Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

21:16, 22 kwi 2016
widziałam foty u Bogdzi ..ale i tak chyba tylko Jankosie umiem poznać choć Bogdzia napisała kto na zdjęciach jest.

wiśnia A dobry wybór ...uwielbiam ją ...katalpy nie polecam ...swoja wywaliłam jak sie zorientowałam ja to ma byc gigant ...bo tez kupiłam ze niby odstrasza komary ...guzik prawda a to takie wielgachne liście ma i jeszcze póżno je puszcza.

tu u Małej Mi jest katalpa gigantyczna https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=502

jankosia 21:30, 22 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
widziałam foty u Bogdzi ..ale i tak chyba tylko Jankosie umiem poznać choć Bogdzia napisała kto na zdjęciach jest.

wiśnia A dobry wybór ...uwielbiam ją ...katalpy nie polecam ...swoja wywaliłam jak sie zorientowałam ja to ma byc gigant ...bo tez kupiłam ze niby odstrasza komary ...guzik prawda a to takie wielgachne liście ma i jeszcze póżno je puszcza.

tu u Małej Mi jest katalpa gigantyczna https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=502

Haha A ja też wiem która ty jesteś dzięki fotce profilowej- to u Szmita kiedy pochylaliście się nad ptaszęciem w trawie?

Ja uwielbiam surmie. Są wielkie, to prawda. Są i mniejsze. Ja mam odmianę purpurea która niby do 8-10 metrów dorasta. Liście normalnie ma zielone ale młode przyrosty są ciemne bordowe co przy białych kwiatostanach wygląda zjawiskowo. I pokrój surmii jest jedyny w swoim rodzaju

A ty Anka brałaś pod uwagę surmię? Poważnie? Kiedy?
anna_t 21:32, 22 kwi 2016

ja to ta sina z zimna w okularach
o katalpie kiedyś myślałam bo właśnie niby komary odstrasza ale juz mi Danusia w wątku tematycznym wyjaśniła ze to bzdura.
ja chciałam ją kolo tarasu to mi akurat by pasowało że późno staruje bo w sumie latem mi liście potrzebne najbardziej. ale jakoś zrezygnowałam z niej
wiem ze szybko rośnie
anna_t 21:38, 22 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Haha A ja też wiem która ty jesteś dzięki fotce profilowej- to u Szmita kiedy pochylaliście się nad ptaszęciem w trawie?

Ja uwielbiam surmie. Są wielkie, to prawda. Są i mniejsze. Ja mam odmianę purpurea która niby do 8-10 metrów dorasta. Liście normalnie ma zielone ale młode przyrosty są ciemne bordowe co przy białych kwiatostanach wygląda zjawiskowo. I pokrój surmii jest jedyny w swoim rodzaju

A ty Anka brałaś pod uwagę surmię? Poważnie? Kiedy?

wiesz co nie pamietam, gdzieś w watku o katalpie jest moje glupie pytanie o te komary. w tamtym roku chyba jakoś
lindsay80 23:32, 22 kwi 2016

Aniu,

ale świetne zakupy, coraz więcej drzew mamy takich samych - bo ja też mam dwie jabłonie Royalty, teraz mają cudne bordowe liście, dużo ładniej się prezentują w tej chwili niż liście Nigry i moje nawet zakwitną, już nie mogę się doczekać bo kwiaty też mają piękne.

A jak Ci się podoba sesleria Heuflera? - na mnie zrobiła bardzo dobre wrażenie, kupiłam 5 i jak tak patrzę to wielkościowo sadzonki mamy identyczne.

No i obiecałam zdjęcia ciemierników więc Ci zamieszczam: korsykański i palmowy

ren133 23:54, 22 kwi 2016

No wiedziałam, że zaszalejesz Ja dwa Ty trzy Podoba mi się ta amonagawa
I seslerię mamy te samą a gdzie ją planujesz?
A zamawiamy ciemierniki? mnie podobają sie bardzo te korsykańskie Chciałabym pójśc po prostu w jeden kolor - biało-limonkowy Może udaloby się żeby do wtorku doszły? Mogłabym zajechać wtedy do Ciebie
ag_zie 05:55, 23 kwi 2016

Pomocnica fajna! Mój też jeszcze w wózku i pewnie niebawem też będzie chciał w teren ruszyć
anbu 06:25, 23 kwi 2016

Coraz bardziej mi się te ciemiernik podobają
Filemon24 07:18, 23 kwi 2016

Aniu sprawa z ręką- barkiem niestety nie ciekawie wygląda lekarz powiedział mi że mogę mieć nawet operacje musiałam się na rezonans zapisać i wtedy wszystko się okaże czy rehabilitacja czy operacja.... jestem załamana bo nie mogę nic robić ana ogródek to sobie mogę popatrzeć.... no ale mimo to zrobiłam sobie ostatnio zakupy do ogrodu
przesle ci zdjecia tych allegrowych roslinek
anna_t 10:03, 23 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Aniu,

ale świetne zakupy, coraz więcej drzew mamy takich samych - bo ja też mam dwie jabłonie Royalty, teraz mają cudne bordowe liście, dużo ładniej się prezentują w tej chwili niż liście Nigry i moje nawet zakwitną, już nie mogę się doczekać bo kwiaty też mają piękne.

A jak Ci się podoba sesleria Heuflera? - na mnie zrobiła bardzo dobre wrażenie, kupiłam 5 i jak tak patrzę to wielkościowo sadzonki mamy identyczne.

No i obiecałam zdjęcia ciemierników więc Ci zamieszczam: korsykański i palmowy

dziękuję Edytko, takie sadzonki do Ciebie przyjechały??spore! to zamówię te z Twojego linka
i nawet nie wiesz jaką ulgę mi sprawiłaś wpisem o royality...jezu..to taki impulsywny zakup i strasznie sie cieszę ze ona ładniejsza od nigry..uff...
skoro mam wiele gatunków takich jak Ty to jest szansa że moze też bedę mieć ładnie
sesleria..cudna! tez kupiłam 5 na początek choć mam nadzieję że ładnie przybiorą i będe mogła za rok dzielić. piekny kolor, soczysty, świetna jest