Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 11:21, 29 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A takie oto mam niespodzianki. W ubiegłym roku cięłam cisa Fastigiatę albo Hicksii (nie wiem z którego wzięłam patyki) i tak mi się usamodzielniły

a teraz po pikowaniu wyglądają tak

Masz rękę do cisa, dużo czytałam na temat ukorzeniania i przeważnie jest ok 90% niepowodzeń a Tobie się udało
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:20, 29 lut 2016

Do góry
Troszkę poprawiłam bo tam będzie ten żywopłot z tuj troszkę przesunięty żeby zasłaniał drogę do drewutni i w sobote przesadziliśmy z eM tam kilka tuj i tak by to było A jak będę wieczorem w domu to wstawię małe Przed i Po.
Rododendronowy ogród II. 11:17, 29 lut 2016

Do góry

Jeszcze kupiłam clematis i mączkę bazaltowa ale zdjec nie ma.
Kamienny ogród patykiem malowany 11:17, 29 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
wiosna
Rododendronowy ogród II. 11:16, 29 lut 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Muszę zobaczyć co tam na Gardenii się działo. Pokażesz swoje zakupy?

No dobra częsc pokazę , tylko te którym zdjecia zrobiłam bo np róże juz posadzone i śnieg je przysypał.

rózowy ciemiernik

i piwonie

Kamienny ogród patykiem malowany 11:15, 29 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Swietne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 29 lut 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko melduję że już jestem.Możesz pokazać foto Trawy Spartyny i napisać czy bardzo się u Ciebie rozłazi.Nasionka już posiane dzięki.

O jak fajnie, że do nas wróciłaś
Aż tak się nie rozłazi i mnie nawet to nie przeszkadza, ale jeśli nie chcesz, to posadź ją w donicy, bez dna, to w kupie się utrzyma
Nie mogę znaleźć fotki, jak w łapki niechcący wpadnie, wkleję

to znalazłam, tu jest
ale słabo widać

za krokosomią
Blyxa i elipsa 11:08, 29 lut 2016

Do góry
Jako, że dziś za zimno do pracy (a nawet dla mycia okien) to się zmotywuję drobnymi zmianami na rabatce jakie robiłam pożną jesienią.
(btw. nadal limit 4 zdjęć na post obowiązuje?)

Były sobie kulki i kamienie. Jak się wkurzyłam to po godzinie było już niezbyt dużo tych kamieni

Póżniej musiałam kombinować jak tą garstką wrzosów obsadzić taki łysy kawałek.

obsadziłąm

i skończyłam

Widoczne na zdjęciu kulki czekają niecierpliwie na wiosnę, aby ktoś je wreszcie zaprowadził do fryzjera
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:00, 29 lut 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze ze zarazilam Cie montanowoZnajac mozliwosci tych clematisow, juz potrafie sobie wyobrazic, co sie bedzie dzialo u Ciebie jak sie rozrosna Czekam na ten moment z niecierliwoscia

Kasiu, bezwzględnie montanami mnie zaraziłaś
Czyli obie czekamy na ten moment, ależ to będzie widok
A teraz Kasiu dla ciebie, budzący się Rubens, który puściłam po sosnach
sadzony późnym latem 2015
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:59, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
o to mi chodzi- wtedy z domu patrzysz na trawnik i prawa strona nie ucieka gdzieś, tylko ryuje się ładny prostokąt wokół trawnika z rabat:

Ok kumam.pomyslilam lewa z prawa
Tylko wtedy plac zabaw ciut do gory prawda by w linie tej rabaty sie wpisywal
Blyxa i elipsa 10:58, 29 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

A Ty jeszcze dopracuj podpis. Podałam linka. Chyba że nie chcesz by odwiedzali Cię ci u których piszesz w wątkach

Jestem pod wrażeniem instrukcji i tego, że każdej nowej osobie uczynnie ją wklejasz To niesamowicie miłe z Twojej strony.
Fakt, faktem że zmobilizowałaś mnie, aby zrobić podpis

Rumianka napisał(a)
Masz niespotykane imię Blyxa.

Tylko dlatego, ze nie ma tu nikogo kto zafascynowany jest akwarystyką roślinną Blyxa akurat nie jest jakąś szczególną roślinką akwariową (niektórzy wręcz nazwaliby ją chwastem) ale ładnie brzmi.

Częstuję wszystkich kawą. Miałam być właśnie w ogrodzie i dekapitować hortensje ale jest -1. To jednak dla mnie za zimno.

Za to wrócę do moich ranników co się objawiły po latach i zepsuły mi plan robót.
Miałam się zabrać za rabatę i wywalić kamienie. Ale tak chodzę, patrzę na te liche kwiatki i dumam, czy jak zacznę wybierać kamienie to ich nie uszkodzę?... Tak się z tych żółtych brzdąców ucieszyłam, że głupio będzie, jak je teraz wywalę w kosmos.

Drugi powód do dumania - czy magnolia się na mnie bardzo obrazi, jak jej wsadzę hortensję z drugiej strony? Hortensja jest, czeka w doniczce - dzielnie przetrwała zimę w szklarni mimo, ze ją ciągle zapominałam podlewać Tak dumam aby poczekać aż magnolia zakwitnie i wtedy sadzić. Będzie miała (magnolia znaczy się), cały sezon aby się przestać na mnie dąsać.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:58, 29 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Zagajanka - W tamtym sezonie pierwszy raz kulkowałam. Te które miały najdłuższe pędy,ale tylko Tuscany i Maigold świetnie się spisały.

Przypięłam też Crokus rose,ale szybko odpięłam,bo kwiaty za bardzo zwisały do dołu.

Tutaj trochę widać wygiętej gałązki i jak się ułozyły kwiaty.

To są dwuletnie róże dopiero.

Boska ta Tuscany
Ja eksperymentuje w tym roku z Giardina, Cinderella, Mme Hardy i Geoff Hamilton.
Zobaczymy latem co wyjdzie.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:54, 29 lut 2016

Do góry
o to mi chodzi- wtedy z domu patrzysz na trawnik i prawa strona nie ucieka gdzieś, tylko ryuje się ładny prostokąt wokół trawnika z rabat:

Moje małe królestwo 10:51, 29 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Szynkowa gotowa powinna poleżakować w lodówce do jutra aby się ładnie wszystko związało nie poczekałam więc troszkę się pokruszyła,smak rewelacyjny moje głodomory już wsuwają kanapki
przed wędzeniem leżakowanie w lodówce

w trakcie wędzenia

i gotowa na kanapki (trochę się kruszy jeszcze za szybko na krojenie)

Smacznego musicie mi uwierzyć na słowo,że jest pyszna

Pysznie to wygląda i jak tu być na diecie
Skarbonkowy ogródek 10:44, 29 lut 2016

Do góry
Korzystając wczoraj z pięknej pogody wzięłam się za pierwszego jałowca. Oczyściłam, powycinałam wszystkie suche i bez zielonego gałęzie. Cześć gałęzi jest jeszcze do usunięcia ale już piłą bo na sekator za grube. I oto efekty

przed

Po

I sama nie wiem czy mi się podoba. Chyba jednak nie. Wolałabym mieć tutaj szczelny żywopłot.

Akcja usuwania bzu trwa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:29, 29 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
ale zaszalałaś z powojnikami będzie cudo

Zamówiłam kolejne, Sweet Summer Love, tylko kiedy to posadzę, jak po wczorajszej pięknej, ciepłej i słonecznej niedzieli znowu zimsko;(
Całą sobotę i niedzielę pracowałam w ogrodzie, zbliżam się do finiszu, porządek widać, niestety po drodze zmiany dokonałam i muszę kupić cisy na żywopłot
dziś rankiem

a mimo to żonkile i hiacynty idą na potęgę
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:25, 29 lut 2016

Do góry
Pozdro z plazy teraz mamy leniwe 8 noclegow kapiemy sie w lagunie, otwarte morze zbyt niebezpieczne ze wzgledu na wielkie fale. Podmywaja nasze ogrodzenie, z furtki na plaze wychodzimy od razu na plaze
Przygarnelabym taki domek, szkoda ze nie jest blizej...

Plaza tylko dla nas pan opiekujacy sie domem przychodzi 2x dziennie i pyta czy nam czegos nie potrzeba. We srode pojedziemy z nim tuk tukiem na zakupy, skonczy nam sie woda, owoce i warzywa. Jutro w nocy idziemy ogladac skladajace jaja zolwie.
Gotujemy wlasnie pierwszy obiad, gulasz z ryzem tutejszym (kilkanascie rodzajow w kazdym sklepie) i okre oczywiscie

Wczorajszy wodospad Ravana i 9 arch bridge. Bylismy tez w fabryce cukru z trzciny ale ni bylo mozma robic zdjec. Niemniej robila wrazenie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:10, 29 lut 2016

Do góry
https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592#_

Klikamy

Do góry

Klikamy

Do góry

Klikamy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies