Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:02, 25 lut 2016

Do góry

Z tym optymistycznym przesłaniem kończę dzisiejszy pobyt na portalu.
Dobranoc.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:01, 25 lut 2016

Do góry
Gosiu niesamowita jesteś. Dobrze dziewczyny piszą- królowa wysiewów. Przeczytałam wątek, zapiski zrobione. Mnóstwo informacji ogrodniczych, a i z przepisu na dżem cytrynowy z cukinii skorzystam. Do tego wspaniała historia z Panem z nasionkami - fajnie, że są tacy ludzie.
Podziwiam talenty plastyczno-technicznie syna.

margaretka3 napisał(a)

Ja też się nieraz do tych lepców przyklejałam, klnąc okrutnie, ale efekt jednak był, zdziesiątkowane ziemiórki, więc znowu powieszę.

Gosiu a próbowałaś kiedyś podlewać tytoniem? Ja stosuję tą metodę od wielu, wielu lat i zawsze skutkuje.

margaretka3 napisał(a)
kwiat marchewki purpurowej odm. Purple Haze.

Zakwitła ci w tym roku co wysiałaś, czy zostawiałaś na drugi rok? Bo ja miałam w tamtym roku tą marchew, ale kwiatów nie miała.

margaretka3 napisał(a)

Ja mam fajny przepis na ciasto czekoladowe bez mąki, mogę Ci zapodać, gdybyś potrzebowała Fajny, bo smaczny, szybki i wychodzi z zamkniętymi oczami

Można prosić?....
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:55, 25 lut 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
A że za oknem zima i na pracę w ogródku zbyt zimno, a nudzić się nie mogę......
Stary zydelek na którym kiedyś siadano przy dojeniu krówek dostał nowe życie. Ciekawe ile on może mieć lat, znalazłam go w starej rupieciarni którą kupiłam wraz z działką. Był w opłakanym stanie.

Puszka po mleczku mojej wnusi też nie mogła się zmarnować.

Ewuś zydelek wygląda jak milion dolarów, a puszeczka też mistrzostwo świata . No bomba kobieto .
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 25 lut 2016

Do góry
jola_antoszczyk napisał(a)
Dzień dobry! Bardzo dziękuję za miłe słowa,mogę to uczynić dopiero dzisiaj wczoraj miałam problem z logowaniem.Wątku nie założę przynajmniej na razie,brak czasu to raz,a dwa to nie wiem jak się za to zabrać.Wystarczą mi piękne widoki z waszych ogrodów.A to dla Ciebie .

Bardzo dziękuję za bratki - uwielbiam i czekam na ten czas kiedy u mnie zagoszczą.
Na czas nic nie poradzę, a ponadto trzeba:
1/ wymyślić nazwę wątku
2/ zrobić pierwsze wpisy
3/wkleić kilka fotek i poleci
najlepiej rozpocząć jeszcze teraz póki ogród tak nie wzywa

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:49, 25 lut 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Ja lubię wiosnę bardziej zawansowaną, ale kiełkowanie też uwielbiam, wysiew planuję dopiro po 8 marca, bo nas nie będzie, ale nie taką skalę jak u Ciebie, za to trzymam kciuki
Nacieszyłam oczy kolorami...ach jak pięknie pokazany ogród i kolekcje nasionek

A ja z kolei lubię bardzo wczesną wiosnę, przedwiośnie nawet czas zanim krokusy zakwitną - cudny zapach ziemi wszystko co powinno kiełkuje, jest szaro, mokro ale jakby dudni - uwielbiam

później przymykam oczy na jaskrawość kolorów a kwietnia nie wiem dlaczego najbardziej nie lubię - jestem wtedy w ogrodzie zawsze podenerwowana że z niczym na czas nie mogę zdążyć

a to coś nie obcięte, a to nie nawiezione, kanciki już od miesiąca czekają, coś nie wysiane, a to co wysiane właśnie deszcz załatwił, z przesadzaniem znów się spóźniłam i już za późno, i znów nie rozmnożyłam czegoś, no stale nerwy
a na dodatek to jaskrawe światło

a tak czekamy na wiosnę

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:32, 25 lut 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Uetarsen też mam , przesadzałam ją bo na starym miejscu łapała rokrocznie jako pierwsza mączniaka. Może na nowym lepiej się dostosuje. Róża jest piękna, tylko ten mączniak. Nie zdążyła rozkwitnąć a ja musiałam jej obcinać porażone pędy z pąkami

I to jest dowód na to że róże w naszych ogrodach mają różne warunki i nie zawsze spełniają podstawowe opisy. Aż obejrzałam jak wygląda mączniak róż
jestem ciekawa co sprawi przesadzenie - będę się dopytywać

zabawa różami w czerwcu

pozdrawiam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:32, 25 lut 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Nie Haneczko u mnie wiosennie i na dowód nasz sad i wychodzące tulipanki

Ale i dla Ciebie kwiateczki też są. Nie rozchylone, bo jestem w pracy jak sie otwierają.

Wow, jaki porzadeczek, jak wiosennie, ile krokusow, chyba Figus sie przejadl
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:25, 25 lut 2016

Do góry
A że za oknem zima i na pracę w ogródku zbyt zimno, a nudzić się nie mogę......
Stary zydelek na którym kiedyś siadano przy dojeniu krówek dostał nowe życie. Ciekawe ile on może mieć lat, znalazłam go w starej rupieciarni którą kupiłam wraz z działką. Był w opłakanym stanie.

Puszka po mleczku mojej wnusi też nie mogła się zmarnować.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:13, 25 lut 2016

Do góry
No tak, bo to jest powiązane. Ale dziękuje za dobre chęci. Kwiatek dla Was.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:06, 25 lut 2016

Do góry
Kasia taka szkółka to skarb

Joanna

Bogdzia takie rzeczy to tylko u Małej Mi , u mnie ani listeczka nie mówiąc już o kwiatach - mini biegun zimna
kwitnie tylko leszczyna za płotem --oczywiście formowana na drzewko

z 8 zostały tylko 4 wykończyła je sól spływająca z asfaltu
Ogród z koniczynką 21:03, 25 lut 2016

Do góry
Agdulo, Olgo i Mirko - są to patyczki hortensji bukietowej. Dwa lata temu udało się z 44 patyczków wyrosło 4 hortensje i ubiegłego lata zakwitły... Nawet to cieszyło... A oto jedna z nich...
Rododendronowy ogród II. 20:58, 25 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, dziwna mroźna ta wiosna. Dasz znasz, kiedy zaczniesz dolistnie dokarmiać rododendrony?
W zeszłym roku chyba się już to robiło. A teraz mroźno, to chyba jeszcze nie?
Jak myślisz?
I w zeszłym roku robiłaś jakąś mieszankę. Ja rozrabiałam nawóz do Rh. Ale twoja mikstura była lepsza chyba. Przypomnisz ją?

Tak masz racje w tamtym roku juz przymrozków nie było. W tym jeszcze nie opryskiwalam ale jak mina przymrozki to zacznę.
Co do nawozu to mieszam te trzy oczywiscie rozwodnionewg przepisu

Moja bajka 20:54, 25 lut 2016

Do góry
[/original.JPG[/img]
troszkę dziś pobieliłam starą skrzynię. Sypie się już biedna, ale może jeszcze ze 2 lata postoi. Wcześniej była jako osłonka na plastikowe donice, ale teraz zamierzam zrobić w niej odpływ, ocieplić ją i może jakieś róże w niej posadzić?

jest stara jak świat i mocno nadgryziona zębem czasu, ale właśnie dlatego jest taka piękna (jak dla mnie)

t
Fajna ta skrzynka, jakoś róże nie wiem czy dobre będą tutaj = muszą mieć sporo wody
ja bym proponowała zioła - zwłaszcza takie mniej wymagające wody
Tysiąc radości i utrapień 20:51, 25 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
W nocy był mrozek, teraz piękne słońce i już minimalnie na plusie.
Moje krokusy pokazują małe pączki, ale gdzie im do kwitnienia.

MUZA napisał(a)
Joasiu śliczne krokusiki takie maleństwo a tyle radości

Dziś był słoneczny dzień, krokusy dostały przyspieszenia i nawet pączki rozchyliły

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:50, 25 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)
wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne

Na pewno
Myślałam, że tylko mnie się to zdarza i zawsze zrzucałam na swoje roztrzepanie
Życie w wiejskim ogrodzie 20:47, 25 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
cóż za gorące tematy Przemek bądź czujny bo jeszcze któraś Cię porwie i w ogrodzie wykorzysta

Hmm ... chyba jeszcze za zimno na takie akcje ale ja już dzisiaj więcej nic nie mówię
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:44, 25 lut 2016

Do góry
I coś dodam z 2015r bo na polu narazie szaro ponuro.
Nawet na pole nie che się wychodzić.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:33, 25 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
cóż za gorące tematy Przemek bądź czujny bo jeszcze któraś Cię porwie i w ogrodzie wykorzysta

oj z miłą chęcią
Życie w wiejskim ogrodzie 20:32, 25 lut 2016

Do góry
Droga do spełnienia 20:26, 25 lut 2016

Do góry
chłodno po południu
pogoda 0 minus 1 na piątek i sobotę
szału nie ma
a roślinki się tym wcale nie przejmują

a w domu takie śliczności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies