Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:14, 05 mar 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Witaj Kamilo
pewnie sąsiadko...
Przeglądnęłam Twój wątek i zazdroszczę oczywiście danusiowego projektu...ja działałam bez projektu i teraz bym wszystko zmieniała, ale sama wiesz jak to jest jak się ma pracę dom dzieci i sto róznych rzeczy na głowie.Może się uda w tym sezonie a może nie. Nie chcę tu czarnowidzieć- ale mnie niestety szmaragdy na glinie nie udały się- choć o dziwo u sąsiadów rosną, ale może tu u mnie jakis dłó glinaniany wyjątkowy? Albo moje talenta ogrodnicze dały się im we znaki Bedę zaglądac regularnie co u ciebie i tzrymać kciuki za sprawną tealizację prjektu. Jeśli miałabyś chwilę napisz mi proszę na priva dokąd jeżdziłaś po ambrowca i te spore kulki bukszpanowe. Dzięks, pozdrawiam serdecznie

Witaj Kasiu

sama sobie zazdroszczę a tak na serio, to właśnie dlatego zdecydowałam się na projekt, wiedziałam, że sama z podobnych względów o których piszesz tego nie ogarnę...
Szmaragdy na razie przeniosę w inne miejsce, a teren na tej rabacie postaram się na jesień lepiej przygotować. Zobaczymy...

Za chwilę puszczam na pw namiary.

Odpozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 13:10, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
Jak już projekt dotrze i go zrealizujesz, to będziesz miała napradę piękny ogród. Zazdroszczę i pozdrawiam

Joanka jesienią będziemy się cieszyć razem swoimi pięknymi ogrodami. Trzymam za Ciebie kciuki
Mój ogród pod górkę... 13:07, 05 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu, normalnie popełniłam gafę, powinnam zdążyć z projektem Ale będziesz miała przedłużenie świętowania, bo dziś chyba dotrze Życzę spełnienia marzeń i będę kibicować oraz podpowiadać, ewentualnie uzupełniać projekt Zdrówka życzę, a zakupy na konto nowego ogrodu wspaniałe, chyba odmiany dobre ? Raczej na pewno dobre.

Nie mogę się doczekać odpalenia sezonu u Ciebie.

Dziękuję Danusiu za życzenia. Czekam tylko na lepszą pogodę i startuję! Zakupy się udały, nie wiem tylko, czy nie ciachnąć tych większych hortensji?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:49, 05 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Przyszłam ale nie musisz mnie słuchać Moim skromnym zdaniem ty wcale nie chcesz mieć tych rabat tak jak to rozrysowałaś. Łagodne linie poszerzające tylko to co jest żywopłotem. A podajesz taki ogród jak pod trzema dębami który jest ogrodem bardziej nowoczesnym i jednak geometrycznym. Mówisz że pod kostkę musisz robić. Tylko że to nie wyklucza geometrii - to też kształt. Widzę że się zachłystujesz i dobrze, każdy powinien sobie na to czasu pozwolić. Ale trzeba mieć najpierw pomysł i konsekwentnie go ulepszać albo zlecić projekt fachowcowi. Ja mam wiejski ogródek bo inny by mi nie pasował, trzeba charakter ogrodu dobrać do architektury domu. Bardzo mi się jednak podobają ogrody nowoczesne, dużo pięknych rzeczy oglądam i widzę, że rośliny to nie wszystko. Liczy się nawierzchnia, murki, donice, mała architektura... No wszystko. Prosisz mnie to przyszłam ale ja z tych co się na projektowaniu nie znają, ja tylko w ziemi grzebię Jak będziesz miała problem w uprawie to może będę umiała pomóc i wtedy chętnie to zrobię ale jeśli chodzi o projektowanie to ja się tylko umiem zachwycać. Jak chcesz to wrzucę tu później parę widoków z różnych stron. Można oczywiście napisać że zdjęcia z ogrodów pokazowych czy wystaw to nie są prawdziwe ogrody, ale są tworzone właśnie po to żeby inspirować. A tobie moim zdaniem najbardziej inspiracji teraz brakuje. Zobacz na ogród Madżen- też geometryczny. Dodatkowo dziewczyna rzuca mnóstwo fajnych nazwisk, gdzie nie gdzie linków...
Ja sama mam w telefonie zdjęcie w sieci które jak zobaczyłam to powiedziałam"no kurde, ktoś mi w myślach czyta". I trzymam to na wierzchu żeby pamiętać
U Ciebie też śnieg? Pewnie też. A i na samym ogrodowisku tylko w artykułach masz tyle pięknych ogrodów. Przecież Danusia to pewnie pół świata zwiedziła żeby te zdjęcia móc tu pokazać - korzystaj więc ile wlezie
Miłego dnia. Przepraszam że się naprodukowałam a ty pewnie myślisz że nic nie pomogłam.
Chcesz mieć wodę w ogrodzie? A cień? Altanę? Ogród warzywny? Miejsce na plac zabaw? Na takie pytanie trzeba sobie najpierw odpowiedzieć a dopiero potem rysować rabaty

Pomagasz, pomagasz
Chcę mieć więcej kolorów (ale nie jakieś szaleństwo), faktur, dodatków - chcę dołożyć zieleni i ubrać ją ciekawie, w miarę poukładany sposób, zestawić kolorystycznie.
Altany nie będzie, placu zabaw też nie - miejsce relaksu taras - przy nim chcę dosadzić roślin, odsłonić się od przechodniów z tyłu i wiatru.
Zależy mi żeby ogród nie był płaski, żeby były piętra, chcę trochę elegancji, lekkości i koloru
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:34, 05 mar 2015

Do góry
Przyszłam ale nie musisz mnie słuchać Moim skromnym zdaniem ty wcale nie chcesz mieć tych rabat tak jak to rozrysowałaś. Łagodne linie poszerzające tylko to co jest żywopłotem. A podajesz taki ogród jak pod trzema dębami który jest ogrodem bardziej nowoczesnym i jednak geometrycznym. Mówisz że pod kostkę musisz robić. Tylko że to nie wyklucza geometrii - to też kształt. Widzę że się zachłystujesz i dobrze, każdy powinien sobie na to czasu pozwolić. Ale trzeba mieć najpierw pomysł i konsekwentnie go ulepszać albo zlecić projekt fachowcowi. Ja mam wiejski ogródek bo inny by mi nie pasował, trzeba charakter ogrodu dobrać do architektury domu. Bardzo mi się jednak podobają ogrody nowoczesne, dużo pięknych rzeczy oglądam i widzę, że rośliny to nie wszystko. Liczy się nawierzchnia, murki, donice, mała architektura... No wszystko. Prosisz mnie to przyszłam ale ja z tych co się na projektowaniu nie znają, ja tylko w ziemi grzebię Jak będziesz miała problem w uprawie to może będę umiała pomóc i wtedy chętnie to zrobię ale jeśli chodzi o projektowanie to ja się tylko umiem zachwycać. Jak chcesz to wrzucę tu później parę widoków z różnych stron. Można oczywiście napisać że zdjęcia z ogrodów pokazowych czy wystaw to nie są prawdziwe ogrody, ale są tworzone właśnie po to żeby inspirować. A tobie moim zdaniem najbardziej inspiracji teraz brakuje. Zobacz na ogród Madżen- też geometryczny. Dodatkowo dziewczyna rzuca mnóstwo fajnych nazwisk, gdzie nie gdzie linków...
Ja sama mam w telefonie zdjęcie w sieci które jak zobaczyłam to powiedziałam"no kurde, ktoś mi w myślach czyta". I trzymam to na wierzchu żeby pamiętać
U Ciebie też śnieg? Pewnie też. A i na samym ogrodowisku tylko w artykułach masz tyle pięknych ogrodów. Przecież Danusia to pewnie pół świata zwiedziła żeby te zdjęcia móc tu pokazać - korzystaj więc ile wlezie
Miłego dnia. Przepraszam że się naprodukowałam a ty pewnie myślisz że nic nie pomogłam.
Chcesz mieć wodę w ogrodzie? A cień? Altanę? Ogród warzywny? Miejsce na plac zabaw? Na takie pytanie trzeba sobie najpierw odpowiedzieć a dopiero potem rysować rabaty
Ogród na glinie 12:32, 05 mar 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
a co to ten karmik ?

nowy projekt bardziej mi się podoba, allleee ta studnia jest ładna, po co ją zasłaniać dużymi krzakami borówki

chodzi o karmnik ościsty, to roślina zadarniająca
https://www.google.pl/search?q=karmnik+o%C5%9Bcisty&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iT74VKiBMMawUbCdgsgI&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=705
Mój ogród pod górkę... 12:17, 05 mar 2015

Do góry
Jak już projekt dotrze i go zrealizujesz, to będziesz miała napradę piękny ogród. Zazdroszczę i pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 11:55, 05 mar 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...bo jest łatwiej! Wiem cos o tym Ale czemu to ma byc cos złego, coś mniej wartościowego? Nie rozumiem.... Jak jest projekt to jest szybciej Oby tylko kasa na rosliny była i do przodu!
Jak ktoś ma pieniązki na projekt to niech z tego korzysta! Przeróbki kosztują więcej niż projekt

Wszystko się zgadza. A pieniądze? Znam takich co mają większe fanaberie niż projekt ogrodu a wokół domu ruina. Tyle na ten temat a teraz szpadel w dłoń!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:49, 05 mar 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)
Niestety wysłałam do serwisu mój kochany laptop i na razie kontakt ze światem internetu mam co nieco utrudniony mam nadzieje że wkrótce go naprawią...
teraz przez chwilę mam inny komputer i zobaczcie co znalazłam
spacer dla odważnych
balkon z pomysłem czy jak to nazwać...
http://www.zetchilli.pl/Relaks/Lifestyle/Balkon-walk-on

hhhmmmmm....jak by to powiedzieć ... preferuję chyba mój trawniczek...z kretem co prawda, ale jakby bardziej stabilny
a na poważnie...oryginalny i odważny projekt, fajnie, ze w miastach dzieją się takie rzeczy
Wilcza łapa macha
Ogródek w którym klon osłupiał:) 11:36, 05 mar 2015

Do góry
Fajny masz ten projekt, ja jestem na etapie wstępnym i dopiero zaczynam. Muszę się trochę sprężyć z planami, bo wiosna tuż, tuż
Czasem słońce czasem deszcz 11:24, 05 mar 2015

Do góry
...bo jest łatwiej! Wiem cos o tym Ale czemu to ma byc cos złego, coś mniej wartościowego? Nie rozumiem.... Jak jest projekt to jest szybciej Oby tylko kasa na rosliny była i do przodu!
Jak ktoś ma pieniązki na projekt to niech z tego korzysta! Przeróbki kosztują więcej niż projekt
Czasem słońce czasem deszcz 11:07, 05 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Fajny projekt ogrodu zazdroszczę, bo masz sprawdzoną receptę na piękny ogród nic tylko realizować. Ja niestety motam się sama nad moimi rabatami ... Napisałąm do Ciebie na prv zajrzyj do skrzynki proszę

No właśnie tak jest że albo wszyscy chwalą projekt albo jak wszystko robisz sama to chwalą za pracowitość. Ja przez rok "projektowałam" swoje rabaty zanim się poddałam. Teraz nie żałuję, chociaż i tak wiem że nawet jak już ogród będzie gotowy, to i tak się znajdą tacy którzy powiedzą że mam łatwiej bo mam projekt.
Ogród na glinie 10:50, 05 mar 2015

Do góry
a co to ten karmik ?

nowy projekt bardziej mi się podoba, allleee ta studnia jest ładna, po co ją zasłaniać dużymi krzakami borówki
Mój ogród pod górkę... 10:13, 05 mar 2015

Do góry
Kasiu, normalnie popełniłam gafę, powinnam zdążyć z projektem Ale będziesz miała przedłużenie świętowania, bo dziś chyba dotrze Życzę spełnienia marzeń i będę kibicować oraz podpowiadać, ewentualnie uzupełniać projekt Zdrówka życzę, a zakupy na konto nowego ogrodu wspaniałe, chyba odmiany dobre ? Raczej na pewno dobre.

Nie mogę się doczekać odpalenia sezonu u Ciebie.
Czasem słońce czasem deszcz 10:04, 05 mar 2015

Do góry
Fajny projekt ogrodu zazdroszczę, bo masz sprawdzoną receptę na piękny ogród nic tylko realizować. Ja niestety motam się sama nad moimi rabatami ... Napisałąm do Ciebie na prv zajrzyj do skrzynki proszę
Czasem słońce czasem deszcz 08:11, 05 mar 2015

Do góry
Zaznaczam sobie, będę podglądać jak sobie radzicie. Fajny projekt.
Duży ogród i brak pomysłów 21:03, 04 mar 2015

Do góry
Alicjo zobacz na pierwszą strone na zdjęcie gdzie jest studnia, moze to Ci cos podpowie. Bardzo podoba mi sie ten projekt tylko że pod płotem jest już rabatka. Nie wiem czy nie będzie za szeroka?.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:11, 04 mar 2015

Do góry
stychaz napisał(a)
Projekt super
Białe pnie brzóz będą się super prezentowały zimą i nie tylko .

Ja ze swoim M po 8 latach jesteśmy już krok dalej - M już nie pyta po co Ja kupuję, sadzę a On milcząco aprobuje

Właśnie podoba mi się w brzozach to, że zimą ich pnie też będą pięknie wyglądały, pisałyście mi na początku wątku, że ogródek powinien dobrze się prezentować cały rok. Miałam te słowa na uwadze.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:45, 04 mar 2015

Do góry
Projekt super
Białe pnie brzóz będą się super prezentowały zimą i nie tylko .

malgorzata_s napisał(a)

Od 8 lat prowadzę z nim ten sam dialog, który można już nagrać na płytę i po prostu odtwarzać.

On: Co takiego..po co?
JA: jak to po co tak będzie lepiej?
On Ile to będzie kosztować?
Ja : podaję mu połowę rzeczywistej wartości.
On : No nie wiem..
Ja: No to postanowione. Super

Ale ogólnie jest ok. Zgadza się na wszystko.

Ja ze swoim M po 8 latach jesteśmy już krok dalej - M już nie pyta po co Ja kupuję, sadzę a On milcząco aprobuje
Moja codzienność - ogród Oli 17:51, 04 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Na razie projekt i cięcie materiału

Ciekawa jestem efektu prac Pewnie fajnie to będzie wyglądać. A gdzie planujesz je ustawić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies