Asia zapytaj się Ty wiedzących lepiej - ale mi kiedyś ktoś powiedział że trzeba obcinać gałązki ocierające pień (chodzi mi o tą co idzie poziomo -czy ona nie ocierała o ten drugi konar?
Na szybko wstawiam zdjęcia, bo wieczorem się nie uda
Posadziłam hakone i rozplenicę.
Uporządkowałam donicę(nareszcie). Brązowa trawa zamarła, na jej miejsce poszła rozplenica, wyrzuciłam wrzosy, tak więc donica jest teraz obsadzona 3 rodzajami roślin a nie misz maszem.
Hakone poszła do kulek, tu je widać
bitels się zadomowił co widać na powyższym zdjęciu i tu
Szafirki powoli przekwitają więc warto popatrzeć możliwe, że to już ostatnie ich zdjęcie
Wiecie co to? Obcinam jak radzila Marta swidosliwe od dolu.choc M powiedzial ze moge tak bardzo obciac jak uwazam ja na razie robie to stopniowo.obcinam wszystkie drobne galazki.na razie do wysokosci ok 80 cm.ale efekt juz mi sie podoba bo drzewa wygladaja bardziej jak drzewa a nie krzewy i widac bardziej ksztalt ich pni.
Jeszcze chwila i zakwitna
piekne zakupy, internetowo prawda?! i metki oryginalne?! Jolka masz sprawdzonego dostawcę bo ja jak kupowałam to tylko ręczne naklejki z nazwą ... a wtedy nigdy nic nie wiadomo
Planowany obszar pracy jutro. Ladne mam zapasy kory? /w leroy po 6.65/
Wywalam opony. Przesadzam rh i borowki. Cofam rabate o te nasadzenia.
..i sprzatam zbiorowisko 'skarbow' przeszkadzajacych w gryzieniu ziemi.
Co do gryzienia to jutro niby ciag dalszy ma sie odbyc.
Martwie sie tylko kiedy eM zacznie sadzic tuje - niedlugo sezon posiedzen ogrodkowych.