witam, bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu choroby trzmieliny piennej. Nie wiem czy to grzyb, czy po prostu przemarzła. Rośnie w miejscu osłoniętym, ale raczej w półcieniu - na wiosnę miałam zamiar ja przesadzić. Te czarne plamy pokrywają wszystkie liście . Czy jest jeszcze jakiś ratunek dla tej rośliny? .
Ten przyklasztorny 2-hektarowy ogród w rzeczywistości, trochę nas rozczarował. Spodziewaliśmy się większej różnorodności roślin oraz troszkę większej dbałości o tak duże założenie parkowo-ogrodowe. Na zdjęciach jednak o dziwo prezentuje się interesująco . Ogród podzielony jest na pokoje, w tym ogród irysowy, w którym królują irysy i miecznice, staw, ogród warzywny, mocno zapuszczony i niekonsekwentny w doborze roślin. Zakupiliśmy tu miecznicę, makleję i lokalny cydr. Budynki średniowieczne, aktualnie wykorzystywane jako pokoje gościnne, robią wrażenie.
niezłą mi córcia daktyloskopię na szybie zrobiła, nie?
Śliczna córcia skądś to znam, ale już przestałam się tym przejmować. Odpuścić trzeba niech się dzieci cieszą latem dojdą zabawy w kuchnie i skubanie kwiatków
Moja kolejna wariacja z nadmorskich patyczków - mobil. Moim zdaniem już same te patyczki w sobie są piękne. A koraliki będą dawały czadu - cudnie będą się mienić
skoro jeden koralik tak daje czadu, to aż tyle powinno dać niezłe show . Zrobię jeszcze taki mobil do ogrodu i na górę do sypialni .