Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Agatek 09:12, 04 kwi 2016

chyba jeszcze zbieram koparkę z podłogi
pomysły po prostu rewelacyjne
AgataBC 16:51, 04 kwi 2016

Renatka chyba się spieszyłam też żeby mieć więcej wolnego na inne rzeczy. W zeszłym roku weszłam w rabaty dopiero w połowie kwietnia. Kilka róż u mnie po jesiennym przesadzeniu chyba padło. Pozdrawiam również

Agata bez przesady teraz robię też karmniki dla ptaków w formie domków na słup lub wiszących. Pełne detali, tylko malowanie mi zostało. Sama jestem ciekawa efektu. Trochę są za duże ale to prototypy więc kolejne będą smuklejsze.

Agatek 11:20, 05 kwi 2016

Aguś nie przesadzam pomysły super. Ja bym chciała zrobić sobie domek dla owadów, ale czasu nie mam muszę się zmobilizować wreszcie.
czekam na Twoje karmniki
kasia_w 11:50, 05 kwi 2016

Agata, ależ piękny zakątek stwozryłaś, jak z Tolkiena, niedługo u Ciebie będzie Hobbiton

Ciekawa jestem strasznie, co wyjdzie z mchowego koktajlu na płytach. A wiesz, że mech jest pod ochroną? tak sobie piszę, bo po tym jak sama uzbierałam w lesie, córka mi powiedziała
AgataBC 16:27, 06 kwi 2016

Malowanie skończone. To zostało na talerzu

AgataBC 16:38, 06 kwi 2016

kasia_w napisał(a)
Agata, ależ piękny zakątek stwozryłaś, jak z Tolkiena, niedługo u Ciebie będzie Hobbiton

Ciekawa jestem strasznie, co wyjdzie z mchowego koktajlu na płytach. A wiesz, że mech jest pod ochroną? tak sobie piszę, bo po tym jak sama uzbierałam w lesie, córka mi powiedziała

Dzięki Kasia, widziałam u Ciebie i wiosnę i nowe zdjęcia, które w Twoim wykonaniu bardzo lubię.
Na mchowy koktail a raczej jego efekt trzeba troszkę poczekać. Pewnie ładnych wyrośniętych fug doczekam się dopiero pod koniec sezonu. O ile będę mieć wodę żeby podlewać- póki pnącza nie porosną to tam patelnia :/
Większość mchów jest objęta częściową ochroną, część gatunków mam na swoim podwórku i na dachu domu
AgataBC 17:09, 06 kwi 2016

Moje próby zdjęciowe przy ISO 400, 1/320s i f3,5.

AgataBC 17:11, 06 kwi 2016

Anda 20:03, 06 kwi 2016

A jakim obiektywem robiłaś te przy f3,5? Bo w sumie to ISO i czas jest obojętny, tylko ogniskowa obiektywu i przesłona się liczy przy takich fotkach.

Fotki kwitnącej śliwy (?) czadowe
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 20:30, 06 kwi 2016

Ja nie mam lustrzanki. W tym nowym aparacie mam możliwości tylko od f2,8 do 6,5., a obiektyw ma zakres ogniskowych 24–2000mm (4,3–357 mm). W tym starym mam większe możliwości jeśli chodzi o przysłonę i mogę bardziej zwiększyć światło ale zapominam już z nim wychodzić bo ten ma czadowy obiektyw. Może jutro spróbuję.

To drzewo kwitnie za płotem pod lasem-nie wiem co to za jedno.

Czyli jednak nie wyszło tak źle.