Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:38, 17 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Poszalałam dziś z lawendą, Troszę odczuły jesienne przesadzanie bo kępki bardzo różniły się wielkością i miałam problem z ciachaniem. Pierwszy raz kulkowałam i byłam bardzo ostrożna, wyszło dziwnie No i teraz kiedy stipa padła widzę, że muszę wyrównać do szerego tę z narożnika. Poczekać z tym do jesieni czy teraz się za to zabrać, jak radzicie ?

oczywiście asysta obowiązkowa

jednak taki układ tych kęp wyglada zdecydowanie cudownie, absolutnie zachwyciał mnie tez trawnik!
asysta bardzo dostojna
Blyxa i elipsa 22:37, 17 kwi 2016

Do góry
No i na koniec trochę takich tam

A tu jest malinowy chruśniak O tej porze roku jest nudny i nic się nie dzieje - dumam czy nie obsadzić go jesienią krokusami. Tyle tylko, ze to nasadzenia do powtarzania co roku, bo maliny z czasem zagłuszają wszystko. W tle widać narcyzy (to był łan) - będę je w tym roku wykopywać i przesadzać.

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:34, 17 kwi 2016

Do góry
Sprzeczność w ogrodzie 22:34, 17 kwi 2016

Do góry
Niestety mój M wyciął też kilka jabłoni, byłam na niego zła bo tego ze mną nie uzgodnił. Podczas sprzątania ogrodu znaleźliśmy 4 jeże, jeden dał się sfocić a to kilka fotek
Blyxa i elipsa 22:33, 17 kwi 2016

Do góry
Trawnik po pierwszym koszeniu i areacji. Taki wygrabiony wygląda całkiem, całkiem. Szkoda, ze efekt mu szybko minie.

Nie nawoziłam jeszcze, bo nie chcę zapaskudzić mojego ślicznego, nowiutkiego tarasu

Moja działka na Dębowym Lesie 22:33, 17 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
tulipany dają czadu

Tak, Małgosiu coraz bardziej. Ale nie tylko one.
Cudna wiosna
fiłek kwitnie, ja go nazywam rozbójnik, bo rozsiewa si e sporo tam gdzie chce
Zostawiam kilka, a reszte wywalam

Brunera
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:31, 17 kwi 2016

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 17 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ostatnia focia - zaczynają wiśnie kiku shidare.
Poniewaz miały być eksmitowane w tym sezonie a właściwie wyrżnięte w pień, zaczęły kwitnąc i to na całego. Jutro, pojutrze pewnie dadzą do wiwatu

Idę robić sok pieruszkowy i prasować.... wrócę potem

A dlaczego miały być eksmitowane? Ja właśnie zastanawiam się nad tym drzewkiem... Mam w projekcie miłorzęba Pendulę, ale ostatnio stwierdziłam, że nie mam żadnego kwitnącego drzewka i pomyśłałam, że może właśnie na wiśnię Kiku-Shidare zamienić. Przy czym miałam się dopiero z Tobą konsultować, czy to nie za duże drzewko w zamian za miłorzęba i czy w ogóle polecasz...

Pozdrawiam
Blyxa i elipsa 22:30, 17 kwi 2016

Do góry
Płakałam na forum, ze mi fiołki nie kwitną - widać wzięłam je na ambicję. Tylko, co teraz? Mam biegać po wątkach i odwoływać?

Nadal jednak twierdzę, ze ilością to one szału nie robią

Galaksy w tym roku bardzo ładnie się zapowiada

Nie mam dla niej dobrego tła do zdjęć . To już moje któreś podejście i zawsze wygląda na fotach tak sobie. Dookoła domy i zabierają jej uwagę widza

Typografia ogrodu 22:29, 17 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dzis byl pierwszy kwiatek.jeszcze chwilke potrzebuja.o tu je widac wsrod roz.cala setka.a jak u Ciebie?

one akurat dopiszą. neistety zestaw nr 1 na który najbardzie czekałam jest spalony pomylili mi cebule
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:29, 17 kwi 2016

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:28, 17 kwi 2016

Do góry
Trochę słońca i jaszczurki znów się grzeją

Sprzeczność w ogrodzie 22:28, 17 kwi 2016

Do góry
Wczoraj i dziś u mnie była piękna pogoda....szkoda, że nie mogłam spędzić w ogrodzie więcej czasu. Udało mi się wyplewić kilka metrów rabaty, wsadzić to co kupiłam w szkółce w czwartek czyli 2 brakujące tuje do szpaleru, konwalie, ułudkę wiosenną, 2 sztuki niezapominajek, begonie, sasankę runianķę, jakieś skalniaki, które córka wybrała, kokoryczkę niską i coś tam jeszcze....kupiłam też trochę ziół czyli lubczyk, tymianek kulisty, miętę, złote oregano ale to czeka dopiero na wsadzenie gdyż to muszę wsadzić w miejscu gdzie sąsiad wymienia płot dlatego kilka dni poczekam bo nie chcę przeszkadzać. Wsadziłam też nowonabytą forsycję a to moje zakupy....złotym oregano jestem zachwycona
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:28, 17 kwi 2016

Do góry
Następny kawałek przy tarasie .Ziemia odchwaszczona naniesiona ,przygotowuję pod trawkę nowe miejsce .Ta plyta OSB zniknie, materiał czeka na wmurowanie,powstaną ładne donice.

Mój 4 arowy azyl... 22:26, 17 kwi 2016

Do góry
Te tulipany są niezawodne

Mahonia

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 22:25, 17 kwi 2016

Do góry
Blyxa i elipsa 22:25, 17 kwi 2016

Do góry
Coś się skopało z wątkami które obserwuję, bo moje powiadomienia twierdzą, ze przez cały weekend nikt nie napisał ani słowa. Trudno mi w to uwierzyć

Zrobiło się ciepło to i wiosna wreszcie rozgościła się na dobre.

Tu najzwyklejsza piwonia

Coś jednak planuje zakwitnąć

Będą i tulipany

Typografia ogrodu 22:24, 17 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
jak saporo?
dzis byl pierwszy kwiatek.jeszcze chwilke potrzebuja.o tu je widac wsrod roz.cala setka.a jak u Ciebie?

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:23, 17 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasieńko masz rację - to był wspaniały dzień . Serdecznie dziękujemy. Ja jutro wkleję zdjęcia, bo dziś pewnie muli. Filipvw drodze powrotnej wciaż powtarzał, że Daria to jego najlepsza przyjaciółka . Kofane te nasze dzieciaki . Iguni w aucie w końcu bateryjka padła, bo ileż można . Było cudnie. Na takie chwile zawsze się czeka i zapamiętuje na zawsze .

Kasiulka byle jak najczęściej
Nie dziwie się że jej bateryjka padła, nawet aparat za nia nie nadążał i rozmazywał obraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies