Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Marzenaka 22:38, 29 kwi 2016

Jolu, pięknie u ciebie. Coraz bardziej mi się te ciemierniki podobają, kto wie czy się nie pokuszę o nasadzenia u mnie. Wiele rzeczy kusi, ale walczę sama ze sobą, że dopóki nie mam przygotowanej ziemi na rabacie - nie kupuję nic. Ładnie ten grabowy żywopłot wygląda, ja dumam nad swoim, bo tuje i cisy odpadają i się zastanawiam nad grabem albo pęcherznicą. Pisałaś kilka stron wcześniej, że florowitem potraktujesz. który to konkretnie jest?
jolka 08:51, 30 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Jolu, pięknie u ciebie. Coraz bardziej mi się te ciemierniki podobają, kto wie czy się nie pokuszę o nasadzenia u mnie. Wiele rzeczy kusi, ale walczę sama ze sobą, że dopóki nie mam przygotowanej ziemi na rabacie - nie kupuję nic. Ładnie ten grabowy żywopłot wygląda, ja dumam nad swoim, bo tuje i cisy odpadają i się zastanawiam nad grabem albo pęcherznicą. Pisałaś kilka stron wcześniej, że florowitem potraktujesz. który to konkretnie jest?

Marzenka ciemierniki są piękne, ja bardzo je lubię. Wychodzą spod śniegu, mają wdzięczne kwiaty i dorodne liście przez cały sezon. Tak że decydowanie polecam Żywopłot grabowy ma swój urok, zwłaszcza teraz wiosną soczyście wygląda A florowit stosuję uniwersalny.

MirellaB 00:19, 03 maj 2016

Twoja hortensjowa bardzo mi się podoba W tym roku znowu będę ją podziwiała
AnnaCh 11:46, 03 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Ja też, tym bardziej, że trochę ją skopiuję u siebie
jolka 19:11, 03 maj 2016

MirellaB napisał(a)

AnnaCh napisał(a)
Ja też, tym bardziej, że trochę ją skopiuję u siebie

Hortensjowa mnie rozczarowuje tulipanami. Zakwitło może 30% posadzonych w ub roku białych tulipanów. Wygląda na to, że trzeba je sadzić co roku Za to trzmieliny i hosty w formie

jolka 19:23, 03 maj 2016

A u nas prac w części użytkowej c.d. Trawnikowe ścieżki pomiędzy krzewami.

Do porzeczek zrobione, zostały jeszcze maliny do uporządkowania. Co ciekawe.. mamy posadzone trzy rzędy malin: Polesie, Sokolica, Polka. Wszystkie sadzone w tym samym czasie, z tego samego źródła, w takiej samej ziemi. Polesie i Sokolica - 100% żyje i ma się dobrze. Polka - 80% strat. Część w ogóle nie ruszyła po zimie, cześć jakby wstała i zamarła. Nie wiem co z tą maliną się dzieje i dlaczego.
Ludwika 08:14, 04 maj 2016

Wow! Ale piękny sad, pod linijeczkę Super!
Kawa 08:23, 04 maj 2016

hej Joluś
no to już wiem że moje rozplenice padły
a ML ci ruszyły bo u mnie też cisza i się martwię że trawy wszystkie padły

ślicznie u ciebie ale to wiesz
jolka 11:02, 04 maj 2016

Ludwika napisał(a)
Wow! Ale piękny sad, pod linijeczkę Super!

eM. ma ostatnio straszny zapał do pracy, zabrał się za ścieżki między krzewami A w sadzie czekamy na trawkę, bo póki co jeszcze klepisko W ramach zieleni pojawiają się pierwsze listki drzew owocowych Owoców się raczej w tym roku nie doczekamy, ale cóż...niech się drzewka aklimatyzują

jolka 11:14, 04 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Joluś
no to już wiem że moje rozplenice padły
a ML ci ruszyły bo u mnie też cisza i się martwię że trawy wszystkie padły
ślicznie u ciebie ale to wiesz

Kami, zastanawiam się dlaczego Ci rozplenice wyleciały..U mnie są już mocno zielone, ruszyły z kopyta jak nie wiem co. Nigdy nie miałam z nimi kłopotu. A te z nasion co ode miałaś rosną?? U mnie dosyć idą Wszystkie miskanty też rosną. Martwiłam się o jeżówki pod brzozami, ale widzę, że odbijają. Jedna tylko coś kaprysi. Część stip z ub roku też przezimowała. Natomiast wątpliwe są u mnie zawilce, ale jeszcze ich nie przekreślam.

Do zobaczenia jutro