Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:48, 02 kwi 2016

Do góry
Wczorajsze zakupy- kilka stokrotek i bratków zachciało mi się dokupić
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:47, 02 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wpadłam też wiosnę u Ciebie zobaczyć:0 Na tym samym etapie jest co moja Zasiewy imponujące

Wysiewy to fajna sprawa. Można mieć mnóstwo roślin za free Ubiegłoroczne bratki siane w upały Jeszcze nie wszystkie kwitną.
ps. nie zdążyłam dziś przyciąć trawy - wybaczcie

Gęsiówka bardzo mi się spodobała.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:46, 02 kwi 2016

Do góry
Dziś skonczyłam ogród własciwy - było grzebanko, pielonko, ale przede wszystkim kancikowanie i ścieżki
Hirutkowy raj:)) 19:44, 02 kwi 2016

Do góry
oto moje prezenty od Krysi

dziękuję, kochana jesteś!
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:44, 02 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Opryskaj je nawozem dolistnym, powinna sie zieleń poprawic ale te liscie dolne to juz na straty.

Dzisiaj zrobiłam oprysk. Mam nadzieję, że zadziała.

W osłoniętym miejscu Rh wygląda całkiem nieźle... choć liście ma jeszcze lekko skręcone.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:43, 02 kwi 2016

Do góry
Potem jeszcze posadziłam jeżówki białe (udało się upolować kiedyś w Lidlu), przycięłam hortensje Everbloom, w międzyczasie kilka razy kurs między pralką a sznurkiem, obiad....myślałam ze ten dzień zakończy się pozytywnie... o naiwności...

Skutecznie wkurzyła mnie kupa siana.... siana, która miała być pieknymi kępami fontannowo układających się carexów...
mowa o The Beatles...

odradzam, odradzam, odradzam.... chyba że ktoś chce mieć kupę roboty na wiosnę i lubi sobie poprzeklinać przy cięciu ww...
tylko sąsiad który działał coś u siebie odwiódł mnie od głośnego wyrażenia uczuć...

może zdjecia przed i po...

jak dla mnie róznica niewielka...
mam jeszcze 2 takie plamy do ciecia... jak pomyslę to już mnie nosi...
gdyby nie czekająca mnie komunia i szafirki to już dziś wywalałabym to w diabły... zresztą dużo szafirków też poszło pod nożyce... wrrrrr....

decyzja o eksmisji podjęta... czy ja już mówiłam na co przeznacze 500+... ?

Zastanawiam się tylko na co - to rabata frontowa, pasuje zeby była ładna
i tak dumałam... jak szarpałam seslerię to na tamtym etapie myślałam ze mam tyyyle czasu, ona sobie teraz startuje, kiedy jest najwięcej roboty... a ona gotowa i chyba padnie na seslerie - 3 do wyboru - heufleriana. sedlerana albo skalna

Pytanie do osób, które mają 2 pierwsze więcej niż 2 sezony - czy nadal tworzy ładne kępy?
Nigdy więcej traw/carexów rosnących rozłogowo !!!
Ogród Loczka 19:42, 02 kwi 2016

Do góry
I jeszcze thujki i nowy pomysł obok karuzeli ułatwiający koszenie. Prace w toku
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:41, 02 kwi 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,czytam ,że skusiłaś się na ofertę Auchan ,prawda ,że dobrą ofertę dali ,spore sadzonki mają .pozdrawiam

Skusiłam, choc azalki japońskie mieli juz podsuszone, ale w takiej cenie, nie marudziłam
Teraz mam azaliowa wstęgę w lesie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:41, 02 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
czytam u Sebka o siewkach werbeny ...u mnie już się pojawiają plewię ale w zeszłym roku był u mnie wysyp początkiem czerwca ...zakwitły chyba wszystkie

motyczki tez używam ...nie umiem bez motyczki plewić

Ja w tym roku lekko zaniemogłam, plecy oszczędzam, tylko motyczka wchodzi w grę przy mojej ilości chwastów, które się sieją z pól.
A pełno mam czegoś takiego, to chwast?

eee_taam napisał(a)

mam dużo tulipanów..nie sadze w koszykach ...nie wykopuje na lato ...po prostu wsadziłam do ziemi i są obcinam tylko potem łodygi po kwiatkach ...a potem jeszcze tylko uschłe liście...od cała robota

prowadzę w tym sezonie obserwacje czy zeszłoroczne odmianowe tez w tym roku zakwitną ...bo krążą plotki ze nie kwitną w kolejnych sezonach....ale coś mi się nie chce wierzyć

Ja w tamtym roku też nie wykopałam tulipanów. Zobaczymy czy zakwitną... Patrzyłam i sporo ma po dwa liście to może zakwitną.

Za to czosnki to pewniaki a co roku ich więcej... No i nornice ich nie lubią

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:40, 02 kwi 2016

Do góry
Naokoło tego przechowalnika też chyba posadzę bukszpany jak mi zostaną

I taki ogólny widok

Ogród Loczka 19:40, 02 kwi 2016

Do góry
Padam na twarz rabata liliowo bukszpanowa zrobiona. Thujki obcięte i muszę się przyznać że pierwszy raz zrobił to ktoś za mnie ale czasu brak i nie było wyjścia. Efekt zadowalający.

Typografia ogrodu 19:39, 02 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wlasnie wrocilam z ogrodu... pogoda piekna choc wiatr dosc chłodny.ale narzekać nie mam zamiaru.

-wysialam biale jezowki wokol posadzonych wczesniej sadzonek- Iwono,Ilono,Magdo dziekuje
-lawende podsypalam dolomitem
-liscie na ziemie lisciowa polane mocznikiem i przewalone
-jako pomocnik murarza przerobilam z M 15 25 kilogramiwych workow betonu-wspomne jedynie ze podziwiam mojego M bo od dwoch miesiecy muruje w kazdej wolnej chwili i twardy jest,ja juz powoli na beton patrzec nie moge
-przekopalam kilkanascie metrow darni w starej czesci zagajnika brzozowego
-przesadzilam 8 sztuk rozplenic Little Bunny - maly nie znaczy latwy.to ich trzecia miejscowka i mam nadzieje ostatnia bo kolosy do przesadzania z nich straszne. Teraz rosna w nogach ukrzyzowanej gruszy.

Sponiewieralam sie dzis niemało

Ja w ręcach też czuję dzisiejszą ładną pogodę-ale u mnie nie ma tylu podpunktów z zakresu prac wykonanych. Nadal kopanie w ziemi...chyba zostanę grabarzem
W cieniu - zacieniona 19:38, 02 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Werbena...w tym roku większość pikowałam kępkami...z powodu braku miejsca.

Ja też werbene kępkami pikowałam,a była bardzo mała,stipę po 4 szt.
No ale twoje siewki już duże.
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 19:35, 02 kwi 2016

Do góry
Świerki korzenią się płytko i dlatego wiatr ich nie łamie tylko wyrywa z korzeniami, ale lepiej nie ryzykować, wstawiam obrazek, potem usunę

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:34, 02 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Piekne zdjecia, sliczna roza Tez juz tesknie za takimi widokami

Coś mi aparat szwankuje po zimie, ostrości nie łapie... albo ja coś poknociłam? zapomniałam? z mężem muszę się skonsultować

Moja stara stipa też rośnie jak na drożdżach.

Bożykwiat Meada

Pieris super zimuje, choć strasznie wolno rośnie. Sadzonka z własnego ukorzeniania, więc była bardzo mała.
Moja działka. 19:30, 02 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
..też byłam na swojej...na razie wybieram liście,jeszcze dwa podejścia i zajmę się czymś innym.Pozdrawiam słonecznie.

Bogusia tak się narobiłam że ruszać się nie mogę ,dwa tygodnie nie byłam bo jeżdziłam na rechabilitacje a i lało prawie co dzień .
Rano jeszcze werbene i stipe pikowałam,reszte wyrzuciłam.

Pelargonie i begonie ukorzeniły się w wodzie.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:30, 02 kwi 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu ,ja też tęsknię ,za kolorem ,za rabatami wypełnionymi kwieciem .Ta studnia z różą, pełen romantyzm .pozdrawiam

Też się nie mogę doczekać kwiatów, ale jak nie mam bylin dokładnie widzę gdzie przydałby się jakiś zimozielony akcent.

Szaleją szafirki i fiołki

Bonica ruszyły z kopyta
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:29, 02 kwi 2016

Do góry
Ranek zaczęłam od czyszczenia żurawek - nie musze dodawać ze prawie wszystkie z wkładem... wyjmowałam, dzieliłam, w korzeniach pełno larw... nawet nie wiedziałam ze w takich mało dostepnych miejscach się schowały... nie łudze sie że wyczysciłam wszystkie... jedna jedyna pozytywna rzecz - udało sie pozyskać z 60 sadzonek, które zadołowałam.... bedzie na podmine...

Przed i po - przynajmniej widać bedzie jak zakwitną hiacynty

a jeszcze tyle ro roboty....

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:28, 02 kwi 2016

Do góry
Ta nowa rabata będzie jednak nieco większa- szybka decyzja i 3 leszczyny usuniete i jeszcze wiśnia i grusza które nie były warte świeczki również. Wydłużę wiec żywopłot grabowy troche poza kostkę i oczywiście powiększę też rabatę

Ogród z pergolą 19:26, 02 kwi 2016

Do góry
i jeszcze 5 hortek Limelight nabyłam dzieki Kasi

grujecznikowa się tworzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies