Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:08, 20 mar 2016

Do góry
Wczoraj bardzo dużo podziałałam i dziś... nic mi się juz nie chce - zrobiłam tylko kilka fotek
Przede wszystkim odkryłam lustra i wyczyściłam pół ogrodu (tą dalej od domu
Ptica zrobiła mi niezły ślaczek na oku smoka

W lustrze nr 1 też są fajne widoki ale dopiero jak się wejdzie na podwyższenie... Żeby było jasne - to odbicie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:04, 20 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
No to porcja fotek. Całe dwie, bo działałam dzisiaj sama-eM w pracy (plus przerwa na gotowanie obiadu i bieżąca obsługa juniorów).

Zmniejszająca się kupka:

No dzisiejszy efekt prac od strony garażu-tam gdzie kończy się ziemia będzie zakręcał chodnik do rodziców- i jest to jakby granica działki dzieląca ją na części:
pierwsza faza planowania i organizowania ogrodu

To zdjęcie pokazuje też strefę cienia, która zaczyna się od miejsca gdzie stoją taczki-czyli tutaj roślinki lubiące cień. Z tym, że po Waszych uwagach:
komunikację (luźno ułożone obrzeża) przytulam do ułożonych obrzeży- a nasadzenia byłyby od chodnika w stronę tujek.

Jak bym u siebie widziała w tamtym roku, tylko ja nie na taczkę tylko na przyczepkę, potem autem za dom i rozładunek. Było tego z jednej hałdy chyba 15 przyczepek. Potem to już mi się to śniło nocami...
Ale wyrównany teren wygląda od razu piękniej... kocham taką pracę, której efekty można szybko zobaczyć i podziwiać
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:02, 20 mar 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Cudnie !!! Twoje oczko to u mnie numer jeden Ale ten suchy potok to jest rewelacyjny!!! Następne miejsce , które mnie oczarowało Napisz tylko jak będziesz utrzymwyać w czystości te kamyki? Zeby nie żółkły?

Nie stosuję żadnych zabiegów, żwirek z wiekiem nabywa lekkiej patyny jak tu - ten ma 2 lata:

Poza tym trzeba co jakis czas wysypywać tj uzupełniać stary i wtedy znów wprowadza się biały kolor
Ogród - Niekończąca się Opowieść 10:58, 20 mar 2016

Do góry

a tu studnia obsadzona cisami w towarzystwie bluszczu
Ogród - Niekończąca się Opowieść 10:56, 20 mar 2016

Do góry
Ogród - Niekończąca się Opowieść 10:54, 20 mar 2016

Do góry
z niecierpliwością czekam aż znów zakwitną

Ogród - Niekończąca się Opowieść 10:52, 20 mar 2016

Do góry
zeszłoroczna róża dla wszystkich odwiedzających mój wątek w otoczeniu lawendy

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:51, 20 mar 2016

Do góry
Król Lew

Miłego słonecznego dnia życzę , życzymy z Tytusem
Ogródek Ewy 10:44, 20 mar 2016

Do góry
Dzięki za zdjęcie Maksia, uroczy gość.

U nas wczoraj siadło zasilanie i cały dzień siedzieliśmy bez światła. Pierwsza informacja była że prądu nie będzie do 15, kolejna że do 18 potem 22 Ostatecznie świece zdmuchnęłam przed pierwszą w nocy.
Nastrojowy wieczór spędziłam w towarzystwie sąsiadek, które na zmianę przychodziły na gorącą herbatkę. Jako jedyna w sąsiedztwie mam gaz więc z zagotowaniem wody czy ugotowaniem papu kłopotu nie było.

A teraz z innej beczki. Nie wytrzymałam i kupiłam róże.

Razem 8 sztuk. Rabata jeszcze w planach ale róże kupione

Ogród z pergolą 10:37, 20 mar 2016

Do góry
a nie mozesz zrobic takiego cieniowania:

przy schodach ciemniejsza rozowa 1-2szt, potem 4 szt jasny roz fairy i 5 szt bialech swany ?

a po drugiej str schodow taka sama ciemno rozowa 1-2 szt i obok munstead

bedzie to tworzylo calosc, zakonczone najciemniejszą rożą, hm ?

tylko kolor roz, tak orientacyjnie o co mi chodzi

Ogród z pergolą 10:32, 20 mar 2016

Do góry
po lewo od schodów bedą okrywowe mam 5 swany i 4 the fairy
a po prawo od schodow różanka, zaraz przy schodach bedzie swany a dalej...no to własnie na 100% nie jestem przekonana

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:17, 20 mar 2016

Do góry
na deser migdałek maleństwo w pączusiach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:15, 20 mar 2016

Do góry
stara bylinowa

i nowa

eM położył obrzeże przy liliowcowej w sadzie, ale się uzłościł , że nierówny teren i musiał się gimnastykować

wyszło całkiem całkiem
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:10, 20 mar 2016

Do góry
takie wczorajsze widoczki wiosenne, w kwietniu kupujemy korę i trzeba podosypywać......ciekawe jak szybko bażanty zrobią znowu porządki po swojemu wczoraj pod każdą hortką , którą odkryłam znalazłam schowany orzech włoski....wiewiórek nie mam więc myślę co to za zwierzak zrobił zapasy i zapomniał???

Jeśli poczta się spręży to przed świętami figurka będzie bo już wysłana plastiki znikną - w najbliższym czasie zastąpi je cegła

widać , że trawa woła o kosiarkę

rabaty ogarnięte z grubsza, kilka naparstnic wygniło szkoda bo duże były, ale u nas domoczone strasznie teraz to się duszą w tej glinie

Ogródek Iwony II 10:04, 20 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie w nowym wątku.

Cudowne zdjęcie - zaproszenie do Twojego ogrodu
Małymi kroczkami do celu... 09:56, 20 mar 2016

Do góry
Przesyłam trochę wiosny w ten zimny niedzielny dzień

Do raju daleko - u Ewy 09:55, 20 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kogucików i kurek nie skończyłam, więc mogę pokazać na razie zdjęcie z ubiegłego roku

Piekne te koguciki ,ty to masz rece podziwiam za cierpliwość.
Małymi kroczkami do celu... 09:52, 20 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Śmierdziuchy też u mnie królują na folkowej rabacie. Jak dla mnie to niezawodna roślina, która kwitnie aż do pierwszych przymrozków.

Oj tak, a mało tego w następnym roku same się wysialy przynajmniej kilka sztuk i nie musiałam kupować
Ogród Agduli 09:50, 20 mar 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Asiu, Oczar pachniał ale na razie jest mały więc tak naprawdę nie ma co podziwiać
Ale fotkę wstawiam Pogoda była kiepska więc i zdjęcie niewyraźne.

Ładny Bardzo . Chyba żółte najbardziej mi się podobają, bo kolor widoczny z daleka. U mnie w sklepach ogrodniczych nie ma oczarów w sprzedaży. Po świętach wybiorę się do cioci i u niej w miejscowości widziałam je w sprzedaży w ubiegłych latach.

Wiosenne kwiatki cieszą nawet jak się je ogląda u innych. Pierwiosnka takiego mam od kilku dni, a rannik zasadzony ostatniej jesieni zakwitł w jednej sztuce.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:09, 20 mar 2016

Do góry
Basiu, Halinko! Zaczęłam wiosnę z kolorem. I mam nadzieje tego koloru w ogrodzie trochę mieć,
A dziś dla mnie smutny wspominkowy dzień mimo świątecznej oprawy. Kolejna rocznica odejścia mojego M - zawsze żałuję, że nie może zobaczyć ogrodu w obecnym stanie, a może widzi i się cieszy razem ze mną?
Że radzę sobie, lepiej lub gorzej ale zawsze do przodu.

I mimo, że łezkę uronię, zaraz ja ścierać będę, bo żyję i tym się cieszę.
Wam miłego dnia mimo niepogody za oknem. Bo nie ma nic milszego jak życie i cieszenie się jego urokami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies