Ten wianek bardzo mi się udał, nie chwaląc się. Byłam z niego bardzo zadowolona, naprawdę
Teraz jestem w kropce bo niby nie chcę takiego samego, ale... mógłby w zasadzie być Co Wy na to?
Danusiu - dla mnie był po prostu idealny - te cebulki z korzeniami jak żywe, bluszczyk - zrób identyczny, pisałaś mi, że te kwiatki nadal masz
Ło matko, ale wypucowane, a u mnie lodowisko na pól metra, nie ma mowy o myciu stawu. W tym roku jakaś makabra, normalnie jak to Joanka mówi???
A...już wiem: skandaliczny skandal
Danusiu - nie myłem go dziś - bo widzisz, że jest mech - myłem tylko pojemnik w środku - śmierdziało zdechłą rybą - cała woda i osad na pojemniku - bleee
Na razie całe w mchu nie jest, a taki lekki wcale mi nie przeszkadza
O wielkanocnych dekoracjach nie było wątku, ale poproszę Danusię, aby założyła - ona ma mnóóóstwo zdjęć
Choćby tego wianka, który był dla mnie inspiracją
Ten wianek bardzo mi się udał, nie chwaląc się. Byłam z niego bardzo zadowolona, naprawdę
Teraz jestem w kropce bo niby nie chcę takiego samego, ale... mógłby w zasadzie być Co Wy na to?
Joanko - są takie plastikowe wianki w Tk maxie udające prawdziwe gałązki - już ubrane po powieszenia, ich cena to 60 złotych - nie wiem czy to dużo czy mało - ładne są dość
A jak się ma sprawa z przesadzaniem i cięciem razem - tzn - przyciąć iglaka i hortensję i przesadzić, czy tylko przesadzić bez cięcia? A jeśli ta druga opcja, to kiedy je przyciąć, zaraz po posadzeniu?
I jeszcze nurtuje mnie sprawa czy ciąć już lawendę, bukszpany i wrzosy? Thuje?
Hortensję najpierw przyciąć, a potem przesadzić.
Ciąć wszystko, Wiesia już lawendę przycięła. Będzie ciepło, tak jak Pszczelarnia napisała, powinien być ładny dzień, a będzie - sobota idealna na robótki ogródkowe
W sobotę to nawet wstanę wcześniej, co by więcej zrobić. Ale za to wyprzedziłem Cię w jednej pracy w tym sezonie - wpadnij
Trochę mi zajęło wyczyszczenie pojemnika z resztek oraz walka z wężem i pompką, ale się udało
Teraz niech no tylko zakwitną cebulowe - mam nadzieję, że pięknie świecące słoneczko im w tym pomoże
Sebek ja codziennie chodzę i szukam wiosny w ogrodzie. Jakby słonko się pokazało, byłoby więcej kwiatków. U mnie klimat chyba nieco łagodniejszy niż u Ciebie
Pozdrawiam słonecznie