dziewczyny ja tam gdzie jest trawnik spadku nie mam tylko wokoł tarasu skarpy, dalej jest juz na prosto. myslalam dać palisadki bo sa juz przy schodach i bedą pasowac jak pociągnie się je dalej
bedzie jak te czarne linie, a zastanawiam sie nad jeszcze jednym pietrem jak czerwone linie i wtedy palisadki na równo z tymi tarasowymi. ale to jak brukarze przyjadą to bedziemy dumać
Piękna, wiosenna donica. Ja powinnam też już zrobić jakąś dla mojej mamusi, ale u nas ciągle przymrozki i kwiatki by mi mróz ściął.
A co sadzisz w tej kompozycji doniczkowej?
Wygląda jak jeż, który czeka na jabłuszka
tak ogólnie to jest tak
ponumerowane rabaty nie są jeszcze szczegolowow ustalone (poza 2 bo tam jest plan na brzozową)bo narazie i tak nie będę ich robic to nie ma sensu. jeszcze się inspiruje i myślę nad nimi. bo możliwe ze nie bedą w taki schodek tylko na prosto i w srodku podzielone kwadratami 2x2 obsadzonymi jednakowymi roslinami
ale niewiem na 100% narazie na co się zdecyduję więc na tą chwilę skupiam się na różance, skarpach, tarasie i altanie
Nie mogłam juz patrzeć na nie tak mi ich szkoda,zaryzykowałam i ponownie przesadziłam tym razem do styropianowych kubeczków i z wodą ostrożniej-podleje dopiero jutro chyba
Mam nadzieję że mi wybaczą moją niewiedzę i dadzą piękne olbrzymie owoce
Nie mogłam juz patrzeć na nie tak mi ich szkoda,zaryzykowałam i ponownie przesadziłam tym razem do styropianowych kubeczków i z wodą ostrożniej-podleje dopiero jutro chyba
Mam nadzieję że mi wybaczą moją niewiedzę i dadzą piękne olbrzymie owoce
Na glebie gliniastej nie może być ani za mokro (bo się zapada i ślizga), ani za sucho (bo nie wbije ostrza). A na zwykłej ziemi wszytko jedno.
Sprawdź na jaką głębokość masz wrośniętą trawę i tak tnij. To co zedrzesz musisz potem uzupełnić ziemią, bo zdjęta darń nadaje się tylko na pryzmę kompostową.
Fajnie to zdziera bo szybko i równo, mniej ziemi się wykopuje niż łopatą, a zdejmowanie łopatą to walka. U siebie pod nową rabatę też będę zdejmować maszyna ...ale muszę poczekać aż przeschnie, bo na razie za mokro. I czasu nie mam na demolki w ogrodzie.
Moje stroczyki..