A te formy to znam.ja robie jajka w nich tak:
1.napelniam obie polowki gestym betonem i szybkolacze z soba tak by nie zabrudzic zamka.nie jest to latwe.w przypadku jajek laczonych poziomo powinno byc latwiej.zaklejam tasna by sie nie otworzylo i po 24 h delikatnie otwieram i jeszcze mokry beton eygladzam palcem na laczeniu.a forma musi byc posmarowana olejem.tak widac laczenie
2. Mozna tez zrobic dziurę w formie,zakleicbja tasma,wstrzyknac beton.ale beton musi byc rzadki wiec opadnie po wyschnieciu i juz nie wuglada tak dobrze.laczenie bardziej widoczne mozna zaszlifowac ale mi sie nie chce
Pozniej Poli usune
I to sie nazywa profesjonalizm.lubie takie kobiety w takich tematach.lepiej nie szczedzic.choc wiem z doswiadczenia ze wyciaganie ziemi z tak glebokiego wykopu to trodna robota.kazda lopata na wage zlota
moje mini działania ogródkowe - mikro - bo parapetowe jedynie klonik przesadzony .... ziemia przyczepką przywieziona żeby rabatkę wyrównać przed skrzynkami warzywnymi i tyle ... a no i może jeszcze ekobordy się układają czasem tu czasem tam
pomidory koktajlowe:
stipa:
werbena w końcu w ilości srylion przy drugim podejściu:
Wyszłam dziś troszku posprzątać w ogrodzie i stwierdziłam, że jeszcze zimno jest brrrr.
Ale trochę porobiłam, oczyściłam ze starych badyli jeżówki, hosty kokoryczki i zawilce. Przycięłam stipę ale nie wiem czy dobrze zrobiłam bo kiedyś wyczytałam, że przycięta stipa umiera. Prawda to ?? Jednak zaryzykowałam bo denerwowały mnie te suche źdźbła. Jak nie ruszy będą nowe. Przezimowały mi w gospodarczym małe kępki a i nowa, wysiana już spora - w sam raz już do pikowania.
Co mam zrobić z tą kostrzewą? Jedna trochę gorzej przezimowała. U żabki czytałam, że się przycina i wyskubuje. Przyciąć wszystkie czy tylko tę najbardziej suchą ?
Jak naży postępować z różami okrywowymi. Czy to normalne, że częć gałązek obumarła? W dolnej części są zielone, góra brązowa. Ściąć ? Co z kopczykami, można już usuwać??
U nas strefa przemarzania na głębokości 1m, Ty jesteś w tej cieplejszej już, ale jeszcze się skonsultuję z moim rodzinnym budowlańcem, bo z chęcią bym kopała płycej i roboty mniej i betonu mniej no i taniej.