Żurawki mam w ogrodzie od 4 lat, ale to pierwsza wiosna kiedy są takie okropnie brzydkie. Po wyskubaniu lub ścięciu odbiją, ale teraz straszą takie koszmarki.
Nie żałuj Karolu że ich nie masz...żurawka to przysmak opuchlaków.
Ale jak tak bardzo chcesz tę roślinkę u siebie to może skuś się na Marmelade. Z tą nie mam żadnych problemów i najlepiej wygląda po zimie.
Cześć Sebek, nie wiem czy już się witałam, ale postanowiłam napisać w zachwycie nad wiankiem. I tak jak ktoś napisał wcześniej, rzeczywiście na bogato P)
nie chce zaśmiecac u Joli więc wkleje tutaj. może komus jeszcze się przyda. poza opisanymi metodami zawieszania mozna jeszcze załozyć dwie petle z żyłki na dla górne narozniki drzwi i połaczyc je przywiązując do wianka.
No i tak i nie, Kasiutek byłam na zebraniach u dzieci i teraz sporo nadganiam z nimi nauki bo nie jest zbyt dobrze.... Nie dam rady tyle byc na kompie bo nimi muszę się zająć.
A jak mam chwilę to lece na ogród i tworzę swój magiczny zakątek
Teraz kupiłam żwirek - jednak biały(oczywiście lustro jest wciąż zasłaniane bo kosica nie popuszcza
...u mnie jednak najwięcej pracy to czyszczenie z bukowych liści...i tak w kółko co roku.Byliny jeszcze zmrożone...tak wygląda brunera...nic nie widać...