No no, coraz fajniejsze skarby pokazujesz, i ten drzewostan w tle, masz ogromny potencjał dziewczyno na tych swoich hektarach. Mnie ta piwniczka podoba się i z tymi starymi drzwiami i popękanym betonem
Moi znajomi przerobili starą kamienną oborę na domek dla gości. Obórka z zewnątrz nic się nie zmieniła, ale jak weszłam do środka to szczęka mi opadła na podłogę taki tam wypas zrobili. Bardzo lubię ludzi z niestandardową wyobraźnią.
pozdrawiam Aneczko
Najlepiej przesadź go w donice, kup jakiś oprysk i czekaj na reakcję, może jeszcze coś z niego będzie a w miejsce możesz wsadzić na pniu np. migdałka, modrzew,wierzbę, trzmielinę czy klon, (mi ostatnio spodobała się brzoza na pniu piękna) a po bokach dodać jakieś krzewy np. berberysy czy tawułę Grefsheim kosodrzewina też fajnie by się komponowała
Przesyłam plik mam nadzieje, że sie nie gniewasz
Witaj Gosiu
dzieje się u Ciebie, dzieje!
Zauroczyła mnie ta jabłonka na tle żywopłotu, czy planujesz rabatę niską czy wysoką? Bo ja to piękne w kształcie drzewo bym wyeksponowała niską dywanową rabatą- to jak byś miała za mało do myślenia
Zapewne z innej strony wygląda inaczej to miejsce, ale jabłonka z żywopłotem cudowna!
Gosia powiedz mi jakie to sa wysokości?zaznaczyłam strzałkami
i jeszcze takie praktyczne pytanie, chodzi mi o huśtawkę. nie zawadza o rośliny które sa w tle?ile jest odsunięty plac od nich?bo u mnie tuje są na tyłach.
planuję zrobić lustrzane odbicie i chyba raczej z jedną huśtawką. i zjeżdżalnia będzie z boku domku, z przodu nie mam miejsca
Wendy jeśli Ty podpatrujesz moją bylinówkę, to Twój warzywnik mnie normalnie zbija z nóg, jesteś dla mnie wzorem w tym względzie. Tak samo jak Popcarol - Ona ze względu różnorodność. Wszystko u Niej jest
Poza tym jest ślicznie, czuściutko, równo - marzenie. Bardzo ale to bardzo zazdroszczę Ci tak pięknego warzywniaka. Muszę i ja zabrać się do roboty
A woda super, nie trzeba ciągnać całego węża przez rabaty, przy okazji pół nasadzeń wykaszając Ja mam pojemnik 1000 l za domkiem gospodarczym ustawionym pod rynną na podwyższeniu. Liczę że grawitacyjnie będę mogła warzywniak podlewać. Jak nie to blisko mam kranik
Dzis w nocy robilam test. Chodzilo o sprawdzenie jak zareaguje regal-szklarnia i rosliny na dogrzewanie 'podlogowe' zniczem.
Efekty:
1. Termometr na tarasie:
2. Termometr w szklarni:
Wczesniej zaobserwowalam, ze wskazywaly taka sama temperature co rano.
A na termometrze zewnetrznym elektronicznym bylo 4.5 stopnia. Wiec taras i tak daje cieplo.
edit: Znicz, a własciwie wkład olejowy nie dymi za dużo więc nie zauważyłam osadu, rośliny wyglądały OK.
Na dzisiejszy przymrozek -3 chyba wstawię do wszystkich szklarni w stopy takie "ogrzewanie" i nie będę wnosić do domu.
ps. oczywiście od góry szklarnie były okryte włókniną.