Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:43, 29 mar 2012

Do góry
Już się nie mogę doczekać zdjęć tych cisów i reszty - zaszalałaś konkretnie - ale jaki będzie efekt piękny
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 23:00, 29 mar 2012

Do góry
Hej Sebek Witam
Jakie to zabawne uczucie bo wydaje mi się, że Was dobrze znam podczytując Was tak długo.
Poczekam na pozwolenie od Danusi bo to jednak u niej to spotkanie...
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 22:48, 29 mar 2012

Do góry
gagu napisał(a)
Witaj Danusiu, podczytuję Wasze forum od prawie roku i do tej pory nie miałam odwagi się ujawnić..
Nie zakładam na razie swojego wątku bo nie bardzo mam co przy Waszych pięknych ogrodach pokazywać. Jednak postanowiłam się zalogować, żeby móc się z Wami poznać nie tylko na forum, ale i na Waszych spotkaniach. Czy zatem jako "nowa" magę wziąć udział w sobotnim spotkaniu?
pozdrawiam Aga

Jedź Aguś
A tam w ogóle witam

Ty Haiko też
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:06, 29 mar 2012

Do góry
Wcale nie aż tak duże to było - a to chyba nawet była kula bez pnia - nie pamiętam, bo nie czytałem cen zbytnio. Tamto stoisko miało strasznie drogie rośliny

Rodzaje donic 22:02, 29 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusia na pewno nawozi swoje - i całe są Ale rośliny nawozi w nich, nie donice

Cześć Sebek

Ha ha ha a ja myślałam, że jak je tak ponawożę to jeszcze może mi urosną

A tak na poważnie, to jak się nie ma wkładów do donic (ja niestety nie mam - wymiarowo nic mi nie pasuje) to producent poleca owinięcie donic od wewnątrz folią.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:47, 29 mar 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Sebciu, kosteczka będzie super ale nad tym cyprisikiem to pomyśl jeszcze, albo poczekaj, napewno coś będzie. Za takie pieniądze to napewno cisa ładnego kupisz. a w tych pięknych szkółkach nie ma? aaaa i jeszcze zdaje się jakieś targi ogrodnicze u Was będą

W zeszłym roku Sylwia zobaczyła na cisa na pniu i kosztował 1000 złotych, a ja chcę się zmieścić w tej kwocie ze wszystkim - a najlepiej jeszcze mniej Będę kombinować jeszcze
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:18, 29 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
W obi cyprysiki były po 79 niebieskawe i 89 zółte (stardust).

Przysiągłem sobie, że więcej drogich trwałych roślin w markecie nie kupię - a zwłaszcza Obi!
Obdzwonię inne szkółki i spytam się po ile mają oni.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:13, 29 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A jakie to cyprysiki ?
Nie za drogo ????

No właśnie nie wiem ... Mają wymarzone wymiary - takie właśnie były te cisy w moich myślach. Jeszcze się namyślę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:23, 29 mar 2012

Do góry
"w marcu jak...." no i zaraz "kwiecień-plecień" nie ma co się dziwić
u nas właśnie zaczęło padać, dzień był w sumie słoneczny i wietrzny. Ale roślinkom dobrze zrobi wiosenny deszcz

Sebek, ale wiosna u Ciebie na całego ! i widzę, że spore rewolucje Cię czekają !
będę zaglądać
Ogród Sylwii od początku :) 17:57, 29 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bardzo fajne te koszyki - ale zostaw choć jeden na przyszłą sobotę pusty

U mnie ci ich dostatek
Ogród Sylwii od początku :) 17:42, 29 mar 2012

Do góry
Bardzo fajne te koszyki - ale zostaw choć jeden na przyszłą sobotę pusty
Migdałek, jego urok.. i utrapienie 17:41, 29 mar 2012

Do góry
W zasadzie możesz już - ale i tak będziesz musiała pryskać go później.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:37, 29 mar 2012

Do góry
Przed chwilą wróciłem z kolejnych ogrodniczych zakupów - nowa kostka już czeka na położenie - potem wystarczy tylko obsadzić rabatę. Mam okazję zakupić w najbliższej szkółce cyprysiki na pniach po 200 złotych za sztukę - chyba się skuszę, bo po pierwsze mam blisko, a po drugie o cisach na pniu nikt nie słyszał w żadnej szkółce z okolicy
Taka jest - szaro-ruda Sama szara była o 40 złotych droższa, a też miała "wykwity" - a tą się obróci i sponiaczek
Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:30, 29 mar 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Poproszę jeszcze o pomoc na temat jak z patyka wyhodować bukszpanika...Do tej pory robiłam tak: kawałek patyczka, ukorzeniacz i do ziemi z piaskiem. Nie mogę się jednak doczekać ładnych roślin. Zrobię zdjęcia moich sadzonek, ale mam wrażenie, że nie przetrwały. Czy jest inny sposób i czy te patyczki mają być zdrewniałe czy raczej takie zielone i wiotkie?

Lepiej się ukorzeniają te zielone - choć one wcale takie wiotkie nie są. Trzeba dużo cierpliwości, bo one zbyt szybko korzeni nie puszczą.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:28, 29 mar 2012

Do góry
sylwia_d napisał(a)
Mam 2 bukszpany, które kupiłam już z ogródkiem. Trochę słabo cięte.

Na jednego z dachu garażu skoczył kot i rozłamał go w połowie

Da się coś z tego wyciąć?
Kuli chyba nie.
Nie wiem czy zostawić czy wywalić i kupić coś innego?

z drugiej strony jest tak

Bukszpan i cis jako nieliczne mają moc odbijania ze starych pędów - także chyba bym go ściął prawie do ziemi, bo widać, że się już tam zieleni - w reszty trzeba zrobić sadzonki.
Chyba, że kupisz kilka jakichś do niego i obsadzisz - powstanie wtedy taka poduszeczka
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:26, 29 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzięki. Dzisiaj pogoda różna, rano padał grad, potem słońce - teraz pada deszcz - ale od razu jakoś tak bardziej zielono

U nas też pogoda w kratkę i zimno się zrobiło.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:24, 29 mar 2012

Do góry
Dzięki. Dzisiaj pogoda różna, rano padał grad, potem słońce - teraz pada deszcz - ale od razu jakoś tak bardziej zielono
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:21, 29 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Narcyzy też już rozkwitły

Bazie już wygina do góry - pewnie opadną niedługo lub pokryją się pyłkiem

Pierwiosnki nie zadowalają - prawie wszyskie pąki im wymarzły - właściwie kwitną tylko te

Dawno do ciebie nie zaglądałam, a dzis proszę, Sebek i jego ogród w wiosennej odsłonie
ten narcyz jest przepiękny
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 17:19, 29 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witek był na szkolreniu odnośnie trawników i takie właśnie zalecenia dostaliśmy. Słucham się Witka.

Ważne żeby cokolwiek robić, nie martw się tą kolejnością. Jak dla mnie nie ma różnicy wielkiej czy wtedy czy wtedy, ale w lipcu cokolwiek jest wykluczone, bo trawnik zbrzydnie w środku lata. Kto to wymyślił? Aeracja w lipcu? Niee, nie dopuszczam nawet takiej myśli.

Raz zrobiłem aerację latem - dwa lata temu chyba - trawnik przez dwa tygodnie nie wyglądał zachęcająco
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 17:18, 29 mar 2012

Do góry
TUMARKER napisał(a)
Dziękuję Danusiu , wszystko ułożyło mi się w głowie . Zaczynam zatem w weekend aerację,potem posypię dobrą ziemią i nasionami, jednocześnie saletrą a potem podlewanie obficie przez 3 dni.
Czy była już mowa po jakim czasie po takich zabiegach można zastosować Bofix?

tutaj jest o tym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies