Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Anna i Ogród 19:47, 18 lip 2017
Do góry
paulina_ns napisał(a)

Nie twierdzę,że nie, ale do Toszki ciężko trafić

Polinka tez ma duzą wiedzę i checi do pomocy ...nie odbieram jej zasług ..tylko podpowiadam inne ewentualne rozwiazania
Anna i Ogród 19:40, 18 lip 2017
Do góry
paulina_ns napisał(a)

A no to jak kaprysily to też nie miałabym skrupułów podobno specem od tego jest Polinka hihi to może jej zapytaj.

Toszka tez ma duza wiedze

na mój gust wybrałabym gnojówke ...bo ona zadziała z opóznieniem a teraz rosliny ze szkólek maja jeszcze nwoz w korzeniach wiec nic im nie brakuje ...gnojówka przynajmniej nie przedawkujesz
Anna i Ogród 19:32, 18 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Hakuro wywaliłam. Po tym jak zmroziły ją ostatnie przymrozki i zaatakowały mszyce a potem ją popalił oprysk (jak zwykle zresztą) nie miałam żadnych skrupułów. Miałam jej dość.

Z tą gnojówką też się zastanawiałam. No nie wiem kogo zapytać. Może jak tak to podleję magiczną siło Ogród. Ona jest do nowo posadzonych roślin by lepiej się zakorzeniały.

A no to jak kaprysily to też nie miałabym skrupułów podobno specem od tego jest Polinka hihi to może jej zapytaj.
Droga do spełnienia 07:43, 17 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cieszę się, że Silvery mają się dobrze Pięknie przyrosły.
Dziewczyny, SS może rosnąć również na słonecznym stanowisku tylko będzie bardziej jasno-zielony. W cieniu i półcieniu nie potrzebuje też takiego wolgotnego stanowiska jak na słońcu.

Kami, ja tego brzydkiego ML bym przycięła. On wygląda jakby usychał?

Poli tez sue cieszę
A ml moze miec kilka suchych listkow bo 2 razy zmienialam mu miejsce. Usychac nie usycha
Kamienny ogród patykiem malowany 00:33, 15 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Hej Mróweczko co słychać u Ciebie?
Ściskam mocno

Asia, kochana jesteś

kamila66 napisał(a)
Sylwia macham Wpadnij chodź na chwilę

Kamilko wpadałam, ale cichaczem z telefonu, bo na więcej czasu nie miałam...teraz też nie mam....i znów nocki zarywam

Zana napisał(a)
Chyba mam z Kamilą jakąś więź telepatyczną, bo też dzisiaj rano o Tobie myślałam. Odezwij się, bo Cię tu bardzo brakuje.

Anula ja też o was myślałam....ale jakoś tak wyszło

Makao_J napisał(a)
Sylwia wciąż nieobecna

Daj jakikolwiek znak kochana.

Pewnie nadal bym skrycie podczytywała, gdyby nie pewien sms

Kasya napisał(a)
no wlasnie sie zastanawialm czemu tu tak cichutko...

A bo tu zamknięte było czasowo....REMANENT

Marga napisał(a)
Co tam Sylwio słychać w Twoim pięknym ogrodzie?

Poligon doświadczalny a nie ogród.....może zmienię nazwę wątku, hę?

polinka napisał(a)
Kochana i ja czekam na Ciebie!!

Jestem już jestem...stęskniłam się

Kamienny ogród patykiem malowany 00:18, 15 lip 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Hej, psze Pani, minęły nie tylko dni, ale i tygodnie.
Wracaj, bo chcę wiosnę w Twoim ogrodzie zobaczyć.
Bo jak nie, to sama do Ciebie pojadę I nakopię

Twój wpis mnie zadeptał....uśmiałam się do łez....a na wykopki zapraszam w dowolnym terminie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Hej kochana, odezwij się Rosin Ci mam nadzieję nie poniszczyło bo może drzewa osłoniły, ale strasznie tu pusto bez Cię

Złamało mi świerka 20 letniego w połowie, przewróciło sosnę i takie tam...parawanik się kurczy.

iwka napisał(a)
też zaglądam

A ja się cieszę

polinka napisał(a)
Hej Jak tam ogród po przymrozkach? Czekam na wiosenne zdjęcia
Buziaki

Po przymrozkach położyłam krzyżyk na hortce okrytej z resztą....nie pomogło...sczerniała.....a teraz jednak się okazało, że będzie kwitła.
Nawet pampasowa dała radę, a stipy zeszłoroczne też coś tam pokazały....tragedii nie ma.
Acha...i jeszcze jedna miła niespodzianka...obudziło się Oxytree...a myślałam, że nic z niego nie będzie.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Za chwilę maj śmignie , a Ciebie dalej nie widać. Widać musisz być zabiegana, albo w ogrodzie działasz na całego

To pierwsze...w ogrodzie busz i kretowiska.
Droga do spełnienia 22:59, 14 lip 2017

Do góry
Cieszę się, że Silvery mają się dobrze Pięknie przyrosły.
Dziewczyny, SS może rosnąć również na słonecznym stanowisku tylko będzie bardziej jasno-zielony. W cieniu i półcieniu nie potrzebuje też takiego wolgotnego stanowiska jak na słońcu.

Kami, ja tego brzydkiego ML bym przycięła. On wygląda jakby usychał?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:06, 13 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Nacieszyłam oczy zielonościami. Przepięknie masz Kokoszko!

Wygrałaś walkę z n...?
jeszcze nie, ale populacja znacznei uległa zmienijszeniu ( tak zakładam) chyba że siedzą w ziemi nie pokazuja się i kończą moje tulipany
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:32, 13 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Jak dobrze, że napisałaś o truskawkach bo dzisiaj się zastanawiałam czy już można je troszkę uciachać. Jutro będe ciąć

tez właśnie sie zastanawiałam czy ciąć trzeba
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:15, 13 lip 2017

Do góry
Asiu no byłoby zdecydowanie zbyt prosto- a przecież pod górkę też czasem trzeba mieć, żeby się człowiek nie rozleniwił

Angelika, poczekam- i na sąsiadów decyzję, i na własne przekonanie. Kulki ograniczę. Od jutra mam całe 4 dni urlopu, więc odetchnę od ogrodu i może świeże myśli wrócą wraz z powrotem?
Choć (nieco z innej beczułki), jak podniosłam dzisiaj łeb z poduszki, to mi się już nóg z łóżka zrzucić nie chciało- u mnie wiatr jak na K2, temperatura tylko nieco wyższa, pada, pochmurno- słowem- idealna pogoda na polski Bałtyk- standard musi być zachowany!

Polinka- nie mam zamiaru stawiać na swoim, tym bardziej, że nawet nie do końca wiem jak jest "na moim" Myślę, że jest marna szansa na przesunięcie tuj i to niezależnie od rozwiązania wiaty. Sąsiadka coś między słowami bąkneła, że "chyba tak bardzo nie będą [tuje] przechodzić, żeby samochód przy parkowaniu rysować...?" więc ja z kolei chyba chcę uniknąć zgody "w ostateczności". Nie lubię się prosić. Może im jest wszytko jedną, czy będą mieć ścianę, czy zieloną ścianę.

Zgrzytanie zębami znam aż za dobrze (dzisiaj dentysta )- co rusz, to zgrzytam, a najbardziej zgrzytałam w zeszłym sezonie, jak działałam szybciej niż Lucky Luke- szybsza od własnego cienia, a na pewno szybciej działałam, niż czytałam

Mrokasiu, moja wewnętrzna duma nakazuje mi milczenie Jak się będę upominać, to stwierdzą, że coś mi za bardzo zależy na tym przesunięciu tuj, a ja nie chcę poczucia "wdzięczności", bo też nie sądzę, żebym za specjalnie miała za co być wdzięczna.

Kasiu, a mam ich w d.... Nie no może nie aż tak, ale brak przekonania wyczuwalny w głosie mnie zraził.
Typografia ogrodu 22:52, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Dokładnie, bo sucho, chyba, że masz tam nawodnienie? Kłosownicy nie lubię ale to moje "niewidzimisię" Chcesz powtórzenie jakieś trawy z ogrodu czy coś nowego?

Seslerię jesienną przeniosłam teraz w półcień i mam zamiar ograniczyć jej podlewanie do minimum. Ale w tym roku chyba będziecie ciężko jakieś wnioski podać bo ogólnie na brak deszczu nie możemy narzekać.

Pisałam dzisiaj, że mam różne spostrzeżenia nt tych samych roślin w dwóch ogrodach.Ten temat dotyczy m.in. carexa Silver Sceptre. W drugim ogrodzie na wiosnę dostał miejscówkę w półcieniu pod Brabantami. Deszcz musi być ulewny aby tam dotarł a rośnie jak szalony. I mądz tu mądry...

nawadniania nie ma ale może być. chce raczej coś co juz mamy w ogrodzie. ta rabata to i tak bedzie bogaty skladak.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:38, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Martuś... cięzko tak radzić ile zostawić... spróbuj z 6-7 na początek poprzymierzaj jak wyglądają czy za dużo czy za mało...

Luki jak buksy na razie małe możesz wypełnić jakimiś turzycami (co by zimą, a raczej wczesną wiosną było coś prócz kulek i szmaragdów ) - zawsze jak zrobi się ciasno trawki możesz wyeksmitować łatwiej tak niż buksy przesadzać... to tak na szybko co mi przyszło...

ps. Daj sobie luzu dzień, dwa - niech trochę głowa odpocznie Wiem po sobie... wczesną wiosną boksowałam się z rabatą frontową.... dziura czarna wieeelka na poczatku.... potem samo idzie

Mądrze prawi Angel! Daj sobie a raczej swojej głowie kilka dni luzu, chociaż wiem, że łatwo się mówi...pamiętam jak projektowałam swój ogród to nie byłam w stanie o niczym innym myśleć niż o konkretnej rabacie-spokój następował jak już dopięłam wszystko na ostatni guzik

Lubię do Ciebie zaglądać, masz fajny dar do pisania.

A zapomniałam dodać, że to nie ta rabatka z ML...tej o której Ci pisałam nawet nie mam zamiaru pokazywać w tym roku...Posłuchaj się starszych a unikniesz zgrzytania zębów za kilka lat
Kamienny ogród patykiem malowany 22:28, 12 lip 2017

Do góry
Kochana i ja czekam na Ciebie!!
Typografia ogrodu 22:26, 12 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a dlaczego? Bo sucho? Klosownica daje rade, stupa bardzo dobrze, id marnie. Teraz jest tam półcień ale gdy brzozy jeszcze urosną pewnie będzie i tak slonce. Doradź cos poli

Dokładnie, bo sucho, chyba, że masz tam nawodnienie? Kłosownicy nie lubię ale to moje "niewidzimisię" Chcesz powtórzenie jakieś trawy z ogrodu czy coś nowego?

Seslerię jesienną przeniosłam teraz w półcień i mam zamiar ograniczyć jej podlewanie do minimum. Ale w tym roku chyba będziecie ciężko jakieś wnioski podać bo ogólnie na brak deszczu nie możemy narzekać.

Pisałam dzisiaj, że mam różne spostrzeżenia nt tych samych roślin w dwóch ogrodach.Ten temat dotyczy m.in. carexa Silver Sceptre. W drugim ogrodzie na wiosnę dostał miejscówkę w półcieniu pod Brabantami. Deszcz musi być ulewny aby tam dotarł a rośnie jak szalony. I mądz tu mądry...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Dla wszystkich zachwycających się tegorocznymi trawkami...

Tak jest w tym roku, czyli lipiec 2017

A to dokładnie rok temu, czyli lipiec 2016

Już teraz widzicie różnicę...
To nie jest tak, że narzekam. Dzieląc trawy na początku sezonu byłam świadoma, że nie będzie szału w tym roku ale po prostu brak mi tych wielkich miskantów.

Ja widzę
Pergola jest
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:01, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Angel, porosną na 100%

Zobacz jakie mikruski sadziłam.

Sierpien 2015

I po roku-sierpień 2016

Czyli za rok będzie u mnie szał danicowo-silverowy ( z czego ogromnie się cieszę )

ps. Wiosna zimna była przecie to wiadomo, że Twoje trawy w porównaniu z poprzednim lipcem... jezu jakiego odpowiedniego słowa użyć... mniej okazałe o! Choc i tak piękne
Działeczka Asi :) 21:53, 12 lip 2017

Do góry
Cicho Ciemna Toszka
Polinka mam nadzieję, że mi się nie przyda, ale zapamiętam

Asiu u Ciebie niezmiennie wow!
Dla odmiany czas na zmiany... 21:45, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Od dzisiaj cynamon będzie mi się kojarzył tylko z Tobą a raczej z panem cynamonowym

sliczny prezent!

Hehe...to bardzo miłe
Cmok
Mój zakątek - początki 21:04, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

To znak, że trzeba odpocząć Większość tak ma, że w połowie sezonu przychodzi mniejsze zainteresowanie ogrodem...trzeba przeczekać

A widzisz zainteresowanie to i jest. Tylko chęci brak. najchętniej bym paluszkiem pokazywała co trzeba zrobić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies