Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 13:28, 15 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Ciekawa jestem jaka ta kora będzie, bo cena podejrzanie niska.

ta kora jest ok - przynajmniej dla mnie - nie spleśniała, nie ma kawałków desek-w niektórych trafiałam, kawałki ani wielgachne ani miazga.
wg. mnie ładna - sypałam ją na tą rabatę łuk z bukszpanami

edit: /ta sama w obi jest za 9,95 (chyba na pewno niecałe 10)/
zoja 13:31, 15 kwi 2016

Mirella tak wyglada ta kora z bliska na rabacie. Zdjecie z tel bo w pracy siedze.

edit. specjalnie zdjęcie suchej wstawiłam.
aga_podlasie 14:09, 15 kwi 2016

Ładna kora, też taką kupowałam.
wiunia 18:01, 15 kwi 2016

A... no widzicieteż tą korę upatrzyłam w LM ale taki jeden Pan znajomy od kory powiedział, żeby nie kupować i taką to on może dać za darmoże niby stara i bez wartości i zaraz z niej puch będzie, było mi przykro, bo potrzebowałam ponad 20 worków! Ostatecznie jej nie kupiłam i pewnie będę żałowała!Wygląda dobrze choć w LM jeden worek był rozerwany i kora taka jakaś czarna była. Twoja wyglàda zdrowo!
zoja 18:12, 15 kwi 2016

Wiuniu, ja rozrzucilam z 15 takich workow i wszystkie tak wygladaja. Ja jestem zadowolona. Nowa gazetka w lm jest od 19 moze zdazysz jeszcze kupic. Za ta cene to nawet moj eM nie grymasil i kupil ile chcialam.
zoja 20:05, 15 kwi 2016

Zrobiłam obchód - po dzisiejszej nocy wypadła mi jedna nowo wsadzona jagoda goi.
Reszta wygląda OK.

Dużo mam takich gości:

Tu na różaneczniku. To ślimak winniczek.
Doczytałam, że zjadają jaja ślimaków nagich - w zeszłym tych widziałam mega dużo - miło pomyśleć, że je wytępią
wiunia 21:56, 15 kwi 2016

A ja właśnie dzisiaj musiałam wykopać graba z żywopłotu jakiś taki czarny był i bez pąków liściowych. Już latem był jakiś taki goły ale miałam nadzieję, że da radę. I budleję wywaliłam- sprawdziłam gałązkę i była sucha w środku. Smutno mi - nie lubię pozbywać się roślinek
Jana 00:09, 16 kwi 2016

ja jeszcze ślimaków nie widziałam faktycznie masz dużo pracy jutro, przepraszam już dziś
zoja 06:16, 16 kwi 2016

Wiuniu też nie lubię pozbywać się roślin, ale jak mówi prawo dżungli tylko najsilniejsi przeżyją. Ja będę musiała jeszcze wyrzucić 3 uschłe po zeszłym lecie tuje takie duże -wyższe ode mnie i dziury będą w moim żywopłocie.

Jana
to u mnie ślimaki się akurat obudziły w znacznej masie jakoś nie straszny im mój biegun zimna
agnieszka_m 07:12, 16 kwi 2016

wiunia napisał(a)
A ja właśnie dzisiaj musiałam wykopać graba z żywopłotu jakiś taki czarny był i bez pąków liściowych. Już latem był jakiś taki goły ale miałam nadzieję, że da radę. I budleję wywaliłam- sprawdziłam gałązkę i była sucha w środku. Smutno mi - nie lubię pozbywać się roślinek

Ja tez budleje wywalilam bo była sucha choć ja się z tego powodu cieszę