Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Słoneczny Ogród 22:22, 27 lip 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Pięknieje coraz bardziej u Ciebie ale to oczko jest wielkie i lilie białe mnie zachwyciły

Staram się, mam chęć i robię zanim mi minie wena
Oczko spore jest, musze jakies lilie kupić do oczkamoże jutro
Białe lilie to te drzewiaste, ale niskie urosły.
Czubajkowy Ogród 22:13, 27 lip 2017

Do góry
Kwitną też inni ulubieńcy. Lilie trąbkowe - po minionej zimie zostały tylko pojedyncze, więc tym bardziej cieszą.

Róża Ascot

A w warzywniku też na różowo zakwitł groszek cukrowy

Słoneczny Ogród 21:36, 27 lip 2017

Do góry
Pięknieje coraz bardziej u Ciebie ale to oczko jest wielkie i lilie białe mnie zachwyciły
Do raju daleko - u Ewy 21:33, 27 lip 2017

Do góry
Pogody nie zazdroszczę, widzę że znów pada i zdjęcia trzeba robić pod parasolem za to lilie piękne
Jakie prognozy na najbliższe dni ?
Ogród w remoncie 21:20, 27 lip 2017

Do góry
Dziś jak wróciłam z pracy zastałam

Ogólnie lilie coś słabo u mnie rosną ale ta jakoś się wybiera.
Przegorzan za to potwór

Można coś zrobić żeby nie rósł taki wielki?
Ukojenie 21:00, 27 lip 2017

Do góry
Pomponiki, lilie i sloneczka

Do raju daleko - u Ewy 20:58, 27 lip 2017

Do góry
Mi się nawet z parasolem nie chcialo. Wszystkie roze w deszczu skapciały.
Liatry tylko na bacznosc stoją. A lilie dopiero trzy się rozwinęły...
Twoje rowno kwitną
Dwa ogrody 19:42, 27 lip 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Też mi się donica spodobała. Dlaczego zrobiliście takie kwadraty ze sznurka na przyszłym trawniku?

Jolu, Lucy, Jankosiu, Gocha Sznurek to zabawka mojego eMa Nawieziona ziemia, udeptana, uwałowana, wygrabiona, sznurek, poziomica, spadek trawnika od budynku; przypominam że u mnie totalna glina i woda potrafi stać w trawie

białe lilie, rosną w różnych miejscach, zastanawiałam się, czy to ja je posadziłam

odratowane gęsie szyje od Małej Mi, poprzednie miejsce zupełnie im nie pasowało, jeśli będą ekspansywne, też tu nie zostaną

czosnek kłączowy, średniej wielkości, mam jeszcze zupełnie niziutki, też w pączkach

Gocha, Pashmina jest urocza, u mnie zbierała się dwa lata, miejsce z przodu rabatki, nie jest wysoka, po deszczu dostaje plamek, ale i tak jestem jej fanką
Liliowo i kolorowo:) 16:17, 27 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu cudownie pomimo że lilie kończą Kosiłaś?? Noga pozwoliła?
Oglądam fotki i mam wniosek taki że ogród się pozmieniał trochę

zapewne nie pozwala ale juz tak sie rwałam do pracy, teraz stopy nie czuje, posmaruje i lezec i do góry noga.
Ogród Małgoś od Waszej wizyty bardzo się zmienił, bo i wichura dużo poniszczyła a i my duzo powycinaliśmy, porządkuje, selekcjonuje, dosadzam, szkoda mi tylko róż. Mam nadzieje, że na plus się zmieniło?
W piaskownicy 14:59, 27 lip 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jej jak ślicznie... nie wiem co najpierw chwalić... trawniczek jak na polu golfowym, lilie i liliowce przepiękne, no i taki cudny klimatyczny tarasik. Bosko po prostu.

Cieszę się, że Ci się podoba Basiu A jaka u Ciebie pogoda, bo na północy pada trzeci dzień.
Liliowo i kolorowo:) 14:33, 27 lip 2017

Do góry
Danusiu cudownie pomimo że lilie kończą Kosiłaś?? Noga pozwoliła?
Oglądam fotki i mam wniosek taki że ogród się pozmieniał trochę
Ogród z łezką II 12:40, 27 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
O wildze gdzieś u kogoś opowiadałam. Miał pan wilga u mnie przygodę, więc mogłam z bliska popatrzeć, nawet pogłaskać. Koło nas dużo ich. Przylatują też do ogrodu, ale nie widać ich, tylko słychać jak sobie "gadają".

Cubana, to okrywówka. Obok mam drugą okrywową Solero, ale ta kwitnie z przerwami. Tzn macały czas jakieś kwiatki, ale generalnie wybucha kwieciem i robi krótką przerwę. Cubana przez 2 sezony kwitła do mrozów no stop jak szalona. W tym roku też nie ma zamiaru inaczej. Lubię ją bo sama bardzo sprawnie sie oczyszcza i deszcz jej nie straszny.
Zastanawiam się czy nie spróbować jej rozmnożyć i obsadzić cały brzeg różanki. Mam tam trochę lawendy i szałwie, ale mizernie to z różami wygląda.
Długa ta twoja różana Moja jest jak półksiężyc. Mam tam 70 krzewów w 6 odmianach.

Tak, u mnie opowiadałaś Dobrze, że się wykaraskał
Do tej pory nie wiedziałam co to od czasu do czasu u nas coś skrzeczy...teraz już wiem

Dobra róża, ta Cubana...może mi się jeszcze koncepcja na rabatę zmieni, będę o niej pamiętać. Samoczyszcząca jest??? Dodatkowy plus!
Ciągle nie mam pomysłu na wąską rabatę graniczącą z sąsiadami, mam tam trochę traw, kulki buksikowe, kolumnowe berberysy, irysy, lilie i dosadzam cynie co roku...może przebudować tę rabatę, uporządkować (znowu!!!)...i wtedy róże dosadzić, na stałe żeby było...tylko to wydobywanie cebul lilii mnie skutecznie zniechęca

Znalazłam zdjęcia z ubiegłego roku, ze zjazdu u mnie. To ta długa różanka, w zeszłym roku latem jeszcze z lawendą. Po cięciu wysadziłam.

Zdjęcia różnego autorstwa, nie moje.
Do raju daleko - u Ewy 11:14, 27 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękna ta Św. Tereska z Lisieux.A ile masz jej tam posadzone ??
Lilie piękne

Nie pamiętam ile kupiłam krzaczków, bo kupowałam 2 razy. Tak na oko to coś między 25 a 30. Trudno określić, bo dość gęsto rosną i nachodzą na siebie

Lilii mam zdecydowanie za mało
Moja działka na Dębowym Lesie 09:55, 27 lip 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Samych pięknych dni życzę

Jakie to byłoby piękne..
Ale czasami,może za monotonne ?
Dziękuję, dziękuję bardzo

Kolejne Lilie
Do raju daleko - u Ewy 09:49, 27 lip 2017

Do góry
Piękna ta Św. Tereska z Lisieux.A ile masz jej tam posadzone ??
Lilie piękne
Ogród z łezką II 09:24, 27 lip 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jak Ty ścinasz lilie po przekwitnięciu? Zupełnie, czy tylko kwiaty, czy do połowy?

Tak na 20-30 cm od ziemi.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:42, 27 lip 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
ogród w pięknym rozkwicie nad liliami musi się chyba unosić nieziemski zapach...

zapach jest bardzo delikatny, jak się włoży nos to je czuć , le to dobrze bo lilie w takiej ilości mocno pachnące mogłyby trochę dusić
W piaskownicy 08:19, 27 lip 2017

Do góry
Jej jak ślicznie... nie wiem co najpierw chwalić... trawniczek jak na polu golfowym, lilie i liliowce przepiękne, no i taki cudny klimatyczny tarasik. Bosko po prostu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies