Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:16, 13 mar 2016

Do góry
Pszczółki - jak zobaczyły moją pracowitość - też wzięły się do roboty.

Tylko skąd one wiedziały, że tu rosną kwiatki, jak znalazły drogę ?

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:13, 13 mar 2016

Do góry
W sobotę byłam w W-wie bronić demokracji.

Natomiast dzisiaj, chociaż niedziela, to szkoda było zmarnować tak piękną pogodę. Udało się ruszyć z tzw. kopyta.

Liatra, trytoma, łubiny, lilie i inne - wszystko poszło do gruntu.
M. zagrabił ścieżki i pozbierał gałazki z ubiegłotygodniowego ciecia.

Popikowane ostróżki (maleństwa) ale już się dusiły w małym pojemniku i poszły do nieco większych wielodoniczek.

Poprzesadzałam pięknie ukorzenione bukszpany - narazie 2 paletki po 8 szt. ale jest tego sporo.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:13, 13 mar 2016

Do góry
Jajka po wyciągnięciu z form smaruję naokoło czyli na tym łączeniu gipsem aby nie było widać, że jest zrobione z dwóch połówek

Po wyschnięciu szlifuję papierem ściernym 180 a póżniej 2000.

I na wianku wygląda tak

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:12, 13 mar 2016

Do góry
A te formy to znam.ja robie jajka w nich tak:
1.napelniam obie polowki gestym betonem i szybkolacze z soba tak by nie zabrudzic zamka.nie jest to latwe.w przypadku jajek laczonych poziomo powinno byc latwiej.zaklejam tasna by sie nie otworzylo i po 24 h delikatnie otwieram i jeszcze mokry beton eygladzam palcem na laczeniu.a forma musi byc posmarowana olejem.tak widac laczenie

2. Mozna tez zrobic dziurę w formie,zakleicbja tasma,wstrzyknac beton.ale beton musi byc rzadki wiec opadnie po wyschnieciu i juz nie wuglada tak dobrze.laczenie bardziej widoczne mozna zaszlifowac ale mi sie nie chce
Pozniej Poli usune

Ogrodowy song 16:07, 13 mar 2016

Do góry
Ciemno, szaro, nieprzyjemnie dzisiaj to choć fotek popstrykam
Okienne siewki...kiedy je pikować ? (będzie niezła zabawa)

STIPA

CAREX FROSTED CURLS

Cis - Taxus 16:06, 13 mar 2016

Do góry
marcin_pacyna napisał(a)
Wybaczcie za pytanie, jeśli jest oczywiste, ale to moja pierwsza wiosna w ogrodzie. Czy na moim cisie pojawiło się jakieś choróbsko czy to po prostu rozwój wiosenny (moim zdaniem to jest to drugie). Z góry dziękuję za odpowiedź. Wątpliwość też potęguje fakt, że w innym miejscu ogrodu na innym cisie nie ma czegoś takiego.
Pozdrawiam

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:00, 13 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Dziś totalna laba! Bez wyrzutów sumienia!

zazdroszczę Ci laby,ja miałam dyżur w kuchni ,teraz pól godziny przerwy i do pracy
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 15:49, 13 mar 2016

Do góry
Izabelko, usiądę koło Ciebie i łapkę Tobie pomasuję, moje ty chore jagniątko!

Ja staram się nie łamać, i nie przewracać, chociaż nie ukrywam, że boki czasem mam poobijane, jak na zakrętach nie wyrobię.

Dziś totalna laba! Bez wyrzutów sumienia!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ja bym może od mojej córki podkradła takie plastikowe odkręcane, tylko jak tam ten beton wlać?
Dziurkę jakąś robisz i strzykawką wstrzykujesz? Chyba się wygłupiłam

Edytko, ja mam taką formę

Napełniam obydwie połówki, czekam aż zwiąże, wyciągam a póżniej gipsu używam jako kleju aby te dwie połówki połączyć.

Z tymi odkręcanymi myślę, że można zrobić podobnie
Eksperymentarium 15:40, 13 mar 2016

Do góry
Wybraliśmy się na narty ale nawet wyciągu nie widać choć i tak lepsze to niż szaro buro w domu
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:38, 13 mar 2016

Do góry
i moje werbeniska zeszłoroczne

i to by było na tyle ... niestety
Moja "przyziemna" :) pasja 15:37, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U nas strefa przemarzania na głębokości 1m, Ty jesteś w tej cieplejszej już, ale jeszcze się skonsultuję z moim rodzinnym budowlańcem, bo z chęcią bym kopała płycej i roboty mniej i betonu mniej no i taniej.

I to sie nazywa profesjonalizm.lubie takie kobiety w takich tematach.lepiej nie szczedzic.choc wiem z doswiadczenia ze wyciaganie ziemi z tak glebokiego wykopu to trodna robota.kazda lopata na wage zlota
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:35, 13 mar 2016

Do góry
moje mini działania ogródkowe - mikro - bo parapetowe jedynie klonik przesadzony .... ziemia przyczepką przywieziona żeby rabatkę wyrównać przed skrzynkami warzywnymi i tyle ... a no i może jeszcze ekobordy się układają czasem tu czasem tam
pomidory koktajlowe:

stipa:

werbena w końcu w ilości srylion przy drugim podejściu:

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 15:34, 13 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Hahahaha!!!!
U mnie już się nie da wydłubać bo wylata samo
Ale dzięki za podpowiedź

To tak na przyszłość

Wyszłam dziś troszku posprzątać w ogrodzie i stwierdziłam, że jeszcze zimno jest brrrr.
Ale trochę porobiłam, oczyściłam ze starych badyli jeżówki, hosty kokoryczki i zawilce. Przycięłam stipę ale nie wiem czy dobrze zrobiłam bo kiedyś wyczytałam, że przycięta stipa umiera. Prawda to ?? Jednak zaryzykowałam bo denerwowały mnie te suche źdźbła. Jak nie ruszy będą nowe. Przezimowały mi w gospodarczym małe kępki a i nowa, wysiana już spora - w sam raz już do pikowania.

Co mam zrobić z tą kostrzewą? Jedna trochę gorzej przezimowała. U żabki czytałam, że się przycina i wyskubuje. Przyciąć wszystkie czy tylko tę najbardziej suchą ?

Jak naży postępować z różami okrywowymi. Czy to normalne, że częć gałązek obumarła? W dolnej części są zielone, góra brązowa. Ściąć ? Co z kopczykami, można już usuwać??

Tniecie już miskanty ??
Moja "przyziemna" :) pasja 15:31, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To sporo mu zazwyczaj 70 cm. Nie martwcie sie ja zawsze tez kopie z Wami

U nas strefa przemarzania na głębokości 1m, Ty jesteś w tej cieplejszej już, ale jeszcze się skonsultuję z moim rodzinnym budowlańcem, bo z chęcią bym kopała płycej i roboty mniej i betonu mniej no i taniej.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:29, 13 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A dlaczego ja tych jajek nie kupilam????

Albo tych???

ale cuda pokazujesz!!! u nas takich nie daja nigdzie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies