Mnie się juz Mireczko podoba, może innym nie spodoba się, ale tak to jest, każdy lubi co innego
będzie pokaz przed i po, ale jeszcze nie teraz
spory koszt mi wychodzi, z kamykami w chodniku będzie zabawa...z oknami, kratkami itd...
zapas nowych foteczek jest
szaleją kfiotki i stipa i róże non stop kwitną
czy ja zdążę do sierpnia z cięciem bukszpanów i cisów...uff
merci
stipy te duże to ubiegłoroczne a w sumie moze i
dwu trzy letnie nawet.
lawenda ze stipa nie choruja u mnie jakoś.
u mnie w tym roku lawenda jest ciemnofioletowa.
Aniu, Mała_Mi Bardzo Ci dziękuję za cudowny dzień. Twój ogród jest niesamowicie energetyczny i bajecznie kolorowy a mimo to można cudownie w nim odpocząć. Masz wielkie serce musiałam wejść na ławkę
Krzysiek wybawiony był niesamowicie
Obdarowałaś mnie taką ilością roślin, że karteczki musiałam dołożyć aby wiedzieć co dostałam. Bodziszki są cudowne!
Opiszę każdy z ogrodów u siebie, bo nie będę Ci wątku zaśmiecać. Tutaj wrzucę tylko kilka fotek moim okiem.
Jeszcze raz dziękuję, że mogłam się z Tobą znowu uściskać
Aniu na betonowej może być śródziemnomorsko tam patelnia jak wszędzie , słońce cały czas, ale chciałbym ją zrobić z czymś zimozielonym, żeby ładnie wyglądała cały rok i od wjazdu i z domu, odpoczywamy raczej tak jak jest basen i na tarasie przy kuchni , tak jak jest to zdjęcie zrobione z dołu, a przy bramie jest zrobiona ta jedyna rabata z limkami, hostami, żurawkami i grackami
jak patrzę na to zdjęcie i poprzednie betonowej to do Twojego domu pasuje mi zeby tak jakoś śródziemnomorsko było
może całość obsadż lawendą, trzmieliny lub cisy na pniu, perovskia, stipa..?
tam patelnia?
żywopłocie moze fany ale ni przypiął ni przyłatał...
odpoczywacie raczej tu przy samym domu czy tam w głębi, bliżej ulicy też się coś dzieje?
A witam witam!! Wątek swiezy, to i szybko się ogarnia temat
Oj czekam na te tuje z utęsknieniem, tym bardziej, ze kilkadziesiąt metrow zapłoem rozpoczęła się budowa kolejnego bloku i wycinają drzewa, które nas zasłaniały przed wieżowcami
A z trawek to na pewno Hakone bym chciala, chyba All gold, bo cos mi się kołacze, że ktoś pisał, że rosnie szybciej niż aureola. Stipę chcę, bo jestem zakochana w jej eterycznosci!! Najpierw kupiłam jedną stipę i się okazała nie tą wiotką i się zawiodłam, a potem się zorientowałam, że to nie ta stipa! Mam jeszcze Ice dance i konwalnika, ale narazie im daję czas Jest tez miskant za tą czerpnią, bo chciałam jakąś trawę, która jak urosnie to sobie zza czerpni będzie wystawać. Na razie efektu brak
Ale.. teraz trawy wsadzilam tak nijako, ale na przyszły sezon będzie na pewno stipa z czochami w ilosci większej niż 1 Jeszcze się pomysli Na razie jestem napalona na jakieś róże