Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

07_Rene 18:03, 18 kwi 2016

Krakus napisał(a)
fajnie miec Ciocię co tez ogrody lubi i ma blisko do szkółki

Oj, fajnie mieć zazdraszczam, bo nie mam cioci ale teściowa nadrabia za dwie

Połacie warzywnika wielkie Ale dzieci zdrowe od małego będą na takich warzywkach. Ekologiczne jedzenie to podstawa

Magnolią piękny ma kwiat. Nieważne, że mała, urośnie przecież. ja mam większą, a kwiatów jeszcze nie widziałam

Widać, że masz całkiem sporą działkę. Masz już rozplanowane rabaty? Ta z wiśniami całkiem fajnie wyszła.
Konieczki 14:54, 19 kwi 2016

Słyszałam że że stipa ciężko?/trochę mam mogę się podzielić
Konieczki 14:56, 19 kwi 2016

Odjechany miało być telefon mnie poprawia
mp_krk 15:35, 19 kwi 2016

Krakus napisał(a)

Witaj

Ciekawy ogród się zapowiada, będę zaglądał

A mlecze...kup dzieciom królika, wszystko Ci zerwą Ja muszę zbierać na kupki i wyrzucać bo tyle mi tego znoszą z łąk
mp_krk 15:36, 19 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

W tamtym roku ta szkółka w środku miasta miała ofertę na stronie w pdfie, szkoda, że usunęli. Trochę bylin sobie wtedy wypisałam na listę do kupienia, kopane z gruntu wczesną wiosną mają tanie. Jak masz blisko, podjedź, to sam sprawdzisz, bo nie wiem, w jakim kierunku w ogrodzie zmierzasz.
A to druga... Oj tam, co to jest 35 km? Ja do pracy codziennie dojeżdżam 30 km w jedną stronę. A tam naprawdę warto podjechać. W niedzielę mają zamknięte, ale w sobotę możesz sobie wycieczkę zrobić

Zdradźcie namiary
Krakus 21:29, 19 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Oj, fajnie mieć zazdraszczam, bo nie mam cioci ale teściowa nadrabia za dwie

Połacie warzywnika wielkie Ale dzieci zdrowe od małego będą na takich warzywkach. Ekologiczne jedzenie to podstawa

Magnolią piękny ma kwiat. Nieważne, że mała, urośnie przecież. ja mam większą, a kwiatów jeszcze nie widziałam

Widać, że masz całkiem sporą działkę. Masz już rozplanowane rabaty? Ta z wiśniami całkiem fajnie wyszła.

no warzywnik wielki...nie wiem czy ogarniemy w tym roku..w tamtym poszliśmy na łatwiznę i rosła gorczyca na poplon fajnie mieć własne warzywka takie mamy doświadczenie jak mieszkaliśmy u Teściów kiedys chce tu jeszcze jaki tunel postawić na pomidory ale na razie czasu i wiedzy brak o pomodorach...a teściu ma 100 krzaków posadzonych to i my sie załapiemy

co do Magnolii to wiem że urośnie ja z tych cierpliwych jestem bo nie mam kasy na duże rośliny ciesze się z jej kwiatów bo jak upiliśmy to 1 miała a w tym roku to już 6 u Teściów tez magnolia nie kitła przez 3 lata i jak jej w końcu za moja rada podsypali torfu i kompostu na jesień to juz teraz witnie na całego

rabaty do końca jeszcze nie rozplanowane...gdzieś tam wczesniej pokazywałem to co juz mam zaplanowane ale realizaja na razie w powijakach..

dzięki za słowa uznania co do wisienekowej rabaty jeszcze planuje moze co tam dosadzić...a na pewno skończć bo jest 5 wisienek a do pokazania tylko 4 bo 5 nie obrobiona jeszcze...
Krakus 21:31, 19 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Słyszałam że że stipa ciężko?/trochę mam mogę się podzielić

jak moje umrą to bedę wdzięczny rozchodnikami mogę sie podzielić w zamian bez opuchlaków bo z własnej hodowli
Krakus 21:34, 19 kwi 2016

mp_krk napisał(a)

Witaj

Ciekawy ogród się zapowiada, będę zaglądał

A mlecze...kup dzieciom królika, wszystko Ci zerwą Ja muszę zbierać na kupki i wyrzucać bo tyle mi tego znoszą z łąk

witam u mnie..zapraszam częściej

zające mi wystarczą biegające w okolicy..podżarły mi owocowe w tamtym roku ale obyło się bez strat...

dzieciaki zrywają mlecze i robia bukiety
mp_krk 09:46, 20 kwi 2016

wiesz, u mnie jak jeszcze zimy bywały (hmm...jakieś 4 lata temu) to rano sarny pod oknami stały...
bdan 12:22, 24 kwi 2016

Zaglądam po zimowym przebudzeniu. Dzięki za rady odnośnie zywokostu, największy problem, to gdzie go znaleźć, bo nie wiem, czy jestem w stanie go rozpoznać w przydrożnych rowach, a w szkólkach chyba niezbyt można go kupić.

Co do układu moich rabat, będzie mi bardzo miło, jak będą dla Ciebie inspiracją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies