Gosiu...on już brudny. Niestety
Przez zimę trochę nazbierałam do jednej komory i teraz po cięciu też trochę.
A w drugiej stoi choinka ze świąt i czeka na spalenie
Dwie najgorzej powyginane brzozy posadziłam do jednego dołka i będą sobie rosły jak chcą. Będą z tego trzy pnie...trochę pod kątem rosnące. Mam nadzieję
Dwie prostsze pójdą na rabaty. Jedna obok oczka wodnego a druga na front.
Jak podkładki brzozy brodawkowatej po paru latach będą bardzo widoczne, to oddam te brzozy mamie na RODa
Danusiu może mi pomożesz co tu posadzić w tym marnym kącie, wszystko mogę powysadzać, jest to zachodnio północna część, latem bardzo nasłoneczniona cały dzień
I nabytki róże 15 sztuk, o odmianach potem
moczą się i czekają na dzisiejsze wsadzanie.
I moje stożki bukszpanowe za całe 40 zł sztuk 6 ale jeszcze dokupię - BOSKO
Jaj w niedawno zakupionym domu mam takie pnącze. czy to jest może wiciokrzew? (Chodzi o tego po prawej). Próbuję go zidentyfikować ale trudno.. Nie wiem też co to za roślinka ta na środku na dole (pod robionią akacjową. Może jakieś podpowiedzi?
Witam Wszystkich serdecznie po długiej zimowej przerwie.
Ogród pomału budzi się ze snu, tak jak ja zresztą.
Na ten rok dużo zmian się szykuje. Po zrobieniu elewacji mam nadzieję że szybko powstanie zadaszony taras a wraz z nim rabaty pod domem. Tą część ogrodu mam od 3 lat w rozgardiaszu właśnie przez niedokończone prace na elewacji, ale ponieważ jest już w toku widzę światełko w tunelu.
Tymczasem kilka zdjęć z ogrodu.
B&E - dziękuję w imieniu wnusia, Ranniki ładne są do czerwca jako okrywówki. potem żółkną i zamierają. Ja mam je pod różami i przy rodkach. Z uwagi na ilość już im miejscówki nie zmienię.
dzięki kochana, piękna jest...na oko ma pewnie z 5m szerokości? już widzę, że jeśli się na nią zdecyduje to musi być bardzo wysoko szczepiona. Przypuszczam, ze kwitnie w tym samym okresie co śliwy wiśniowe, jabłonie ozdobne czy umbry
Jeszcze dumam nad tym klonem którego masz na froncie, on się przebarwia jesienią?