Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 19:03, 03 maj 2016

Może po kolei Ostatnio pisałam o nowej pergoli przy furtce i oto ona w całej okazałości

Napia 19:19, 03 maj 2016

W długi majowy weekend przyjechali do nas przyjaciele i dzięki ich pomocy (Baaardzo dziękuję!!!) udało się obsadzić rabaty po obu stronach wejścia do domu. Posadziliśmy wspólnie 40 bukszpanów jako obwódkę, 40 róż lovely fairy, 30 sztuk lawendy. W maju przy pergoli zostaną jeszcze dosadzone róże laguna, a w przyszłym roku na rabatkę trafią goździki pierzaste. W tym budżet już zamknięty
Czyli, podsumowując, przed domem będą rosły ambrowce gum ball, lilaki bloomerangi, bukszpany, róże, tuje danica i hoseri, lawendy, cisy. Dodatkowo po obu stronach pergoli stanęły dwie drewniane donice z bukszpanami ciętymi w stożek.

Zdjęcia nie oddają ogromu pracy i efektu. Mój M. nawet stwierdził, że wygląda, jakbyśmy się dopiero wprowadzili

Napia 19:27, 03 maj 2016

Ambrowce i klon ussuryjski dostali swoich patronów Dziewczynki - córki przyjaciół przygotowały projekty tabliczek, a później samodzielnie te tabliczki ozdobiły napisami i rysunkami, używając do tego wypalarki.
Tabliczki wyszły ślicznie

Napia 19:42, 03 maj 2016

I wreszcie długo wyczekiwany moment Na drzewach pojawiły się tabliczki "ku pamięci", były fruwające kolorowe mydlane bańki i szampan dla dorosłych. Nie muszę dodawać, że było bardzo, bardzo wesoło

Nallar 19:44, 03 maj 2016

Kawał dobrej roboty za Tobą Teraz tylko czekać jak roślinki ruszą na dobre.
Pomysł z tabliczkami super.Gratulacje dla pomysłodawców.
Napia 19:45, 03 maj 2016

Prawie wszędzie towarzyszył nam uroczy buldog angielski naszych przyjaciół. Jak widać preferował cieple i słoneczne miejsca. I oczywiście kwiatki

Napia 20:01, 03 maj 2016

Nallar napisał(a)
Kawał dobrej roboty za Tobą Teraz tylko czekać jak roślinki ruszą na dobre.
Pomysł z tabliczkami super.Gratulacje dla pomysłodawców.

Nie ma co ukrywać, napracowaliśmy się Ale było bardzo, bardzo sympatycznie i wesoło Muszę też dodać, że chłopacy skopali część warzywnika, przygotowując ją pod ostatnie zasiewy i nasadzenia. A potem z przyjacielem wysialiśmy późną marchewkę, buraki zwykłe i liściaste, fasolkę szparagową, cukinię, ogórki i edamame, która bardzo nam zasmakowała w ubiegłym roku

Pomysł z tabliczkami, przypominające bliskie nam osoby, też uważam za fajny. A pomysłodawcy dziękują za gratulacje
Napia 20:11, 03 maj 2016

Niestety , mam problem z umieszczaniem zdjęć i postów. Już dwa razy skasowało mi się wszystko, co napisałam. Szkoda
Napia 20:16, 03 maj 2016

olga80 napisał(a)

no właśnie o róże mi chodzi mam 28 nowych panien to latam i okrywam

Na nowe i młode też chucham. Mam ich trochę, ale gdy podrosną, koniec z okrywaniem. Trudno, będą musiały sobie radzić.
iwonadm 20:16, 03 maj 2016

Aga ale rewolucja podziwiam i widzę, że dało Ci to wiele pozytywnej energii pozdrawiam