Raczej grubsza - trafiło mi się nawet kilka patyków sosnowych. Ale nie jest najgorsza. Postaram się zrobić fotkę z bliska - o ile wrócę do domu przed zachodem słońca
==========================================================================
Oto i obiecane zdjęcia. Dla porównania tulipan i końcówka węża ogrodowego:
Nie wiem, która dokładnie, ja mam dużo magnolii, esencja zapachowa uwalnia się przy nich mocno w godzinach przed wieczornych, aaach jak pachną, moja Stellata ma cudowną eteryczność
Jałowców mam dużo za dużo, najgorszy jest skayrocet, te co kolumnowo rosną i łuskowate.
Mnie też nie wszystkie tulipany będą kwitły, jedne do wywalenia same liście wyrosły, do wymiany jesienią....
Ten Berberys mnie uwiódł tą pomarańczową barwą na jesieni.Jak zobaczyłam go w ogrodniczym, nie mogłam oczu oderwać.I kupiłam
Twój tez urośnie. najważniejsze,że żyje,Mój będę przycinała na kulę -może
Dzięki
Bratki kwitną i te kupione( posadzone w gruncie) i zaczynają te samosiejki.także kolorków będzie przybywać.a je barusie lubię
i moja pomocnica .Zawsze jak coś robię w ogrodzie to chodzi koło mnie
Nadzoruje , czy posprawdza , heehee
Agatko, jeszcze trochę i ty będziesz miała festiwal kolorów i roślin
Aguś, Ja ten wiersz, bardzo lubię.To taka prawda!!A poezję tez lubię
Hosty lubią róznie wychodzić.ale tez dużo zależy os stanowiska i gatunku hostki.Moje też niektóre ledwo co widać A inne jeszcze nie.Na te czeka się juz bardziej,Czy żyją , czy nie
Biała sasanka , kwitnie mi jak na razie jednym kwiatkiem,Kupiona w tamtym roku, jakoś słabo się rozrosła.Czy one tak maja ???
Wczoraj wreszcie udało mi się skończyć przygotowywać miejsce na ziołownik. Teraz najprzyjemniejsza część, przesadzanie porozrzucanych wszędzie ziół I dosiewanie nowych!
Kupiłam natychmiast i sprawdziłam 5 próbek z różnych miejsc w ogrodzie.
Byłam przekonana, że ziemia jest kwaśna - pojawia się koniczyna, mech,
czasem skrzyp. Ale ku mojemu zaskoczeniu wszystkie 5 wyników testu
wskazało inaczej: