Ja do kolorków nie wzdychałam bo nieotwierające się strony zniechęcały do siedzenia na kompie.. zresztą po siedzeniu na komputerze non stop w pracy.. jakoś nie mam już ochoty gapić sie w monitor i moje oczy też mówią dość.
Nareszcie wiosna, ale brzydka wiosna.. u mnie pada prawie codziennie i jest zimno.. nawet nie ma jak pocieszyć się tą wiosną. Krokusy chyba ze 2 razy tylko rozchyliły płatki do słoneczka.. tulipany z mokra już gniją..
Zima do niczego i wiosna do niczego
Wczoraj chwilę ładnie było, ale popołudniu już deszcz, dziś pochmurno.. nawet nie mam ochoty iść do ogrodu.. za zimno i za mokro ..
A MOGŁO BYĆ TAK PIEKNIE
Haniu ta moja to albo Susan albo Galaxy. Wtedy jeszcze nie zapisywało się nazwy rośliny he he he. Ma ok 4 m wysokości.
Aniu żurawki ciąć i nie martwić się o stożek wzrostu.
O zobacz jak pięknie odbiły.
Bożenko nie chcę Cię martwić ale czytałem w necie że po kilku miesiącach gnojówka traci własności odżywcze. Na zimę zostało mi ćwierć wiadra gnojówki z tamtego roku i teraz przed robieniem świeżej, wylałem do kompostownika. Nowa nabiera mocy i za tydzień będzie zasilanie.
---------
Przepikowalam dzisiaj astry bialo blekitne i aksamitke drobnokwiatowa.
Kazda po palecie 60szt i dodatkowo w foremki po miesie astrow drugie tyle a aksamitki z 20szt.
Czosnki mają pączki, ale po deszczach końcówki liści się brzydkie zrobiły. Ostróżka już ma 15 cm. Carexy po ścięciu zakwitły. Hortensje zaczynają puszczać zielonewszystko mnie cieszyMiłego dnia dla wszystkich
Jola.. nic nie rób. Posadź na głębokości jak rosła i tyle. Kwiaty po przesadzeniu mogą być dużo gorsze niż były, bo to nie pora na dzielenie. Jak zobaczysz, że kwiaty są brzydkie to je zetniesz, a jak będą ładne to zostaw. Jak zetniesz to nic się nie stanie i jak zostawisz to też nic się nie stanie. Na pewno jak przekwitnie to dobrze jest wyciąć te pędy, by nasion nie zawiązywała
Idę zaraz przesadzać swoje piwonie, bo wymyśliłam gdzie posadzę jabłonki ozdobne