Może ktoś wie, co to jest i jak zwalczyć problem? Co mam zrobić z tą gruszą? Nie znam się, drzewka sadziłam rok temu. Zauważyłam takie coś na jednym drzewku, drugie - inny gatunek, zdrowe.
Mirelko, też planuję dokupić białe tulipany jesienią. I te obecne będę wykopywać, żeby posegregować cebulki. W tym roku części tulipanów nie wykopywałam, zrobiły się drobne i mało kwitnie. Sporo cebulek drobnych z jednym liściem.
Gór_Anna takie drobne cebulki sadzi w "przedszkolu", gdzie nabierają masy. Jest wtedy szansa, ze w następnym sezonie zakwitną. Jednak takie liście na rabacie są denerwujące. Zabierają miejsce tulipanom ...
U mnie jedna perovska w innym miejscu też nie ruszyła, ale poczekam, zanim orzeknę zgon ...Może za zimno jest ...
Zgodnie z radą obcięłam gałązki do wysokości młodych odrostów ...
Iwonka moja perovowska też ruszyła a myślałam,że będę musiała się z nią pożegnać.Planuję dokupić jej jeszcze 4 sztuki i posadzić przed grahamem. Z traw to tylko jedna puszcza reszta spisana na straty Myślę,że moje sadzone na jesień nie zdążyły się ukorzenić, muszę kupić nowe. Z gruszą nie pomogę,nie znam się
Iwonka trawka o którą u mnie pytałaś to Carex Elata Aurea, lubi dużo wilgoci i raczej nie nadaje się na pełne słońce. Grusza i inne owocowe to niestety nie moja bajka, nic nie pomogę.
Tereniu, już orzekłaś, że nie ruszą? Ja poczekam ...
Dziś wypatrzyłam, że jeden Red Baron wystartował. Wolałabym zaobserwować, że więcej ma ochotę na start... Tylko niech ciepło się zrobi.
Mój jedyny
Ona z pewnością u Ciebie da radę (mam na myśli seslerię). Ponoć im ma gorzej, tym lepiej wygląda. Z tego względu też mnie interesuje.
Iwonka edytowałam, bo taka mnie refleksja naszła: z tym "im gorzej.." nie mam na myśli Towjego ogrodu, tylko Twoje piaski