
Malutki pod lasem 20:02, 30 mar 2016

Do góry
Z dobrych wieści dzisiaj po pracy podjechałam do szkółki, którą mi Iwka na all... znalazła, jak szukałyśmy tufciaków Kupiłam 7 sztuk, do tego 3 danice, 3 berberysy (będą na wymianę za żurawki przy chodniku), kosodrzewinę dostałam gratis
W Auchanie strzeliłam sobie jeszcze borówkę, bo mam tylko jedną, to druga się przyda

A poza tym byłam zobaczyć co tam słychać w moich skrzyniach i okazało się, że coś wysianego na początku marca mi wychodzi Tylko nie zapisałam sobie co w którym rządku i teraz nie wiem. Siałam sałatę, rzodkiewkę i kalarepę. W dwóch rządkach coś wychodzi, czyli dwie z tych trzech roślinek kiełkują Najprawdopododniej to rzodkiewki i kalarepa.
Ogródek Iwony II 20:01, 30 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ania, po naszej wczorajszej dyskusji, jak się dziś przypatrzyłam tej rabacie w czasie sadzenia, przymierzałam bukszpan w miejscu, gdzie polecałaś. Trochę mały i by się zgubił. Ale okazało się, ze miaąłm jeszcze 4 wrzosy - trzeci rodzaj, bo jeden padł. (Tylko jeden na 15 sztuk przez dwa sezony - to sukces ).
No i posadziłam w nogach tawuły te 4 wrzosy. Resztę rabaty zostawię pustą, tylko wysypię korą. Jakbym coś dosadziła, to zaburzę linie kresek, o które mi chodziło
Rabata do zapinowania ☺Iwonka czy pod drzewkiem w tym pustym miejscu coś jeszcze dosadzisz?
Przerwa na kawę... 20:00, 30 mar 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
U mnie w końcu pierwsze kwitnące oznaki wiosny

Pieknie kiedy u mnie tak bedzie
Makowo na Kociewiu 19:59, 30 mar 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim za pochwały irysków
Dziękuję, że przychodzicie do Makowa, kiedy mnie nie ma
Dziękuję za życzenia świąteczne
Byłam na chwilę na wiosennej wyspie. Było ciekawie i słonecznie

Księżycowy... 19:58, 30 mar 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Kolejne nasiona wysiane, coraz mniej miejsca...

No pięknie, ja chyba nie mam ręki do siewu
Ale zawsze podziwiam osoby które mają taki dar..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies