Wczoraj po prawie czterech dniach deszczu słońce ujrzała i się zdecydowała
I stipa też już ruszyła! Nie dawałam jej za wiele szans, bo przesadzałam ją na początku listopada.
Dziś w nocy coś mi drzewko zalatwilo.. Taka ładna jablonka ozdobna Rośnie przy ulicy..Czyżby jakiś zając się odważył?? Pod drzewem widać jak pokopane.. Przeżyje?
Irenko, siewki rozplenicy od Ciebie startują, jeszcze nie wszystkie, ale już co najmniej cztery dojrzałam zieleniące się Ale się cieszę! Bo z nasionkami poniosłam porażkę...
Czy macie pomysł jak zagospodarować pokazane przeze mnie miejsce? Mąż usypał ten pagórek z myślą o kaskadzie jednak nie wyszło... co mozna z tego zrobić? Czym obsadzić? Myślałam o zrobieniu 2 stopni. Na prawo w palisadzie są 3 brzozy a w lewym dolnym rogu są drzewka owocowe posadzone w trawie. Będę wdzięczna za jakieś sugestie.
Zaglądającym miłego dnia.. fotki jakieś z wczoraj.. i roki, że nie odpowiadam każdemu, ale brak czasu i ... nie zapycham forum, które i tak muli.. Wniosek jeden.. w ogrodach coś się dzieje i mamy co pokazywać
Babcine
Tarda istniejące zarosły azalie, wiec robię nowe nasadzenia
Białe hiacynty to dwulatki, zdecydowanie bujniejsze niż różowe
A mnie brak słów, przyznać muszę, bo zasługa w tym moja żadna, na widok mych szafirków Przyrost od tamtego roku jest chyba trzykrotny. To mi się bardzo, ale to bardzo podoba... Muszę się zaszafirkować na maksa. Zrobię sobie rzeczkę szafirkową
Dziękuję Olu.Twojego listki już się przebarwiają , bardziej zielone.Mój jest bardzo bordowy.I Nabigatorki też.Nie potrafię swojego zidentyfikować.Nie było na nim etykiety a Pan w szkółce sciągał je i twierdzi że to normalne odmiana , nie bordowa