Planu jeszcze nie mam..ale zaczyna się weekend, dam radę
Za to mam pytanie..wiecie co to za roslina?
Dostałam to to mało wymagające, jak zauważyłam, lubi dużo słońca, ale co to nie wiem
Nie wiem... Ale przekleję do wątku z rozpoznawaniem
Danusi mam pytanie , czym opryskać kwiatki żeby coś w rodzaju muszek owocówek dało im spokoj.. sa troszke mniejsze niz te ktore zeruja na owocach ale tez bardzo uciazliwe ;/ wydaje mi sie ze wychodza z ziemi ale pewnosci nie mam..
to ...zapytam..,w ktorym miejscu mam postawic donice????....przed schodami???...przed drzwiami????
Kurcze moj dome to inny jak Wasze?..Wy kobitki macie pieknosci!!!!...a ja? ..niestety w tych Niemczech..to za dobra kase wiele nie kupisz ..
Ale Wasze domki to cuda...bardzo ladne!!!
Zależy ile i jakie donice. Możesz postawić kilka wzdłuż chodnika - i na schodach też kilka - tylko z wyczuciem, żeby nie przesadzić.
jeszcze jedno..Sebus ..jaka to hortensje napisales na dole???.bo nie odczytam...i KOLOR jaki?
i ten rododendron-jaki kolor??
hosty rozumiem przed rododendronem,...a miskat morning-tez?...nie bedzie on wysoki?...
Kurcze pomalu sie ucze,sledzac wasze zdjecia i fora....NAJWYZSZY czas
Hortensje limelight lub silver dollar - bukietowe zawsze mają biały kolor - w drugim przypadku wpada on w beżowy.
Rododendrony jakie chcesz. Mogą być różne, mogą być białe (cunnigham s white), różowo-czerwone (nova zembla).
Miskanty myślę, że będą odpowiednie, bo złagodzą różaneczniki. On ma około 1.3m
Sebek na razie nie ma co pokazywać ot ogród na przedwiośniu, tylko cebulki kiełkujace ale jak tylko zakwitna, oj to będzie co pokazywać.
Dziekuję że tu wpadacie i zapraszam jeszcze
Sezon ogrodniczy przed nami a ja w tym roku stawiam na kwiaty, wiec będzie duzo i kolorowo ale pod kontrolą
A propo przedwiośnia i wiosny macie jakiś pomysł na donice przed domem. Stoją teraz puste,cebul nie posadzę bo długo by czekać aż zakwitną
W ubiegłłym roku donic nie miałam więc i takich informacji nie potrzebowałam ale teraz pusto joakoś
Sebuś, miej litość, zwolnij trochę Ty wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby sprawdzić, co robiłeś wczoraj w ogrodzie????? Dużo się napracowałeś, ale na kręgosłup uważaj, wiem co mówię, jestem parę lat po operacji Zresztą nie jedna Ci to radzę więc... słuchaj starszych !
Nie obiecuję poprawy co do gnania z wątkiem, ale z kręgosłupem będę uważać
Sebek przyciąłeś już trzmieliny? bo nie wiem czy już mogę to robić. Świetny wianek!
Tym przy ziemi przyciąłem to co przemarznięte. A pienna nie wiem czy nie zmarzła, bo listki jej oblatują.
Moim trzmielinom praktycznie co roku oblatują listki, ale zawsze odbijają.... w tym roku sypie się wyjątkowo mocno, ale pęd ma mocny i pąkówki , że mam nadzieję że odpuści jak zawsze
Ach jak się cieszę z narzędzi Sylllwia kupiłam je w Tk-maxie w Bielsku Białej ( Sarni Stok), koleżanka wyciągnęła mnie na babskie zakupy, a ja wypatrzyłam je
Marzenko kule widziałam w ogrodach pokazowych , ale następnym razem się o nie popytam dla Ciebie, czy są w sprzedaży.
Kasiu - a jednak jesteś - pokazuj jakieś zdjęcia. Zapomniałem Ci napisać, że możliwe, że mijaliśmy Twoją ulicę jadąc ze święta róż? Widziałem po prawej z drogi taki rząd rezydencji jak Twoja ?