Kto Ty jesteś? jajeczko
jaki znak Twój? żółteczko
Gdzie Ty mieszkasz? w skorupce
w jakim kraju? w kurzej pupce.
Smacznego jajka by Święta były jak bajka.
Wesołych Świat dla całego Ogrodowiska
Słodko wyglądają takie różowe w zestawieniu z białym płotkiem . W ogóle mocno wiosenny się zrobił Twój ogród z ciemiernikami i pierwiosnkami. Kocham takie obrazki
Dziś się w końcu zmobilizowałam i poscinalam rozplenice, inne trawy, hortensje vanilla fr., jeżówki i budleje.
Polar bear zostały na po świętach. Najbardziej bałam się rozplenic a zajęło to raptem jakieś 20 minut razem ze sprzątaniem. Jutro sprzątanie frontu i zamiatanie kostki.
Wymyśliłam jeszcze inną kombinację, bardziej sielską- przedogródek hortensjowo-różany
miskant ML, hortki Diamantino lub Little Lime, szałwia omszona Rose Queen (kolor pasuje i jako jedyna ma w opisie że toleruje półcień), carex Ice Dance+ mała rozplenica Hameln.
Na wysokie tło pomyślałam o podporze, a na niej bluszcz i róża pnąca w kolorze różowym (Laguna?)(wycztałam, ze p.Danusia połączenie róży z bluszczem komuś radziła ) podsadzona inną mniejszą odmianą jeśli by się zmieściła...
Dominiko cała rabata ma dł.4,90m szer.1,5m więc chyba troszkę powinno się zmieścić bo hortki przeciez są mniejsze??
Generalnie ciężko jest mi wymyślić coś bardziej sensownego, a im więcej czytam i przeglądam tym bardziej podoba mi się taki sielski klimat. Myślę, że będę dążyła do założenia ogrodu kwiatowego gdzie głównymi motywami będą hortki i róże, może jeszcze lilie.. Oczywiście mam nadzieję, że będę potrafiła odpowiednio o wszystko zadbać zwłaszcza, że wszystkiego uczę się od podstaw...
Ewa przy nadchodzacych ciepłych dniach wszystko u Ciebie powinno buchnąć.
Zajrzałam do werbeny, którą wysiałam dokładnie miesiąc temu. A tu miła niespodzianka.
I bób. Syn przytargał "nasiona boga" z przedszkola i zasadził. Rosną.