Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Edyta10 10:34, 29 mar 2016

Bogdziu, fantastyczny łan krokusów ! cudownie kwitną
Agatek 12:07, 29 mar 2016

Macham Po Świątecznie
ja również zapisałam rady co do sadzenia rodków
i podziwiam morze krokusów cudowności po prostu
jona 15:02, 29 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
I rozkwitły w końcu krokusy

Piękne miejsce . Chce się tu posiedzieć i teraz, gdy są łany krokusów i przebiśniegów i jesienią też, gdy jest cała w złocie od jesiennych liści
Pszczelarnia 15:09, 29 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Mozesz samym żelazem 100ml na 10l wody ale więcej składników ma mieszanka ale jak chcesz tak zrób.Wydaje mi sie ze nie powinnas juz teraz nic robic z korzeniami bo ledwie młode puściły to juz je wykopałas , co innego od razu przy sadzeniu, ale to tylko moje zdanie. Ja staram sie nie wykopywac wczesniej niz przed dwoma latami by się mogły ukorzenic nowymi korzonkami.

Jeden w ogóle nie wyszedł z torfu. Teraz im będzie tylko lepiej. Wstawiłam u siebie te starsze egzemplarze z "hurtowego zamówienia Ani". Cieszą bardzo.

Piękne masz krokusy, oj piękne.
Kasya 15:57, 29 mar 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Piękne masz krokusy, oj piękne.

piekne i ilosci niesamowite

Bożenko zajrzyj do mnie potem czy masz ktoras z tych lilii ktore kupilam w tym roku, ciekawa jestem jak w rzeczywistosci kolorki wyjda
rozark 16:23, 29 mar 2016

piękne łany krokusów
Luteczka 17:27, 29 mar 2016

ale śliczne morze krokusików, Bogdziu u Ciebie jak zwykle kwitnąco i śpiewająco

BasiaLT 20:03, 29 mar 2016

Bogdziu bardzo proszę o pomoc i radę. Bylam w szkółce i babka miala piekne azalie marushka po dobrej cenie. Z tego co czytalam to one wymagaja miejsca slonecznego lub lekkiego polcienia. Czy poradzą sobie posadzone przy domu od strony północnej gdzie slonce jest tylko z rana i potem troche wieczorem?
jankosia 20:32, 29 mar 2016

Nie spodziewałam się że ty masz aż TYLE tych wszystkich drobnych cebulowych! Wow Pięknie jest!
Bogdziu, dzięki za info w sprawie powojnika, jestem teraz ciut spokojniejsza Powiem ci, że ja przed tą zimą to niewiele doniczkowych zdążyłam zadołować. W zasadzie wszystko jak stało, tak zimowało Mam nadzieję że strat dużych nie będzie.
A jeszcze napiszę, że dla mnie olchowy szum też jest jakiś taki mroczny, może nie cmentarny, ale mroczny, niezbyt przyjemny. Mam ich trochę u siebie, ale że nie rosną w skupisku to nie jest to aż tak złe. Pamiętam natomiast jak spędzałam u babci lato i idąc nad rzekę, szłam najpierw przez strasznie głośną aleję z osiki a potem wchodziłam od razu na polanę otoczoną olchami i tam zawsze robiło mi się dziwnie. Raz, że nagle cicho, bo prosto spod topoli. A dwa, że ten szum był właśnie jakiś taki ... Dziwny.

Zdziwiona byłam jak przeczytałam u ciebie że masz podobne odczucia. Świat jest jednak dziwny...Wszystko dziwne...
Bogdzia 20:39, 29 mar 2016

chelll napisał(a)
Jeszcze nie dojrzałam do przesadzania krokusów One bez względu na kolorystykę i układ barw cieszą moje oczy. U Ciebie, Bogdziu, efekt piorunujący. Warto było czekać na ten świąteczno - krokusowy poniedziałek. Pozdrawiam!

Ja co rok przesadzam krokusy. Na jesieni na ogół nie wiem gdzie mi ich brakuje wiec sadze byle gdzie z myślą ze wiosna przesadzę tam gdzie powinny byc. Jak juz sie zdecyduje na jesienne sadzenie na miejsca stałe to efekt jest taki jak pisałam że irysy wsadziłam w sam środek krokusów. Dzis je przesadzałam.