To chyba jest jedna z przyczyn. Lepiej czasem zapomnieć o niej.
Mirelko, czy ją wystawiasz, czy masz w domu? Może za suche powietrze w domu, a potem szok na zewnątrz? To przejściowy problem. Za chwilę wysadzisz i będzie ok .
Ja wczoraj dopiero popikowałam, bo pierwsza mi padła. Miałam mało nasionek już.
Wyszło mi 15 sadzonek. Mało.
Ale Ewa777 zrobiła mi sadzonki ze swojej stipy. Tylko odebrać muszę
Kalinę wczoraj z eMem wąchaliśmy do upadłego już po ciemku
Dobrze, że nikt nas zobaczyć nie mógł bo para wariatów i zaraz by była karetka
ale nawet do niej pszczoły nie przylatują
do tej pory spotkałam wszystkiego dwie sztuki.....trzmiele jeszcze są
zaczyna kwitnąć fiołek od Katki
Pamietaj o nawozie do magnolii i wodzie; gwiaździste najlepiej rośnie i kwitnie najdłużej, w miejscu osłoniętym i wilgotnym
to dam ci kwiaty mojej
rany...pachnie obłędnie, nosa wczoraj nie mogłam oderwać
u nas dziś leje, wczoraj było bosko, a były urodzinki 5, zabawy plenerowe, sami dźedaj, sama się bawiłam ..jak dzieciuch
Ślicznie dziękuje za Wszystkie życzenia raz jeszcze tam gdzie buźki nie wstawione pisałam na telefonie więc wybaczcie i nie czujcie się gorzej potraktowani, w podziękowaniu dla Was
Ewo donice nie moje
a nad gleba baede dalej pracowac
pomidory przesadzone, chetnie bym sie juz ich z domu pozbyla. Chyba musze M namowic by sie zaczal rozgladac czy ktos nie ma szklarnii do oddania.
Lece dalej dzialac
Jagoda kamczacka juz w pakach Dwie kwitna a jedna jak na zdjeciu.
Borowki tez beda kwitly
Witam. Jestem Joanna mieszkam niedaleko Warszawy i zaczynam przygodę z moją działeczką. Jest jej niecałe 500 m2 i muszę wygospodarować miejsce dla dzieci, psów, warzywnik i całą ogrodową resztę. Miejsce na szklarnie mam wydzielone w przeciwległym rogu do domu. Wzdłuż ogrodzenia po prawej stronie mam wsadzone 3 hortensje Anabell, magnolię i dwie piwonnie różowe. Wszystkie rabaty mają ponad 1 m szerokości. Pod ogrodzeniem na wprost domu przy chodniczku jest przygotowane miejsce na krzewy owocowe. Wzdłuż ściany zachodniej chcę wsadzić lawendę na zmianę z różą tylko nie wiem czy wybrać okrywową Fary czy inną rabatową. Przed domem mam na razie samotną białą różę, myślę dokupić jeszcze jedną zrobić wokół nich obwódki z czegoś niskiego, na rogu domu ma być źródełko żwirowe. Wykonanie którego podpatrzyłam u p. Danusi i myślę o podobnych nasadzeniach przy nim. Z tyłu za domem mam przygotowane miejsce na taras lub altankę.
Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane.
Bogdziu ile miejsca szykować dla przeciętnej azalii wielkokwiatowej? 1,5m wystarczy? Bo muszę ostatecznie dobrać roślinki na azaliową, ale w terenie wydaje mi się że wejdzie z 10 na papierze 5.