Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:29, 03 mar 2016

Do góry
Cześć wszystkim staram się zaprojektować troszkę ogrodu, chciałabym mieć trochę iglaków różnego rodzaju ale nie wiem czy zmienić kształt rabaty została tak stworzona gdyż po postawieniu płotu doszedł mi kawałek ziemi więcej i pomyślałam że posadzę tam roślinki ale nie jestem przekonana do tego pomysłu gdyż chciałabym oddzielić przód ogrodu od drugiej jego części gdzie chcę mieć troszkę wiecej kwiatów może ktoś ma jakiś pomysł (rabaty są szerokości około 4,5 metra przy płocie chcemy posadzić szereg tuy szmaragdów
U Agi - czyli słońce i piach 14:17, 03 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Rozplenica Hameln - wyszła połowa

Wyszukałam tę Twoją rozplenicę. Pięknie Ci wzeszła
U mnie wyszły 3 nitki, ale raczej to jednak stipa, bo do Twoich ździebełek nie podobna Siałam dokładnie 2 tygodnie temu, a czytam, ze u Ciebie po takim czasie wykiełkowała, więc jeszcze poczekam...
Zakupy sprzętowe pożyteczne niezwykle
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:12, 03 mar 2016

Do góry
A z drugiej strony domu były takie ...trochę jasniejsze i ze skalnica posadzone:

I trudno - wiem że sie szarogęszę u Reni i wstawiam swoje foty...ale za oknem buro, szaro, deszczowo to chociaz może gospodyni watku mnie nie skarcia ale poprawi sobie humor jak spojrzy na moja ubiegłoroczną wiosne w tą depresyjną pogode....
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:02, 03 mar 2016

Do góry
Pokuszę was trochę moimi ubiegłorocznymi.....stokrotkami oczywiście.....
W donicy przed wejściem mialam czerwone....od "muszkieterów"....

Ogród z pergolą 13:53, 03 mar 2016

Do góry
dzisiejsze zakupy i oferta carrefour

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:53, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czego sie nie robi ...
Voila wgłębnik z dalszej perspektywy
Czy o to chodziło?

PS ... i bez retuszu toteż z chwastami i trawnikiem, którego nie skosiłam bo pada i pada ... a i na te płyty betonowe się wgramolilam żeby kadr z góry zapodać

Reniu ty masz rozplenice Viridiescens? Czym się kierowałaś przy ich wyborze czym one się różnią od Hameln?
Mała Eleczka 13:52, 03 mar 2016

Do góry
Skoro pogoda brzydka, może ktoś poświęci czas na ten mały kawałek ogródka mojej kuzynki.
Ogródek jest można by powiedzieć taki sam jak mój Identyczna eleczka, tak samo położona.
Przy płocie posadzone już są tuje szmaragd, trawy też już nie ma, wszytko ładnie przygotowane do obsadzeń. Tylko co? Na pewno minimalizm. Bukszpany odpadają i kwiaty pszczoło przyciągające. Znając zapał mojej kuzynki, najlepiej by było, żeby coś było, a żeby nic przy tym nie robić... straszne to

Borówcowy raj 13:47, 03 mar 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Polatałam z aparatem trochę i patrzcie cóż ja mam zrobić z tą rabatą?

Borbetko, właśnie spaceruję po twoim ogrodzie, co to za iglaste wysokie drzewko na samym środku tego zdjęcia? czy jest wymagające? bardzo ładnie wygląda , muszę je mieć
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:38, 03 mar 2016

Do góry
i 2 dzisiejsze fotki
a jutro biore sie za porzadki w ogrodzie

W cieniu - zacieniona 13:37, 03 mar 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pomidorki...czas już je popikować.
Jak by ich nie pikować to by też rosły?Nember 1 w wysiewch jesteś.Ja w tym roku nie szaleję kupiłam dziś 20torebek nasion warzyw i maciejkę.
Małymi kroczkami do celu... 13:15, 03 mar 2016

Do góry
Dziewczyny wymyśliłam takie coś :

1. Jakieś drzewko bordowe szczepione na pniu np klon ?
2. Miskant ML
3. Hortensje diamantino ( tylko czy one nadają się do cienia? )
4. obwódka z żurawek lub turzycy np ice dance ?
5. żeby zasłonić kojec psa drabinka a przed nią róża pienna, ale czy urośnie w cieniu??
6. kulki danice ( bukszpany u mnie za bardzo rosnąć nie chcą)

i co o tym myślicie?? wszelkie propozycje mile widziane

a i jeszcze zastanawiam się, czy z tyłu nie zrobić tła ze szmaragdów, żeby zasłonić blaszaka sąsiada, tylko wtedy jeszcze mniej miejsca mi zostanie i wątpie, czy obwódka jakakolwiek się zmieści.
Ogród prawie romantyczny 13:12, 03 mar 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Obydwa wirusy są przyjemne

Oj tak Baaardzo

I różany

I hortensjowy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:11, 03 mar 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

ja kawałek wycięłam i widać, ze ruszył, dumam czy resztę ciachać
z rynnami kłopot, nie wiem co Ci doradzić... u mnie powypuszczane gdzie niżej by woda nie stała
z dużych powierzchni zbierają wodę ?

Czytałam o cięciu RB, że jak pojawiają się nowe to czas na ścięcie. Muszę swoje pooglądać
Zbierają wodę z ogromnej powierzchni. Dach już nie mój ale woda spływa do mnie

Ogród prawie romantyczny 13:07, 03 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Piękne te Twoje róże Aspirynki w szpalerze przecudne. Ja nigdy nie myślałam o posiadaniu róż w ogrodzie, aż do "różyczki" na Ogrodowisku Mąż przyklasnął i tak się jakoś porobiło, że i ja już ich trochę mam.
Pozdrawiam

Nie ukrywam, że lubię te moje aspirynki, kiedy kwitną a kwitną przez cały sezon, nie sposób przejść obok nich obojętnie
Wirus różany panuje

Ranczo Edy 13:01, 03 mar 2016

Do góry
Hanusia zobacz co mi wyszło podobne do ranników może one to nasionka od Ciebie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:49, 03 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Mój okropny tył
Niestety jestem zmuszona do pokazywania teraz takich widoków bo do końca nie mamy pomysłu co zrobić z rurami spustowymi od rynien

Szare kreski przed budynkiem to planowana ścieżka przed altaną. Altana będzie sie zaczynała za szarą rynną a kończyła czarną kreską.
Przód altany będzie wyburzony i położony nowy dach na całym budynku. Opierzenie takie samo jak na budynku przed rynną.
Na końcu, tam gdzie czerwona kreska też będzie rynna.
I teraz pytanie. Co zrobić z wodą z rynien?
Jak widzicie miejsca tutaj bardzo mało, żaden sprzęt nawet mini koparka nie ma tu jak wjechać aby wykopać dół do którego moglibyśmy dać zbiornik na deszczówkę.

A rynna ukryta jest pod obróbką?
A można jakoś połaczyć te dwa dachy jedną rynną ze spadkiem do przodu i stąd odprowadzenie w ziemi?
Rododendronowy ogród II. 12:48, 03 mar 2016

Do góry

I te same ranniki od tyłu

te dalej rosnace pojedyncze to siewki z tych w wiekszej grupie.
Rododendronowy ogród II. 12:47, 03 mar 2016

Do góry
A jak juz byłam w ogrodzie to jeszcze takie zdjecia. Kwiatki zmarnowane przez ten śnieg ale moze sie im wyglad poprawi.

Ranczo Edy 12:43, 03 mar 2016

Do góry
przy domu

Rododendronowy ogród II. 12:41, 03 mar 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesteś kochana. Jak możesz, to zrób zdjęcie. No nie umiem sobie z tym poradzić. Kwiatki wychodzą mi lepiej.... (i wiem, że nie na lata).

No wiec jednak dalej od buka rosna bo 3m (od sroda roślin).Gałezie mimo cięcia i tak na rh wchodzą ale ja nie tnę formujac tylko własnie to co mi przeszkadza.

Nie wiem czy to Ci cos rozjasni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies