Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:39, 15 lip 2016

Do góry
Stipa jeszcze nie kwitnie? A moja taka poczochrana wlochata, to chyba kwitnienie? Jak tu się zbiera nasiona? 100 pytan do ;*
Kamienny ogród patykiem malowany 23:04, 14 lip 2016

Do góry
Ostatni misz masz

Stipa i Rozchodnik

Serduszka - która podobno zanika po przekwitnięciu. Moja kupiona na wiosnę kwitła a teraz jest 3x taka jak wiosną ????

I na koniec wiejski Nachyłek

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:45, 14 lip 2016

Do góry
No to z nasion niewiele stipa jeszcze nie kwitnie, ją trzeba siać w domu w lutym
Hirutkowy raj:)) 22:30, 14 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Ula krater pelny,sa rh szt.3 azalie Marusza 4szt.rozchodniki,berberysy Admiration,bukszpany,stipa,wzdluz podjazdu cisy jeszcze do uzupelnienia,umbra,szwedzka krolowa ,na kratce clematis zapomnialam jaki i byly tylipany,a pod oknem vanilki.

Wróciłam zobaczyć bo coś się ciężko posty ładują, a tu już odpowiedź rzeczywiście dużo dobrajaki masz zmysł żeby to od razu połączyć, ja robię główne nasadzenia a potem patrzę co i jak wypełnić
Hirutkowy raj:)) 22:09, 14 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
I ja patrzę na fiolety budleję też mam za hortensją i czekam na nią, a tu leje i leje. A krater fajnie się zapełnia- co tam masz oprócz hortek.

Ula krater pelny,sa rh szt.3 azalie Marusza 4szt.rozchodniki,berberysy Admiration,bukszpany,stipa,wzdluz podjazdu cisy jeszcze do uzupelnienia,umbra,szwedzka krolowa ,na kratce clematis zapomnialam jaki i byly tylipany,a pod oknem vanilki.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:35, 14 lip 2016

Do góry
"Mikroskopijna" stipa już na półce

Pogubiłam się po drodze... 20:08, 14 lip 2016

Do góry
stipa żyje własnym życiemróża którą ścięłam do zera odbija
Lawendowy zawrót głowy 18:58, 14 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

hahah lawenda lezy stipa lezy ...tego juz nie bardzo lubie

A mnie ta lawenda z trzmielinami zauroczyła
Lawendowy zawrót głowy 18:53, 14 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)

LUBIĘ TO

hahah lawenda lezy stipa lezy ...tego juz nie bardzo lubie
Ogród Ani :) 12:26, 14 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Tak właśnie Aniu, zaprojektowane przez samą Danusię
do tego jeszcze stipa i masa czosnków...ale bez cisów

No popatrz Basiu a ja mam narysowane przez samą Toszkę
Do stipy jeszcze nie dojrzałam a czosnki będą a i owszem - także w dużej ilości
Ogród Ani :) 12:12, 14 lip 2016

Do góry
Tak właśnie Aniu, zaprojektowane przez samą Danusię
do tego jeszcze stipa i masa czosnków...ale bez cisów
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:32, 13 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Janeczko, a czym posadziłabyś róże: Aphrodite, W. Sheakspeare, Chippendale i Gospel? Kupiłam własnie i zastanawiam się?

Jolanko, mam tylko dwie pierwsze: William S to purpura z malinowym odcieniem, Aphrodite ciepły róż (odcień brzoskwiniowo-łososiowy), Gospel chyba jest bardziej czerwona niż purpurowa, Chippendale raczej pomarańczowo-różowa. Czyli taki misz-masz i wg mnie te róże do siebie pasują słabo. Musiałabyś je zdecydowanie rozdzielić.

Do towarzystwa każdej róży pasuje szałwia (biała, fioletowa), stipa, różne carexy i inne trawy, lawenda (zalezy od podloza i raczej na skraju rabaty), rutewki, gipsówka, jarzmianki, jeżówki - tylko trzeba przemyśleć spójną kolorystykę...
Makowo na Kociewiu 21:39, 13 lip 2016

Do góry

Ach bym zapomniała jest jeszcze jedna ale jeszcze nie zaczęła
vintage wine

stipa zaczna pokazywać kłoski

W Kruklandii 20:33, 13 lip 2016

Do góry
Stipa od dobrej babki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:48, 13 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O to widze ze mialysmy podobny piatek.ognisko a potem braki pamieci
Jestem za zawilcami japonskimi albo za zwyklymi bialymi jezowkami i stipa np.pieknie im razem
tylko wszystkie 3 dosc poxno....jezowki wntym roku faktyznie szybsze ale normalnie troche pozniej chyba co ?

A onpiatku Ci pisałam że zmęczona jak Ty jestem
Ogrodowy song 19:47, 13 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Jaka stipa cudna Moja jak była w.doniczkach była sliczna a jak wysadziłam do ziemi to stoi jak wryta i nie rośnie.A taką miałam śliczną w zeszłym roku.Wkurzają mnie te trawy.

Ta ubiegłoroczna z jesieni jest wielka...a z nasion mam w różnych miejscach i wysokości tez różne..nie mogę narzekać; kilka kęp mam jakby w cieniu innych roślin i rzeczywiście jakby tkwiły w miejscu. Może miejscówkę im zmień.
Nawet miskant ML mile mnie zaskoczył..też ma dość duże kępy i uchował się dobrze. Niespodziankę sprawiła mi też Hameln...mimo, że też sadzona jesienią, ale tylko dołowana, zbiera się mocno
Mirko...nie żeby Cię smucić chwalę się trawkami. Być może za rok wszystko się odwróci na Twoją stronę daj im papu dobrego...ostatnio podsypałam część moich traw nawozem do trawnika...padał deszcz i w sumie dobrze się stało, bo nawóz rozpuścił. Wyglądają dobrze. Oprócz tego zabiegu to podlewam wszystko jak leci Florovitem.
Mnie wkurzają najbardziej floksy, które z roku na rok są zaatakowane mączniakiem..zawsze coś nie tak. Ale główki do góry i jutro będzie lepiej
Ogrodowy song 18:57, 13 lip 2016

Do góry
Jaka stipa cudna Moja jak była w.doniczkach była sliczna a jak wysadziłam do ziemi to stoi jak wryta i nie rośnie.A taką miałam śliczną w zeszłym roku.Wkurzają mnie te trawy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:16, 13 lip 2016

Do góry
O to widze ze mialysmy podobny piatek.ognisko a potem braki pamieci
Jestem za zawilcami japonskimi albo za zwyklymi bialymi jezowkami i stipa np.pieknie im razem
Ogród Eli 13:53, 13 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ela przecudnie!!!
Już sobie postanowiłam też będę siała stipę tylko nasiona kupić muszę. Piękna jest.

Suszy też nie znoszę nie wyrabiam z podlewaniem.

moja stipa z własnych nasion zebranych jesienią, z kupnych mi nie wyszło
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:24, 13 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Janka, znasz nazwę tej jezowki?
Czy ona na początku ma pomarańczowe kwiaty a potem takie malinowe?
Wysoka jest u Ciebie?

Stipa się ze wszystkim pięknie komponuje.

Edytko, nie zapisalam nazwy tej jezowki. Ona nie zmienia koloru i zostaje taka w odcieniu pomarańczy. Szczerze srednio pasuje do mojej ogrodowej kolorystyki i zastanawiam sie nad jej eksmisja. Nie jest jakas mega wysoka, moze ma z 60 cm.
Stipa rzeczywiscie pasuje do wszystkiego, tylko strasznie sie rozsiewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies