Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:28, 22 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek ostatecznie zawisł na furtce

Bardzo subtelny, pięknie na furtce
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:26, 22 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takimi skrzyniami to możesz mnie męczyć ciągle Piękne są

Zastanawiam się czy nie kupić niebieskich brtków do białych hiacyntów zamiast prymulki kolorowych. Co radzisz?

Dobry pomysł tym bardziej, że bratki długo kwitną i na tym mi najbardziej zależy. Zmykam na miasto, mam listę zakupów ale nie ogrodowych.
Moje małe królestwo 09:22, 22 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Wczoraj korzystając z okazji ,że byłam po leki wpadłam na ryneczek i kupiłam bratki takie jak chciała malutkie
okno kuchenne,miło mieć widok na ..

i jeszcze

i

Jakie śliczne Wiosna prawdziwa.
Kolorowy ogród na piasku 09:17, 22 mar 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Odwiedzam wiosennie!

Na wiosenne powitanie należy się wiosenny kwiatuszek

Bukszpan (Buxus) - uprawa 09:02, 22 mar 2016

Do góry

Witam serdecznie,

Oto zdjęcia moich ubiegłegorocznych sadzonek
Mam pytanie czy mam je wysadzić do doniczek czy na stałe miejsce.
Może ktoś coś poradzi bo nie bardzo wiem jak mam z nimi dalej postąpić.
Mam przyciąć im czubki? Korzonki też czy lepiej większą doniczkę?

Czy gdybym chciala z nich uformować w przyszłości kulę to ile sadzonek czy jedna wystarczy
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:59, 22 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Basiu ciężko może aż nie gdyż kolega mojego e-M na codzień zajmuje się brukarstwem. Co można powiedzieć tylko tyle, że w sobotę było bardzo zimnno. Robiłabym sobie wyrzuty sumienia gdyby się poprzeziębiali

Aneczko miejmy nadzieję że nikt nie zachoruje Buziaki przesyłam.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:56, 22 mar 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Taa Gosia da foty z górami, a ja będę zazdrościć z płaskiego i tęsknić, buuu

Masz na pocieszenie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:40, 22 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
a może tak?

Zółte złotokapy, czerwone jarząbki, lipa zielona

Tak właśnie na początku myślałam, aby dać, ale układ trójkątów też mi się podoba I pomieszane też, bo nie chcę za bardzo "pod linijkę". To, dylematy
Ogród prawie romantyczny 08:37, 22 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Śliczna ta pomponelle. Też się nad nią zastanawiałam ale na razie będę mieć w maju Artemis i Pastelle.

Zastanawiaj się, bo warto ale Artemis też śliczna. Jedną z moich ulubionych

Moje małe królestwo 08:31, 22 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Zobaczcie jakie cuda nabyłam na kiermaszu obie ozdóbki za 10 zł

takie cudeńka robiły dziewczyny z poprawczaka a cały dochód przeznaczony będzie na dzieci z chorobami nowotworowymi więc szczytny cel i jak tu czegoś nie kupić kiermasz ma być organizowany co miesiąc więc bedę starała się być

Sobota minęła bardzo pracowicie wykopałam 3 tuje i przygotowałam miejsce na ścianę różaną wywiozłam 4 taczki żwiru a nawiozłam 3 taczki przekompostowanej ziemi i 2 taczki z pola

tuje przeniosłam tu pęcherznica się wyprowadziła i myślę, że to był dobry krok, znalazło sie od razu miejsce na amanogawę i na mojego Grahama Thomasa
są tam posadzone hortki limki widziała w netecie takie zestawieni i badzo przypadło mi do gustu. Zależało mi aby mieć na niego widok z kuchnie więc szukałam inspiracji. Rośnie tam pinky winky ona przeprowadzi się pod migdałaka do towarzystwa dostanie róże i buksiki. Tylko czy juz można je przesadzać czy jeszcze poczekać ??

Przygotowałam też miejsce na róże przy furce, muszę tylko kamieni większych dowieź na obwódkę

no i przyznam się,że zamówiłam jeszcze Ascot,Piano i 7 szt MarieTheresie do przedogródka. Musze iść na odwyk koniecznie.

A powiedz mi dlaczego wykopałaś tuje? Nie chciałaś mieć tła? Czy bałaś się że zabiorą różom pokarm?
A na trzecim zdjęciu wsadziłaś tuje pod kątem prostym , a nie pociągnęłaś dalej żywopłotu? Nie boisz się że one teraz zasłonią ci widok na dalszy ogród? No chyba że takie było założenie.
Kolorowy ogród na piasku 08:29, 22 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Vivo a czy twoje brachytricha już startują? Bo w moim nic się nie dzieje i boję się że go wykończyłam.

Aniu, zdobiłam zdjęcie moim c. brachytricha, tak w tej chwili wyglądają. W tym roku taka pogoda strasznie niestabilna i po przycięciu przykryłam je ścięta trawą. Bałam się aby mi nie przemarzły, miały ciepło to rosły.
Dwie kępki nie przykryłam to ledwo żywe, chyba będą dużo słabsze.
Twoje też pewnie się pokażą.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:27, 22 mar 2016

Do góry
mira napisał(a)
Poogladałam widoki na góry i się rozmarzyłam. Pogubiłam się w tych wersjach więc zamieszam trochę -
1 metr na drzewo to bardzo mało to raz, a zlotokapów w rządku bym się nie bala bo można taki szpaler zrobić albo alejkę one cudnie wyglądają razem w większej masie. A do tego zestawu może jeszcze grujecznik szybko rośnie, tani jest i ma pokrój korony taki stożek jakby.

Kombinuj męki twórcze znam to - sama i tak do właściwego rozwiązania dojdziesz oby tylko widok został , a! lipę można ciąć dowolnie

pozdrawiam

Miro, też się naoglądałam zdjęć w necie, jak to pięknie kwitnące złotokapy tworzą przecudne alejki Grujecznik też mi się podoba i jego to może dam nawet na tę rabatę, ale bliżej garażu (tam, gdzie logo ogrodowiska na zdjęciu ze szkicem), tam jeszcze będzie miejsce tylko tam będzie jeszcze robota, więc to nie w tym roku.
Widok zostanie. Zdjęcia były robione przez okno, a za tym oknem jest ognista. Mogłabym to sobie zasłonić?
Ogród prawie romantyczny 08:25, 22 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aga pomponelle mam na liście zakupów - piękna jest

Też tak myślę. Chyba swoją będę musiała przesadzić, bo rośnie w półcieniu, a właśnie przygotowałam sobie nową rabatę, więc zrobiło się trochę miejsca także na róże

Tutaj w zbliżeniu
Malutki pod lasem 08:16, 22 mar 2016

Do góry
Kasiu hej, hej W planach bardzo odległych jeżeli chodzi o roślinki, bo właśnie przed chwilą przywieźli kostkę i leży tu gdzie ta folia na prawo od chodnika.

Zdjęcie poglądowe dla Mirelki, kiepskie, bo barierka gra główny plan, ale na szybko, rano robiłam.
Kubusiowo II 08:01, 22 mar 2016

Do góry
Dziewczyny... więc tak... Hania ma rację - Kubusiowo zostanie nawiedzone świątecznie i pewnie zdjęcia jakieś przywiozę. W tym roku sezon Kubusiowa będzie bardzo skromny pewnie bo czekają nas inne wyzwania jak remont (i to duży) oraz chcę się zająć częścią ogrodu tu w Warszawie.... Na razie to właśnie przeciążyłam rękę szlifując okno balkonowe... i mam przymusowy odpoczynek ....a ja nienawidzę siedzieć bezczynnie W sumie nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło bo nie miałam czasu usiąść i poszukać donic na balkon więc z racji przymusowego odpoczynku poszukam ich.
Chell dzięki za pochwałę wiankową i zapraszam w Kubusiowe progi

...a dla tych co nie widzieli (i coby trochę koloru dodać w wątku) wianek zdziergany z Danusią. Kompletnie inny zazwyczaj robię ale chyba mi się gusty pozmieniały na stare lata

Nasz przydomowy ogródek 07:59, 22 mar 2016

Do góry
Głoszą że dziś poezji Dzień Światowy
czyli także nasz Ogrodowiskowy.
Pozdrowić koleżankę Hanię wypada
i niech nadal wiersze układa.

Gimnastykujmy nasze szare komórki
a nie zawsze mamy przecież z górki.
Alzheimer niech się z daleka trzyma
i inne choróbsko niech się nie ima.

Wszystkiego po trochu 07:56, 22 mar 2016

Do góry
Pokaże też storczyka który wydawało się że nie jest do uratowania bo wszystkie korzenie były zgniłe i musiałam wszystkie obciąć, odłamałam też całą nadgniłą łodygę, zostały mi dwa liście. Końcówkę zanurzyłam w cynamonie.Zobaczcie co po miesiącu trzymania w mchu i zraszaniu, utrzymywaniu wilgoci, pokazało się

Mirkowy ogród (początki) 07:55, 22 mar 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
tak wygląda roczną rozplenica

Mirko a pikowałaś po jednej sztuce czy kilka do doniczki?
Wszystkiego po trochu 07:40, 22 mar 2016

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę w moim ogrodzie wypełnię ten czas innymi kwiatami

Wszystkie te storczyki kupiłam z przeceny za niespełna 10 zł, były przesuszone, inne miały przegniłe korzenie. Mam jeszcze dendrobia i miltonię, też za bezcen kupione,bo już bez kwiatów ale te zakwitną dopiero za rok. Jest na co czekać
Ogródek Ewy 07:33, 22 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Ta największa jest gliniana, dwie mniejsze są plastikowe.

Agawy do tej pory rosły w czarnych plastikowych donicach a teraz dostały "nowe" osłonki. Pozostaje jeszcze zmienić spodeczki i może być.

Dla mnie bomba, tylko szkoda, że ten czarny brzeg wystaje z tej pięknej osłonki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies