Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:40, 23 mar 2016

Do góry

U Was zdecydowanie cieplej. Mam duże ilości żonkili, ale kolorku jeszcze nie widać.
Koralowa rama okienna rewelacyjna.
Rododendronowy ogród II. 20:37, 23 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Taka wiosne sobie dzis kupiłam

Piękną wiosnę Bożenko przywołałaś w domu.

Podziwiam zawsze ptaszki u Ciebie. Piękne fotki im robisz

Bożenko, dolistnie już nawozisz rododendrony?
Moja bajka 20:33, 23 mar 2016

Do góry

Co za piekny kolor bratkow ,musze u mnie poszukac ..
Znowu na wsi 20:30, 23 mar 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Zakupiłam bratki w dwóch kolorach, tzn. ciemnoniebieskie i różowo - liliowe (? nie wiem jak ten kolor określić). Już posadzone, tym razem na rabatach. Zdjęć nie zrobiłam bo czasu zabrakło. Ale zrobię, bo piątek mam wolny. I mam nadzieję że pogoda dopisze.
Póki co pochwalę się moimi wysiewami . Skoro wszyscy (no, prawie wszyscy) sieją więc nie mogę być gorsza

Jolu ja tez sie skusilam na wysiewy ,to sie chyba udziela u mnie patyczki hortensjowe ,groszek pachnacy rozowy i fioletowy ,bazylia i koperek .Jak wykiełkuje pokaze u Ciebie pieknie wszystko wschodzi co za skarby hodujesz??
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:27, 23 mar 2016

Do góry
Tak, Tereso, Tradescant jest bardzo ładna.
Ale u mnie, u Marzenki i u kogoś jeszcze tu na forum jest najmniejszą z Austinek. Może jeszcze przyrośnie, jak dojrzeje, ale na pewno nie będzie tak wielka jak Falstaff czy William.

Tradescant (kolor przekłamany, w rzeczywistości jest sporo ciemniejszy i bardziej fioletowy):

Ogród Ani :) 20:14, 23 mar 2016
Do góry
anbu napisał(a)
I dalej dalej chce pokazać jak sobie mniej więcej to wymyśliłam
Wiadomo w gardenpuzle nie ma wszystkich roślin i trzeba zastępować coś czymś.

Z przody w tym pierwszym korycie mają rosnąć moje trzy trzmielinki (wiecie które)

Tego cisa kolumnowego w tym środkowym korycie raczej nie będzie, to tylko moja wena twórcza, poniosło mnie, według mnie on tam nie pasuje W tym środkowym korycie mają być 3 kule za trzmielinami trochę widać kule i choiny kanadyjskie + wypełniacze.

Witaj
A w czym robisz wizualizację. Fajnie to wygląda.
Ogródek Ewy 20:07, 23 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Może to głupie pytanie ale zaryzykuję: Jak nie mogę znaleźć serwetki ze wzorem,który by mi się podobał to czy można w jakiś sposób wydrukować wzór na kartce i go przenieść na wybrany przedmiot? czy to niemożliwe?

Zadałaś bardzo mądre pytanie kochana. Kiedyś też się nad tym zastanawiałam i wymyśliłam.
Teraz się skup, bo tłumaczyć to ja nie umiem.
Każda serwetka składa się z trzech warstw, jedna z wzorem a dwie czyste.
Po oddzieleniu tej ze wzorem (który Ci nie pasuje) zostają dwie które przykładasz do kartki A4 (takiej do drukarki) Przyklejasz taśmą klejąca górny i dolny brzeg i na tym drukujesz.
Się napisałam, naprodukowałam a zupełnie prościej jest na tą kartkę przykleić białą serwetkę, wybrać wzór i wydrukować go na serwetce przyklejonej do kartki.
Niech Ci nie przyjdzie do głowy drukować na samej serwetce, ona musi być przymocowana do kartki.
I.....rozumiesz? jeśli nie to pytaj o detale.

W ten sposób robiłam napis na pudełku.

Rododendronowy ogród II. 20:06, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosnę w domu widziałam, ale chyba ptaszki bardziej ucieszyły cię rankiem. Smutno, z powodu oczka, dlatego nie chcę, to jednak wymaga i dużo pracy i starań, aby je w kondycji utrzymać, przy moich liściach..niemożliwe.
Może jednak coś się uda zrobić, nie mówię nic więcej, bo cię tym wkurzamy.

Całe zycie w ogrodzie koncentruje sie przy oczku. U mnie tez sporo lisci bo jest pod lasem ale liscie wyławiamy , gorzej jak były drzewa iglaste bo igły od razu toneły , musielismy je przeniesc gdzie indziej.Ptaszki zawsze cieszą dzis obserwowałam jak wyjadały nasionka z azalii

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 23 mar 2016

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 23 mar 2016

Do góry
Migawki

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:59, 23 mar 2016

Do góry
a taki miałam balagan w warzywniku, na zdj truskawki
zdjecie w trakcie sprzątania
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:57, 23 mar 2016

Do góry
te krokusy mocno sie rozrosły od ub roku

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 23 mar 2016

Do góry
Z cyklu przed i po...lubię wiosenne porządki mimo ze dają w kość

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:53, 23 mar 2016

Do góry
czy to floksy czy to chwasty ?
Ogród wśród pól i wiatrów 19:51, 23 mar 2016

Do góry
Mam też parę kwiatków Królują ciemierniki. Jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już coraz ładniejsze. No i trochę zielonego

Ogród wśród pól i wiatrów 19:47, 23 mar 2016

Do góry
Cicho jest w necie, znaczy robię w ogrodzie
Byłam dziś koło Ciebie Paula, znaczy w Instytucie. Dokupiłam żurawiny i kwaśną ziemię. A następnie postąpiłam "wbrew przepisom", znaczy posadziłam żurawinę pomiędzy agrestami na nóżkach, zamiast pomiędzy borówkami. Ale tak mi bardziej pasowało, no i trudno Dostały dużo kwaśnej ziemi, niech rosną

Tutaj szersza perspektywa, choć słabo je widać. Ten krajobraz księżycowy w borówkach to trociny. Mam zamiar tak się zabezpieczyć przed zarastaniem chwastów. Przy okazji pokażę, jakie mi eM. zrobił super słupki z rozciągniętymi drutami na jeżyny.

Na fotkach słabo to wygląda, bo w ogóle nie widać roślin, ale w rzeczywistości jestem zadowolona. Jest tam jeden rząd jeżyn i rząd aronii, wszystko wyłożone wysoko obornikiem (przekompostowanym - chyba z 4 lata leżał), w środku ścieżka wysypana trocinami, żeby trawa nie rosła.
Jestem w polu 19:45, 23 mar 2016

Do góry
.... ale nie tylko

Kochani,
dużo ciepełka, spokoju i miłości w te Święta Wielkiej Nocy.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:40, 23 mar 2016

Do góry
Moja rabatka wyglada teraz tak

przed musze jeszcze wyrownac teren i to pobijowisko z tylu sprzatnac

No i wreszcie skonczylam moje swiateczne zajace. Jeszcze tylko musze im usmiechy dorobic, bo to towarzystwo jakies powazne nieslychanie.

Jestem w polu 19:40, 23 mar 2016

Do góry
Wiosna zawitała nie tylko do ogrodu. W domu w tym roku jest szafirkowo

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:38, 23 mar 2016

Do góry
babka napisał(a)
a tu dalej wielka niewiadoma. Liście czy kwieciście ?

...
edytowałam bo zdjęcia nie dodałam

No oczywiście że kwieciście !!! Zazdraszczam. Moja się na mnie wypięła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies