Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:45, 14 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Szafirki z seslerią skalną

Cuuuuuudnie to skomponowalaś
Ogródek Iwony II 22:39, 14 kwi 2016

Do góry
Ilonko, zdjęcia dziś słabo się wgrywają, strony się nie otwierają, muszę odświeżać ... Może później się uda

Aniu, pikowałam średnio po 3 sztuki. Ale mam tylko 15 takich sadzonek.

Ana, dziękuję Najpierw pod warzywnik w skrzynki pójdzie, potem sukcesywnie będę zagospodarowywać.

Łuki, zachwyt nad ziemią inni rozumieją. Nad kupą obornika już mniej
Dzięki za wskazówki co do Moundry.

Magda, u mnie ciężko dostać dobrą ziemię. Kiedyś zamawiałam z innego źródła, to przywiózł mi pan trawy z czyszczenia rowów melioracyjnych...
Teraz nawet nie rozpowiadam innym, bo ciężko uprosić o przywiezienie. Towar deficytowy Będę czekać na moje i twoje tulipanki

Asiu, w zeszłym roku nie miałam żadnych problemów ze stipą. Prowadziła się książkowo. Teraz zrobiła mi sporo niemiłych niespodzianek. Jak wysiałam i wzeszła, a resztę nasionek wysłałam, jednego dnia mi padła. Wygniła chyba... Okazuje się, że młoda stipa potrafi być kapryśna

Aniu, życzę ci ładnej pogody i utyrania, byś czuła potem, że żyjesz. Ja w takiej sytuacji odkrywałam, że mam mięśnie tam, gdzie nie wiedziałam, że mam
Zaplanuję sobie w takim razie rabatę rozplenicową Do tego jeżówki. Ale chyba przed je posadzę. W tym roku nie zakwitną, bo z siewu, ale już będą na rabacie A ładne są siewki:
Moja działka na Dębowym Lesie 22:38, 14 kwi 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Piękne kwiatki u Ciebie

Dzięki,u ciebie tez jest pięknie!!
żagwin

U Agi - czyli słońce i piach 22:25, 14 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Mirko, mam bo kupiłam i Kasya poradziła aby je obciąć.
Było

Jest

Aga ja jeszcze krócej ciachnelam myślałam,że przesadziłam, ale żyją i ładnie listki wypuszczają .
Co z tym ogródeczkiem począć 22:24, 14 kwi 2016

Do góry
I jeszcze poradźcie mi czy wysadzić tu te ID co rosną w nóżkach tujek i posadzić saslerie?

Pszczelarnia 22:21, 14 kwi 2016

Do góry

I bieżące robótki wokół wysiewów i pikowania:

Oto wiosna właśnie !!!!!

- jaki sprzęcior widzę ja poskąpiłam to mam plastikową łopatkę, ale takie sitko by się zdało

co dodajesz do ziemi coś tam chyba jest jakby wernikulit czy coś

donice wiosenne piękne a robót drogowych nie zazdrości mój kręgosłup

pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 22:20, 14 kwi 2016

Do góry
Nie miałam jak zrobić foty płotu, bo bym musiała na środek ulicy wyjść, a ja w centrum wiochy mieszkam więc trochę stara Ale z boczku cykłam
Szału nie robi ale zdecydowanie lepiej wygląda

Jak by Marzenka oglądała to nie drzyj się o trawnik, jeszcze nie ogarnięte

Co tam w rogu przy bramie posadzić?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:17, 14 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

haconechloa - All Gold, MEdiopicta

A ta mediopicta to jest ta zielona hakone?
Mirkowy ogród (początki) 22:16, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mireczko, ładniutkie masz przedszkole
Patrzyłaś na swoje zeszłoroczne anabelki? Odbiły? Może choć jedna?
Iwonko miałam 30sztuk anabelek i chyba nic z nich po zeszłorocznym lecie nie będzie wydaje mi się że wyschły.Wanilki też mam i im liście się.rozwijają.Iwonko moje Anabelki w szpalerze. .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:13, 14 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pogoda jest bardzo zmienna. Trudno zaplanować prace ogrodowe. Wczoraj posiałam buraki i wsadziłam do gruntu pory. Wschodzi posiany w marcu zielony groszek i bób. Wszystkie róże przetrwały zimę, a te posadzone pod koniec marca chyba się zadomowiły.Pouzupełniałam puste miejsca na rabatach. Rabata przy studni powiększyła się prawie dwukrotnie. Dosadziłam tam brzozę brodawkową Youngii. W tym miejscu brakowało jakiegoś wyższego akcentu i czegoś, co lekko przysłoni widok na warzywnik z okna kuchennego.

powstał w tym miejscu fajny zakątek wypoczynkowy z widokiem na najdłuższy fragment ogrodu.
Dosadziłam kosodrzewinę Winter Gold na rabacie frontowej. Będzie zimą tworzyć duet z niebieskim jałowcem skalnym Blue Arrow.

Na rabacie rododendronowej pod oknem kuchennym powróciłam do pierwotnej koncepcji. Jesienią zastąpiłam padły różanecznik hortensją Annabell. Przemyślałam ten wybór, wiele osób twierdzi, że gałęzie tej hortensji bardzo się pokładają. Zastąpiłam ją więc różanecznikiem polecanym przez Bogdzię- rośnie tam teraz Nova Zembla. Starałam się to zrobić zgodnie ze sztuką: na dno dołka wysypałam garść siarki, a dołek wypełniłam pół na pół ziemią i kwaśnym torfem. Pilnowałam, żeby szyjka korzeniowa była na takiej wysokości jak w doniczce. Pąki są ładne, może się odwdzięczą kwitnieniem.

Zerwałam przekwitnięte kwiaty pierwszych narcyzów, roślina nie marnuje sił na zawiązywanie nasion. Na rabatach królują teraz białe i żółte duże narcyzy, hiacynty oraz szafirki.

Lada dzień zakwitną tulipany.

W zeszłym roku, o tej porze, było już po tulipanach, kwitły bardzo krótko z powodu upałów.
Posypałam rabaty azofoską, teraz czekam na bezdeszczowy dzień, żeby je odchwaścić i wymieszać nawóz z glebą.

Poczytałam o problemach które są mi trochę znane dlatego podziwiam Cię skąd masz tyle energii i sił do pracy w ogrodzie bo widzę że bardzo dużo robisz. Warzywnik piękny - ja od tego roku chłonę wieści warzywne i też mam 4 grządki/skrzynie małe ale się rozkręcam. Jak zobaczyłam że ma lać i lało to odpuściłam i nie sadziłam porów a mam zamiar i nic do gruntu nie posiałam w tym tygodniu. A marcowy bób i groszki też wychodzą.
Ta brzoza chyba tworzyć będzie taki spory parasol w sposób natralny czy od ściany domu będzie miała miejsce?

pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 22:10, 14 kwi 2016

Do góry
Moje piękności

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:09, 14 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Violka nie ma sie co klaniac dzielo przypadku. Poprostu mieszam w takim miejscu gdzie te ptaki sobie lataja. Chyba wiem gdzie biwakuja i wybiore sie tam z aparatem, Dzis byly calkiem blisko mnie i nie odlecialy wiec jest szansa na foty z bliska.

a tu rzeczka, ktora przeplywa Kolo domu i przez nasze laki. Po prawej owczarnia, po lewej dom.

Izuniu nic się nie dzieje przypadkiem no może troszku,Góra wie lepiej i tam wszystko zapisane nam
az sobie wezmę jedno zdjęcie i ustawie tło pulpitu U NAS TEGO NIE MA a jest na co patrzeć
GRATKI IZUNIU bądz dumna bo nie każdemu takie widoki a jeszcze foty ho ho ho-marzenie
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 14 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:08, 14 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ktoś rozumie co jest z moimi tulipanami?

Nasadziłaś bukietowych i pytasz się by nas sprawdzić

Masz byt idealnie Kokosia, idę stąd

Co z tym ogródeczkiem począć 22:08, 14 kwi 2016

Do góry
Psiowa już się zieleni

Nawet róża piesowi urośnie przed nosem

Czosnki lada chwila

Kiedyś będzie tu ogród 22:04, 14 kwi 2016

Do góry
Ha, ha, ha ty Kobieto czytasz w myślach.
W ogródku Iwony 22:01, 14 kwi 2016

Do góry
Zazieleniły się berberysy Green Carpet.

Trzmielina puszcza listki, w tle berberys Aurea cięty w kulę.

Kwiaty pierisa. W tym roku sporo pąków zmarzło i kwiat są nieliczne.

Z rodków ten będzie pierwszy, ale niestety nie znam odmiany.

I na koniec z pozdrowieniami dla odwiedzających - ułudka wiosenna.

Kiedyś będzie tu ogród 21:59, 14 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

tu widać dłuższe grube badylki - te skróć w głąb.

Ten patyk który powyżej zaznaczyłaś na żółto skróć każdą gałązkę piętrowo. A jak nie rozumiesz to dzwoń
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:59, 14 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Staramy się, Violu! Coś trzeba robić poza ogrodem, żeby nie zwariować! A na pop;rawę pamięci to lepsze niż kolorowanki!

Ja własnie żezbiłam kwiata z atłasu,no co za durna baba ze mnie-kto to myślał robić kwiaty z atłasu gdy ma się ręce pocharatane od ziemi,ech ta moja bezmyślność
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:58, 14 kwi 2016

Do góry
Jeszcze seler, brukselka, fasolka szparagowa,ogórki i pomidorki ))))))))
Grządki są już w gotowości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies