Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 22:37, 05 maj 2025

Do góry
Wiaan napisał(a)

Anetko, co to za drzewko przy żywopłocie? Koleżanka szuka takiego pokroju drzewa.

Wszystko wygląda perfekcyjnie.
Tez bym poczekała aż werbena podrośnie.
Ja nie mam problemów z siewkami, bo jesienią wycinam prawie wszystkie werbeny, zostawiając tylko 3,4 na rabacie do wysiania.

Pomocy spalona trawa chwastox 300sl + puma 22:15, 05 maj 2025

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów.
Przyszedł moment że teraz jak potrzebuje wsparcia. w zeszłym roku ta sama dawka nie było problemu. W tym roku
21.04.25 spryskane trawę 10l w tym 70ml puma i 50ml chwastox 300sl.

Trawa posiana 06.2024.
W zeszłym roku była pryskana podobną proporcja i było ok. W tym roku 3 dni orzed nie koszona i 3 dni po nienkoszona.

Przed opryskiem była pięknie zielona.

Czy jest szansa na wyratowanie tej trawy.
Już 3 dnia po oprysku trawa zaczęła żółknąć. Dzis 14 dzień po oprysku i nie widać żeby trawa wstawała.

Posypałem Yaramila power 4kg na 100m2 parę dni temu ale nienpomoglo. Wodą też była zalewana i deszcz był.

Trawa jeszcze do uratowania czy trzeba ją zniszczyć i nowa posiac?

Jedno zdjęcie wysyłam jak wyglądała dzień orzed opryskiem :-/

Wszystkiego po trochu 21:44, 05 maj 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
klonik NN ale nie mogę się na niego napatrzyć z okna jadalni

/quote] Zaintrygował mnie ten krzew z prawej strony, czy to jest może ostrokrzew? Mam ostrokrzewa, ale nigdy go nie cięłam, a chciałabym go zagęścić. Ten wygląda rewelacyjnie.
Jak zwykle gapiłam się dłuższa chwilę na trawnik obsadzony rh, to miejsce przyciaga mnie jak magnez.
Za drzwiami do ogrodu... 21:41, 05 maj 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Dziękuję Alicjo! No tak, trzeba mieć taki" syndrom niespokojnych rąk", które ciągle potrzebują coś dłubać
1 MAJA oczyściłam kercherwm i pomalowałam betonowe mebelki, były już bardzo zazieleniałe,

Malowałam rozcieńczoną farbą fasadową. Trochę przecierałam na mokro. Blaty przetrę trochę chyba papierem ściernym.

Ostatnio wpadł mi gdzieś w ręce preparat do usuwania glonów z elewacji. Może by wystarczyło nim posmarować. Podobno niszczy glony tak jak te preparaty co usuwają grzyba ze ścian. Ale czytam, że przemalowałaś całość. Oby trzymało, a nie zaczęło się łuszczyć, albo glonieć od nowa.
Ogród w malinówkach 21:35, 05 maj 2025

Do góry
Kocimiętki w wąskich rabatach:

Ogród w malinówkach 21:32, 05 maj 2025

Do góry
Pan Ambrowiec po deszczu nabrał masy, liście rosną jak szalone
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:27, 05 maj 2025

Do góry
Jutro w takim razie wyłamuję. Zastanawiam się czemu na Pumilio nie widzę szyszek? Jeszcze wypuszczą? Czy zdychają?

Co to za trzmielinę kupiłam w Biedrze? Fortune'a? Mocno przeceniona, a takie fajne malunie, a gęste krzaczki i się skusiłam…

Bylebu nie jakaś żenująca odmiana niezimująca no japońska
W moim małym ogródeczku II 21:16, 05 maj 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Deser wygląda bardzo apetycznie.
Śliczna ta twoja glicynia. Ile ma lat ? Moja młoda ma kilka kwiatostanów ale też już cieszy.
Nie bardzo pamiętam ile ma lat, ale na pewno ponad 10. W tym roku jest przepiękna, co dzień obchodzę dookoła altanę i cieszę oczy. Owadów w niej bez liku. Warto o nią zadbać, bo później pięknie się odwdzięcza.

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 20:57, 05 maj 2025

Do góry
Jak tam, czekamy na mróz?

Foliak zamieniony w fawelę. Zaraz idę zapalić znicze.
Juz robi się zimno.

Wyskoczyłam dziś do okolicznego marketu.
Pojechałam obejrzeć meble na taras.
Zgodnie z przeczuciem, nie spodobały mi się.
Pewnie dlatego, ze nie wyglądały jak meble, które wpadly mi w oko podczas ostatniej wizyty w moim ulubionym, irlandzkim centrum ogrodniczym.
Cóż, trudno się spodziewać podobnego wyglądu. Róznica powinna być skoro jedne kosztują 5000pln a drugie €4500…

W każdym razie wyszlam z marketu z bardzo zdezelowanymi sadzonkami goździków.
Chyba się im dostało przez majowy weekend.
Biedne sa bardzo ale kolor ładny i nie sa przesuszone prawie na smierć a byly po 2 pln to sie je zreanimuje.

Wypieliłam tez kawałek grządki i idę dalej rozmyślać nad moją ścieżką za domem.

Aaaa, na koniec jedno zdjęcie.
Młodociany klonik globosum mi oszalał…
To chyba za wcześnie na takie widoki, nie? No chyba, ze jestem kompletnie niedouczona i może sobie produkować klonowe „noski” na przelomie kwietnia i maja…

Ogród Basi i Romka 20:55, 05 maj 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Z mojego judaszka sądzonego późną jesienią raczej nic nie będzie, ale jeszcze chwilę poczekam. No ale musiałam iść na rynek po ziemniaki, chyba zmienię dietę na makaron no stały one, bardzo ładne, a za nimi on, nie badylek, tylko juz całkiem fajne drzewko
Mamy taką pracę, że czasami jesteśmy w niej razem z eM. Jak wróciłam z rynaczka, jest dwie minuty od mojej pracy, miałam już zdjęcia i pokazałam komu trzeba EM poszedł na ryneczek i mam go już w swojej pracy
Ma więcej kwiatów, niż ten mój, który już u mnie rośnie kilka lat ale się cieszę, no i taki jak chciałam Forest Pansy, bordowe liście

No no poszalałaś z zakupami.
Judaszek śliczny. Niewielki a już kwitnie.
Mój zakupiony w ubiegłym roku nie zakwitł , wypuścił małe ładne listki i 95 % teraz w ostatnich przymrozkach zmarzły. Jedno oczko żywe i wypuszcza listki.
Przy ścieżce 20:52, 05 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)

Znalazłaś bardzo przytulną miejscówkę swojej sangwinarii. Ja lubię bardzo jej liście, nawet bardziej niż ulotne piękno kwiatów.
Ogród prawie wymarzony … 20:34, 05 maj 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Justyna, wstawiasz za mało zdjęć kaliny, a ona

ewidentnie teraz gwiazdorzy...

A proszę proszę - pompony jeszcze w zieleni

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 20:10, 05 maj 2025

Do góry
Co nieco.
Pokażę nasz ogród 19:58, 05 maj 2025

Do góry
Wysokie rośliny po prawej stronie szczelnie odgradzają nas od drogi.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:57, 05 maj 2025

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)

Ale piękna!! Cudo! Kojarzysz odmianę?
Pokażę nasz ogród 19:53, 05 maj 2025

Do góry
Resztę tła w ogrdodzie stanowią wyższe bardzo różne rośliny, i kilka coraz bardziej widocznych, ekranów z cisa.

Pokażę nasz ogród 19:41, 05 maj 2025

Do góry
Drugi żywopłot to jeszcze potężniejsze tuje u sąsiada:

Teraz sąsiad tuje podkrzesał mocno od dołu,odsłaniając siebie i nas, ale też wpuścił sporo światła.

A ponieważ ta rabata wymagała zmian z powodów estetycznych- krótko mówiąc był na niej śmietnik - trzeba było zainwestować w jej plecy

Pokażę nasz ogród 19:35, 05 maj 2025

Do góry
Mieliśmy potężny żywopłot za ogrodzeniem , teren miejski

który został wycięty przy remoncie drogi. Szybko posadzilismy spore szmaragdy, żeby jak naszybciej się osłonić

April podbija las... 19:05, 05 maj 2025

Do góry
April napisał(a)
Tu mokry

Strażnicy tarasu sosny i kocie Te sosny takie wypionowane, ktoś kiedyś o to zadbał? Tworzą rytm prawie doskonały. Bajkowo Po deszczu to masz pewnie darmową aromaterapię?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:19, 05 maj 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies