gdzie można kupić nasiona piórkówki( rozplenicy japońskiej )? Moja chyba padła , bo ani widu choćby małego źdźbełka , czy to może znaczyć ,że padła po zimie ???
i na tarasie zawitały stożki (wykopałam z ogrodu) - jednego poczochrańca czeka ciecie
i sagany (????) z niedobitkami angelique... Więcej ich nie kupię, to jakieś podróby
To samo ogrodzie
I pelargonie ... to srebrne przymarzło mam nadzieję że odbije. Potem pelaski ida do szarych donic a do białych bukszpanowe kule z tarasu. Niech tylko się zaaklimatyzują
Zmiana dekoracji przed wejściem. Kolor dzwi minimalnie jaśniejszy niz poprzedni - identyczny z górą elewacji
Kulka do strzyżenia w tym tygodniu i niechcący ucięłam hortensję...
Mam kilka zdjęć, ale nie wiem czy uda się je wgrać. Najwyżej później to zrobię.
Mamy też mały, ale przyjemny zamęt. Nie pojechaliśmy do Holandii wieć Holandia przyjechała do nas. Dzięku temu mam kilka zdjęć pół holenderskich dla Was
Ale najpierw mój ogródek
Hortensjowa mnie rozczarowuje tulipanami. Zakwitło może 30% posadzonych w ub roku białych tulipanów. Wygląda na to, że trzeba je sadzić co roku Za to trzmieliny i hosty w formie
Pięknotka? Ja kupiłam jako śnieżyca letnia,w ubiegłym roku miałam 5 sztuk a w tym tylko jedna zakwitła.
Mówiłam żeby jeszcze nie wycinał zostawił tylko jedną gałąz bo kwitła i ten środek chyba nie doleciał,to jest z parafiną zakleiło pączki i zaschły.
U mnie pada codzienne a dziś cały dzień przechodziły burze dolało dokładnie
Naprawdę nikt mi nie doradzi z tymi Palibinami, czym je najlepiej podsadzić wzdłuż ścieżki? Pytałam jeszcze w wątku projektowania pojedynczych rabat...