Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Ewa777 19:13, 27 kwi 2016

Iwonko, jak jedziesz do Obi, to może zajedziesz do mnie?
Iwk4 21:20, 27 kwi 2016

Mam problem z gruszą. Jakaś choroba chyba, która objawiłą się na młodych liściach.
Zapytanie umieściłam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3826-choroby-grusz?page=3#post_2

Może ktoś wie, co to jest i jak zwalczyć problem? Co mam zrobić z tą gruszą? Nie znam się, drzewka sadziłam rok temu. Zauważyłam takie coś na jednym drzewku, drugie - inny gatunek, zdrowe.
Iwk4 21:33, 27 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka nie wiem czy moja Perovska żyje. Żadnego listka nie widzę, mam takie maleńkie trzy krzaczki, nie wiem czy ona od dołu też wypuszcza? Twoja fajnie wygląda

Tulipany Exotic chyba są bardzo popularne, dużo osób je ma i wszyscy chwalą. Koniecznie muszę jesienią je dokupić

Mirelko, też planuję dokupić białe tulipany jesienią. I te obecne będę wykopywać, żeby posegregować cebulki. W tym roku części tulipanów nie wykopywałam, zrobiły się drobne i mało kwitnie. Sporo cebulek drobnych z jednym liściem.
Gór_Anna takie drobne cebulki sadzi w "przedszkolu", gdzie nabierają masy. Jest wtedy szansa, ze w następnym sezonie zakwitną. Jednak takie liście na rabacie są denerwujące. Zabierają miejsce tulipanom ...

U mnie jedna perovska w innym miejscu też nie ruszyła, ale poczekam, zanim orzeknę zgon ...Może za zimno jest ...
Zgodnie z radą obcięłam gałązki do wysokości młodych odrostów ...

olga80 21:37, 27 kwi 2016

Iwonka moja perovowska też ruszyła a myślałam,że będę musiała się z nią pożegnać.Planuję dokupić jej jeszcze 4 sztuki i posadzić przed grahamem. Z traw to tylko jedna puszcza reszta spisana na straty Myślę,że moje sadzone na jesień nie zdążyły się ukorzenić, muszę kupić nowe. Z gruszą nie pomogę,nie znam się
Zana 21:54, 27 kwi 2016

Iwonka trawka o którą u mnie pytałaś to Carex Elata Aurea, lubi dużo wilgoci i raczej nie nadaje się na pełne słońce. Grusza i inne owocowe to niestety nie moja bajka, nic nie pomogę.
Iwk4 22:18, 27 kwi 2016

Tereniu, już orzekłaś, że nie ruszą? Ja poczekam ...
Dziś wypatrzyłam, że jeden Red Baron wystartował. Wolałabym zaobserwować, że więcej ma ochotę na start... Tylko niech ciepło się zrobi.
Mój jedyny

anna_t 22:22, 27 kwi 2016

Iwona hortensja mi zmarzła co mam z nią zrobić?
Iwk4 22:28, 27 kwi 2016

Zana napisał(a)
Iwonka trawka o którą u mnie pytałaś to Carex Elata Aurea, lubi dużo wilgoci i raczej nie nadaje się na pełne słońce. Grusza i inne owocowe to niestety nie moja bajka, nic nie pomogę.

Piękna jest twoja trawka, ale u mnie jej będzie za sucho ...
Chyba się skuszę na seslerie
Zana 22:29, 27 kwi 2016

U mnie ruszył chyba na razie tylko jeden miskant Kleine Fontanne, przynajmniej coś tam mikrozielonego przy nim było. Reszta ani mru, mru.

Ale czekam cierpliwie, rozplenice i miskanty późno wychodzą.
Zana 22:31, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Piękna jest twoja trawka, ale u mnie jej będzie za sucho ...
Chyba się skuszę na seslerie

Ona z pewnością u Ciebie da radę (mam na myśli seslerię). Ponoć im ma gorzej, tym lepiej wygląda. Z tego względu też mnie interesuje.
Iwonka edytowałam, bo taka mnie refleksja naszła: z tym "im gorzej.." nie mam na myśli Towjego ogrodu, tylko Twoje piaski