Dzięki cmok
W poblizu hustawki, przy pierwszej wyspie, teraz juz sadzi nowa Jolanthe, ide pilnowac, bo mi zniszczy inne rosliny.
I trawe dla Kasi kopiemy, gigant.
Roze szaleja, zmarzlam w nogi, trza kalosze ciepłe ubrac.
Kasiu dzieki
I nie wymyslaj, tez znasz, mnie to skleroza czasami z nazwami dopada.
Zimno i mokro
Psy zonkile łamią, hakone podjadają....
Stolwijk Gold..powojnik piekny i z kwieciem
Drugi cos zmarzl i od korzenia idzie
I ogromny sukces, jestem w szoku
Z pestek mam 2 piwonie drzewiaste, rok temu z Kanady te pestki dostalam, zrobilam, jak kazali i zapomnialam
A dzis patrze i
A to druga, ciut wieksza
I 3 radosc, jedna z drzewiastych od Mariusza ma 1 pąk
Ciekawe jaki kolor bedzie
Ilonka coś w tym jest
sama widzę, że w większości łączy nas miłość do ogrodów, roślin, ptaków
wiele osób ma duszę artysty, tworząc różne ozdoby czy dekoracje ...
wydaje mi się, że inaczej patrzę na świat aniżeli inni ludzie
umiem dostrzec piękno w otaczającej nas przyrodzie,
potrafię cieszyć się z małych rzeczy
Ostatnio uważam, że ludzie bardzo oddalają się od siebie,
coraz częściej tak jest !!!
i coraz więcej osób szuka bliskości na necie
dla mnie forum to odskocznia od codzienności,
skarbnica OGROMNEJ wiedzy
i możliwość pogadania z ogrodowymi wariatami takimi jak ja
Ludu...co za cudo!!! Mała powiadasz rośnie? Zaraz poczytam. Dopiero się niespodziewanie drugiej magnolki dorobiłam i pisałam u Bodzi, że bym trzecią chciała...taką właśnie!!! Chyba dobrze, że takiego cuda nie mam w pobliżu, bo już całkowity kłopot bym miała
Danusiu mam pytanie w związku z propozycja zmiany, którą mi zasugerowałaś na niżej pokazanym zdjęciu, za co jestem bardzo wdzięczna
Czy przed płotem/siatka aby ja zasłonić mogę posadzić tuje szmaragd, bukszpany lub coś innego?
Tę jasna tuje przesadzimy jak nam zasugerowałaś.
Dziękuje pozdrawiam
Kasya, to nie bylica, tylko lawenda Viva tnę ją raz w roku, po pierwszym wczesnym kwitnieniu mocniej, potem kwitnie do samej jesieni, teraz tylko przycięłam suche łodyżki kwiatostanów wystających ponad krzaczek. Pozostałe lawendy przycinam zgodnie ze sztuką w tle badyle buków, przycięłam bardzo krótko po całej wysokości, ubiegły rok miały na ukorzenianie, teraz niech się zagęszczają.
teraz pierwiosnkowo, przenosiłam do nowego tylko jasne kolory, ale ten to niespodzianka, rośnie w sadzonce od Gabrieli, musiało być nasionko, czysto biały popularne kluczyki też zaprosiłam
te jasny krem
a tu ciemniejszy krem, może na fotkach tego nie widać
Aniu , hortki i bez ukorzeniacza dadzą radę, Ale jak chcesz mieć poczucie że wszystko zrobiłaś zgodnie ze sztuką ogrodniczą i ukorzeniacz jest tam gdzie być powinien to.......?,"prościzna " .(twoje słowa )
Ania, pissardi świetna.
Ma piękne przyrosty po cięciu, ładnie się zagęszcza i ładniejsze kolory liści i gałązek Więc bez obawy będziesz mogła ją ciachać jak zajdzie potrzeba