Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

wiunia 19:04, 10 kwi 2016

Jestem pod wrażeniem! Kawał roboty wykonaliście, buksiki widzę ładnie w łuku posadzone
Ja moich nie będę teraz cięła, poczekam jak im pociemnieją młode przyrosty tylko te starsze formowane na kuleczki i stożki pójdą pod nożyce
zoja 20:44, 10 kwi 2016

Dziś zdjęcia robione w świetle dnia - pochmurnego troszkę

rabata z różami:

rabata pod kompostownikiem - wiem, że za gęsto będę kiedyś rozsadzać:

a na białej długiej rabacie obok bukszpanów posadziłam anemony japońskie:

zoja 20:49, 10 kwi 2016

Wczoraj likwidując rabatę - bo była w miejscu do zgryzienia - odkryłam, że ruszyła już lilia i jeżówki, przetrwała szałwia.

Do zimowych strat muszę zaliczyć: hortensję - kupiłam i sadziłam niemal w przeddzień październikowych mega przymrozków , krzewuszkę cudowną różową, chyba lawendę (z nią nie potrafię się dogadać), chyba dwa powojniki - oba montana .
zoja 20:58, 10 kwi 2016

i uwaga!:
tak wyglądają moje krokusy:

czy ktoś mi powie czemu nie kwitną?
poprzednie, których już nie widać także wyglądały tak, a potem znikły.
Czemu?
agnieszka_m 11:47, 11 kwi 2016

Macham
paulina_ns 11:51, 11 kwi 2016

zoja napisał(a)
Wczoraj likwidując rabatę - bo była w miejscu do zgryzienia - odkryłam, że ruszyła już lilia i jeżówki, przetrwała szałwia.

Do zimowych strat muszę zaliczyć: hortensję - kupiłam i sadziłam niemal w przeddzień październikowych mega przymrozków , krzewuszkę cudowną różową, chyba lawendę (z nią nie potrafię się dogadać), chyba dwa powojniki - oba montana .

A jaka kupiłaś hortensje?? Poczekaj może jeszcze zakwitnie, u mnie na razie powoli ruszyły dopiero limelight i anabelle, no i coś tam się dzieje w vanilkach, Bobo, pinky winky póki co nie daje oznak życia.

Co do krokusow nie pomogę, sama wsadzilam na jesień i nie doczekałam się ani jednego
zoja 11:56, 11 kwi 2016

Aga

Paulna ta hortensja to Diamant Rouge - jeśli jest nadzieja to jeszcze dam jej szansę, ale wygląda na uschniętą
dziś w pracy koleżanka kazała mi się wstrzymać z wyrzucaniem krzewuszki, bo pewnie śpi jeszcze

dam im obu szanse skoro ich bronicie
iwka 12:01, 11 kwi 2016

moja krzewuszka też wygląda na śpiącą, albo nawet i gorzej gałązki suche jak wiór, łamią się przy dotknięciu, więc w złości chciałam ją wyrwać, no i okazało się że coś tam żywego przy ziemi ma, więc czekam na razie
agnieszka_m 12:01, 11 kwi 2016

zoja napisał(a)
Aga

Paulna ta hortensja to Diamant Rouge - jeśli jest nadzieja to jeszcze dam jej szansę, ale wygląda na uschniętą
dziś w pracy koleżanka kazała mi się wstrzymać z wyrzucaniem krzewuszki, bo pewnie śpi jeszcze

dam im obu szanse skoro ich bronicie

Daj szanse u mnie też jeszcze dwie hortki śpią
ja się tak boję o moje hosty jedne już liście rozwinęły a inne ani widu ani słychu o nich i nie wiem czy padły czy co
margaretka3 12:03, 11 kwi 2016

Ale robota poszła do przodu! Kompostownika nie upchniesz gdzieś w rogu?
A krokusy rosną w trawniku? To jesienny zakup?
Wiem, że jeśli rosną w trawie i są ścinane przy koszeniu trawy, zanim liście im zaschną, to przestają kwitnąć.