Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 22:16, 17 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Teraz doczytałam o patykach...
Bo to najlepiej znaczyć od razu przy cięciu.

Dół patyka tniesz na prosto, ta końcówka która idzie do ziemi. Górę przycinasz od razu pod skosem, tak by woda spływała nie zalewając oczka-przyszłego pąka (technika jak przy cięciu róż). W ten sposób nie pomylisz nigdy dołu z górą

Za to można odmiany patyków pomylić - ja tak właśnie nieopatrznie zrobiłam

Czytam, że wczoraj szalałaś ogrodowo Pochwal się.

Jakbyś chciała nasionka firletki omszonej to mogę Ci wysłać, bo jeszcze chyba mam. A super mi się sama wysiała.
Renatko pomijam fakt, że z jakiego rodzaju hortensji to są patyki bo to też pomyliłam aczkolwiek do tego nie przywiązywałam wagi cenne uwagi mi dałaś, z pewnością z nich skorzystam co do firletki chętnie się po nie zgłoszę ale w przyszlym roku gdyż obawiam się, że nie miałabym ją w tym roku gdzie wsiać a wszystko przez to, że wsadziliśmy tuje, nagle musiałam przesadzić kwiatki i krzewy w inne miejsce, oczywiscie przypadkowe....będę z pewnością przesadzać, a mam jeszcze trochę nasionek do wysiania....szkoda, że ogród nie jest z gumy
Jana 22:28, 17 kwi 2016

Wczoraj i dziś u mnie była piękna pogoda....szkoda, że nie mogłam spędzić w ogrodzie więcej czasu. Udało mi się wyplewić kilka metrów rabaty, wsadzić to co kupiłam w szkółce w czwartek czyli 2 brakujące tuje do szpaleru, konwalie, ułudkę wiosenną, 2 sztuki niezapominajek, begonie, sasankę runianķę, jakieś skalniaki, które córka wybrała, kokoryczkę niską i coś tam jeszcze....kupiłam też trochę ziół czyli lubczyk, tymianek kulisty, miętę, złote oregano ale to czeka dopiero na wsadzenie gdyż to muszę wsadzić w miejscu gdzie sąsiad wymienia płot dlatego kilka dni poczekam bo nie chcę przeszkadzać. Wsadziłam też nowonabytą forsycję a to moje zakupy....złotym oregano jestem zachwycona
Jana 22:34, 17 kwi 2016

Niestety mój M wyciął też kilka jabłoni, byłam na niego zła bo tego ze mną nie uzgodnił. Podczas sprzątania ogrodu znaleźliśmy 4 jeże, jeden dał się sfocić a to kilka fotek
Jana 22:43, 17 kwi 2016

Jana 22:45, 17 kwi 2016

zoja 23:14, 17 kwi 2016

ale fajnie byłam wcześniej, ale zdjęć nie było - fajnie spędziłaś weekend
udane zakupy, piękne widoczki pozdrawiam!
olga80 07:37, 18 kwi 2016

Fajnie spędzony weekend roślinki będą ozdobą na rabacie
AnnaCh 08:36, 18 kwi 2016

Piękna wiosna, super zakupy, praca wre
A jeżyk słodki
anabuko1 13:34, 18 kwi 2016

Fajnie,że miałaś udany weekend
co przyjdę do ciebie to widzę nowe zakupki, nowe roślinki,
Ech ciągle ich mało, prawda ???
Marlenaa 13:54, 18 kwi 2016

Cudne zakupy Wiosna u Ciebie prześliczna, u mnie jednak trochę wolniej roślinki ruszają Tulipany nadal zamknięte.