Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Beskidzkie marzenie 09:09, 10 mar 2016

Do góry
Tez sobie wlasnie tak murelko pomyslalam. A co tam...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:06, 10 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Tu mam je posadzone co pół metra? Może 40 cm

Weź pod uwagę, że to zdjęcie robione po miesiącu, gdy z 2 sadzonek uzyskałem 7

sebek to bronzita czy bronze form?bo ja młode to ciut stercza ale potem maja leżące czupryny nie?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:06, 10 mar 2016

Do góry
Tu mam je posadzone co pół metra? Może 40 cm

Weź pod uwagę, że to zdjęcie robione po miesiącu, gdy z 2 sadzonek uzyskałem 7
Dolomity Super Ski 08:49, 10 mar 2016

Do góry
Monte Cristallo na północny wschód od Cortiny przed pierwszym zjazdem

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:43, 10 mar 2016

Do góry
nie widać dobrze jaki kolor ma twój rozchodnik. Tam jest tyle miejsca że możesz dać i jego i np Matronę.

jeżówki piękne- dobrze że mocny kolor. Możesz dac tylko je, lub, jesli jest tam duzo miejsca na nie, domieszać jeszcze jakąs inną odmianę, ale np różniącą się tylko intensywnościa barwy, lub o podobnej barwie a innym kwiatku.

U mnie stipy z rozchodnikami - uwielbiam je

Dolomity Super Ski 08:43, 10 mar 2016

Do góry

rozgrzewka jest najważniejsza
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:27, 10 mar 2016

Do góry
A na 7 maja być jeżówki z rozplenicami i miskantami tylko jaki kolor fajnie by się zgrywał z tymi rozchodnikami ? Podobaja mi się te Secret Affair u Olki ale czy nie maja zbyt intensywny kolor ?:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1267

I planik dla przypomnienia:

Na 3 tez dorzucę kilka plam tych jeżówek .
Dolomity Super Ski 08:25, 10 mar 2016

Do góry
W drodze do osrodków narciarskich Cortiny d,Ampezzo

W najbliższych okolicach Cortiny jest sześć odrębnych ośrodków narciarskich, połączone Cristallo - Faloria, Mietres i Tofana, tam jeżdziliśmu przez dwa dni, to ośrodki, do których można dostać się bezpośrednio z Cortiny, nam dojazd z San Candido zajął około 30 km

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:24, 10 mar 2016

Do góry
No tak sobie rozmyślam "TRAWIĘ" dalej to co napisala Magnolia i będzie tak na 2 i 3 :
- pas rozplenić
- przed nimi rozchodniki w stipie

No tyle mi się tej stipy wysiało że żal nie spróbować Zresztą to będzie piękne połącznie a jak będzie kiepsko zimować u mnie i będzie mnie to wkurzac to zmienię wtedy na tego carexa sabyensis
Troche szperałam w necie i stipa z rozchodnikiem naprawdę wygląda cudnie :

Rozchodniki mam takie czy będą ? Tutaj zdjecie robione jesienią tuż po rozsadzeniu:

Tylko tam na lewo na 8 ma być posadzona hortensja z miskantem grackiem i przed nia też dac tą stipę ładnie by to wyglądało takie powtórzenie tylko czy stipa nie za wysoką będzie?
Skarbonkowy ogródek 08:18, 10 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hortki lubią kwaśną ziemię, Torfu z dodatkami im domieszaj. Część pędów pewnie będzie do usunięcia. Szczególnie takie cienkie i z najjaśnieszą korą.

właśnie się zastanawiałam co usunąć a co zostawić. Wczoraj z jednego krzaka wyciągnęłam prawie cale wiadro suchych patyków. Duzo gałązek ma już paki ale są i takie które nic. One są takie jakby papierowe w dotyku. Mam wrażenie ze lekko je przechyle i same się złamią. Czy to takie do usunięcia?

Karol99 napisał(a)

Próbuj, może się uda.
I tak zamierzam

ziele napisał(a)

A to nie jakaś odmiana ligustra?

Tez mi się tak wydawało ale zadałam pytanie w żywopłotach liściastych i Danusia ma wątpliwości. Ale zastrzegła ze ze zdjęć akurat w tym przypadku ciężko rozpoznać. Musze czekać na kwiaty i owoce.

Joku napisał(a)

Cisa bym przycięła po całości. Możesz ciąć do pierwszych od obwodu rozgałęzień, możesz mocniej. Skróciłabym też gałąź z lewej strony (patrząc na zdjęcie) bo tam najbardziej wystaje. I przez to krzak jest niekształtny. No chyba że tylko na zdjęciu tak to wygląda. Po cięciu może być przez jakiś czas nijako, ale po kilku tygodniach powinny zacząć wyrastać nowe przyrosty i zacznie się robić ładnie. Warto te kilka tygodni się pomęczyć.

Dziękuję Joku, akurat temat cisa na topie. Dzisiaj ma przyjechać rolnik z wysięgnikiem żeby skrócić te gałęzie. A od góry przyciąć go tez ?Dokładnie takie mam wrażenie, krzak wygląda nieporządnie i łysawo.

Czy tak będzie dobrze?

Dolomity Super Ski 08:16, 10 mar 2016

Do góry
Dolomity 2016 od początku

San Candido przed hotelem

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:06, 10 mar 2016

Do góry
mam pytanie...niestety to dość mało spotykana trawa czyli carex milk chockolate a przynajmniej nie jestem w stanie zobaczyć jak będzie szeroka ta kępa....nie mniej jednak chciałabym żeby stworzyły dość jendolitą brązową plamę wiec musze dosadzić. dodatkowo będą przesadzone te dwie trawy żeby zrobić linie prostą dwurzedową

i teraz pytanie do Was..co sugerujecie...dosadzić w linii tych co rosną czy jakby na mijanę czyli miedzy czterema rosnącymi posadzić jedną?

gdyby to była rabata niżej gdzies to pewnie by to nie miało znczenia ale jest podwyżsozna i zawsze będzie widać dół tych traw czyli w jaki sposób są posadzone...

Droga do spełnienia 08:00, 10 mar 2016

Do góry
Mała Mi dziękuje Ci za wizualizację jak do tego dodamy z tyłu cisy to będzie ładnie
właśnie chciałam taki efekt że jak np bez przekwitnie żeby coś innego kwitło ale że ja totalny laik to Łukasz mnie wyręczył

Moja rabata wyprofilowana i będzie tak (większego ługu nie mogę już zrobić ale wydaje mi sie że w całości będzie ok, dalej pójdzie od świerka w lewą stronę (na studnię nie patrzymy)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:52, 10 mar 2016

Do góry
gratki na 400 zostawiam

Moja bajka 07:33, 10 mar 2016

Do góry

Pobrane gałązki traktuję w sposób jw.i w ukorzeniacz. Wszystkie się ukorzeniają.
Ogródek Ewy 07:09, 10 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Widziałam Twoje przebiśniegi, te które wysłałaś do mnie to jakiś gorszy sort, bo jeszcze nie kwitną.

No wiesz! Foch!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:08, 10 mar 2016

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Kasiu masz fotkę raz jeszcze.
Rano nie mogłam się zalogować.
Irga górą zbrązowiała ale tylko wyjdzie słonko to będzie ciemno-zielona.

dzięki raz jeszcze
Ogródek Iwony 07:01, 10 mar 2016

Do góry
Wczoraj byłam u okulisty. Wróciłam późno. Oczy zakroplone. Nic nie widziałam. I o 9.00 jak niemowlę poszłam spać

Na Dzień Kobiet Zbyszek zrobił mi niespodziankę. Zażegnywał się, że nie przyjedzie, a wieczorem zamiast róż zjawił się z prymulkami i bratkami.
15 bratków i 2 prymulki

Większa dla mnie radość niż z kwiatów ciętych.
Tylko kolory męskie. Fioletowe i żółte
Zamiast różowych stokrotek...

Ale prymulki są różowe

Ogród dla moich synków 00:28, 10 mar 2016

Do góry
Mirelka, azofoską trawnik też?

Nie pokazywałam chyba moich największych rozchodników Zdjęcie w duuuużym zbliżeniu. Lupa wskazana.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:46, 09 mar 2016

Do góry
Gabrysiu, Piotrze, Kasiu,Jolu, Aniu, Lucy ależ mam miły wieczor z Wami! Zapraszam codziennie,

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies