Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:59, 23 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Az nie do wiary ze mamy taka roznice w klimacie , jezeli chodzi o primulki to ledwo liski wychodza z ziemi ,dzis nad ranem -2 (biało)wiec nic dziwnego.. czekam na ciepełko

Magdo, Wy macie na wprost taki klin z wiatrami od Zatoki Botnickiej, i jak stamtąd przeważające zimne wiatry nadciągną to nie ma zmiłowania, ciągnie się ten pas aż do Piły. Zauważyłam to na mapach. Mnie jakoś to omija, bo mam trochę wzniesień na przedpolu i morze z przeciwnymi wiatrami. Stąd te różnice.

Dla Ciebie słoneczne zdjęcie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:58, 23 mar 2016

Do góry

Ale świetnie uformowane konary, prawdziwa "sztuka"

Moja bajka 20:56, 23 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Co za piekny kolor bratkow ,musze u mnie poszukac ..

Mnie też zachwyciły. W dodatku to, że to są miniaturki sprawia, że są jeszcze bardziej urocze .
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:54, 23 mar 2016

Do góry
Dlatego prawie pod każdym wpisem je ładuję, że odstresowują.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:52, 23 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
u młodego

Jakie fajne
Gosiu, masz śliczne dekoracje
W ogródku Iwony 20:52, 23 mar 2016

Do góry
omelka1 napisał(a)
Co tam słychać w ogrodzie? Zima chyba już odpuściła,czas poszukać wiosny.

Omelko, wiosna już jakiś czas temu zagościła, ale nie mam zbyt wiele zdjęć. Czekam na prawdziwe ciepło i słońce.

Na razie tyle, może w najbliższym czasie coś więcej obfocę.
Znowu na wsi 20:51, 23 mar 2016

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj! I ja sobie spisałam przepis na mikstury, na powojniki przyda się na pewno, dzięki. Moje bratki (pomarańczowe, białe i bordowe) też posadzone.
Czy na rabacie bratki "odradzają" Ci się w następnym sezonie?

Tak, bratki "odradzają się" na rabatach, ale jakieś mikre są. Powinnam przesadzać je w lepsze miejsce żeby "dojrzały", ale jakoś brakowało mi chęci i czasu. Dotychczas zazwyczaj sadziłam w donicach, zobaczę jak będzie przy posadzeniu na rabacie. Mam nadzieję na liczne potomstwo
A to młode pokolenie z ubiegłego roku

Do raju daleko - u Ewy 20:51, 23 mar 2016

Do góry
Od razu weselej się robi od takich energetycznych kolorków.
Moja codzienność - ogród Oli 20:48, 23 mar 2016

Do góry
jeśli jeszcze możecie patrzeć na jaja to u mnie tylko takie betonowe pokraki na te święta

Mój 4 arowy azyl... 20:44, 23 mar 2016

Do góry
Basiu, przepraszam że tak późno, ale nie zaglądałam dawno na forum. Fotka robiona jakiś tydzień temu. Teraz już sporo podrosły.

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:40, 23 mar 2016

Do góry

U Was zdecydowanie cieplej. Mam duże ilości żonkili, ale kolorku jeszcze nie widać.
Koralowa rama okienna rewelacyjna.
Rododendronowy ogród II. 20:37, 23 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Taka wiosne sobie dzis kupiłam

Piękną wiosnę Bożenko przywołałaś w domu.

Podziwiam zawsze ptaszki u Ciebie. Piękne fotki im robisz

Bożenko, dolistnie już nawozisz rododendrony?
Moja bajka 20:33, 23 mar 2016

Do góry

Co za piekny kolor bratkow ,musze u mnie poszukac ..
Znowu na wsi 20:30, 23 mar 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Zakupiłam bratki w dwóch kolorach, tzn. ciemnoniebieskie i różowo - liliowe (? nie wiem jak ten kolor określić). Już posadzone, tym razem na rabatach. Zdjęć nie zrobiłam bo czasu zabrakło. Ale zrobię, bo piątek mam wolny. I mam nadzieję że pogoda dopisze.
Póki co pochwalę się moimi wysiewami . Skoro wszyscy (no, prawie wszyscy) sieją więc nie mogę być gorsza

Jolu ja tez sie skusilam na wysiewy ,to sie chyba udziela u mnie patyczki hortensjowe ,groszek pachnacy rozowy i fioletowy ,bazylia i koperek .Jak wykiełkuje pokaze u Ciebie pieknie wszystko wschodzi co za skarby hodujesz??
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:27, 23 mar 2016

Do góry
Tak, Tereso, Tradescant jest bardzo ładna.
Ale u mnie, u Marzenki i u kogoś jeszcze tu na forum jest najmniejszą z Austinek. Może jeszcze przyrośnie, jak dojrzeje, ale na pewno nie będzie tak wielka jak Falstaff czy William.

Tradescant (kolor przekłamany, w rzeczywistości jest sporo ciemniejszy i bardziej fioletowy):

Ogród Ani :) 20:14, 23 mar 2016
Do góry
anbu napisał(a)
I dalej dalej chce pokazać jak sobie mniej więcej to wymyśliłam
Wiadomo w gardenpuzle nie ma wszystkich roślin i trzeba zastępować coś czymś.

Z przody w tym pierwszym korycie mają rosnąć moje trzy trzmielinki (wiecie które)

Tego cisa kolumnowego w tym środkowym korycie raczej nie będzie, to tylko moja wena twórcza, poniosło mnie, według mnie on tam nie pasuje W tym środkowym korycie mają być 3 kule za trzmielinami trochę widać kule i choiny kanadyjskie + wypełniacze.

Witaj
A w czym robisz wizualizację. Fajnie to wygląda.
Ogródek Ewy 20:07, 23 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Może to głupie pytanie ale zaryzykuję: Jak nie mogę znaleźć serwetki ze wzorem,który by mi się podobał to czy można w jakiś sposób wydrukować wzór na kartce i go przenieść na wybrany przedmiot? czy to niemożliwe?

Zadałaś bardzo mądre pytanie kochana. Kiedyś też się nad tym zastanawiałam i wymyśliłam.
Teraz się skup, bo tłumaczyć to ja nie umiem.
Każda serwetka składa się z trzech warstw, jedna z wzorem a dwie czyste.
Po oddzieleniu tej ze wzorem (który Ci nie pasuje) zostają dwie które przykładasz do kartki A4 (takiej do drukarki) Przyklejasz taśmą klejąca górny i dolny brzeg i na tym drukujesz.
Się napisałam, naprodukowałam a zupełnie prościej jest na tą kartkę przykleić białą serwetkę, wybrać wzór i wydrukować go na serwetce przyklejonej do kartki.
Niech Ci nie przyjdzie do głowy drukować na samej serwetce, ona musi być przymocowana do kartki.
I.....rozumiesz? jeśli nie to pytaj o detale.

W ten sposób robiłam napis na pudełku.

Rododendronowy ogród II. 20:06, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosnę w domu widziałam, ale chyba ptaszki bardziej ucieszyły cię rankiem. Smutno, z powodu oczka, dlatego nie chcę, to jednak wymaga i dużo pracy i starań, aby je w kondycji utrzymać, przy moich liściach..niemożliwe.
Może jednak coś się uda zrobić, nie mówię nic więcej, bo cię tym wkurzamy.

Całe zycie w ogrodzie koncentruje sie przy oczku. U mnie tez sporo lisci bo jest pod lasem ale liscie wyławiamy , gorzej jak były drzewa iglaste bo igły od razu toneły , musielismy je przeniesc gdzie indziej.Ptaszki zawsze cieszą dzis obserwowałam jak wyjadały nasionka z azalii

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 23 mar 2016

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 23 mar 2016

Do góry
Migawki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies