Alu witam serdecznie
Powiem ci, że to jakby ich znak rozpoznawczy, bardzo wolno rosną i startują, trzeba wykazać się cierpliwością, miałam identyczne obawy; w końcu po 3 latach zaczęłam widzieć różnicę; w tym roku będzie 5 lat, jak je mam. Mam odczucie, że są zbyt rzadkie, więc rok temu je na końcach przycinałam, z wielkim strachem, ale zaczęły byc gęściejsze; w tym roku znowu będę ciąć, bo tylko na tym zyskają, więc nie martw się, powoli i u ciebie bujnie.
i kolejna piękna piwonia, potrafi mieć i 200 kwiatów, nie pachnie
Agnieszko
Nazwy nie mam, ukopała mi sąsiadka w mojej gminie, a ona z takich ogrodniczek, jak ja dawniej byłam, czyli bez nazw
ale piwonia obłędna, to chyba stare odmiany, u niej 50 lat juz rosną. U mnie 3 sezon w tym roku
czekamy na róże, w tym roku sporo ich u mnie przybędzie
Rozplenice ciachnij i nakryj jakimiś gałązkami, gdyby durne prognozy straszyły znowu wielkimi mrozami
w sezonie będę mieć znowu pełno siewek rozplenicy Black Beuty, jakby co upomnij się, bo generalnie wyrywam już i wywalam, to ona.
buczki trikolor, zacznę ciąć już teraz, jak Danusia swojego
cisy te lubię, kolejne zakupię, mało pracy z nimi, więc cześć kłopotliwych roślin usuwam
i starczy na początek, czekam na to
co ten rok pokaże, sporo zmian było
oby tylko suche lato nas nie męczyło
ani mokre
ma być akuratnie
Witam, mam dwie rosliny do rozpoznania. Pierwsza ta zielona to chyba turzyca lub rozplenica a druga zurawka ale niestety nie wiem jakie to odmiany. Prosze o pomoc
Aga, Zapomniałam zupełnie że we wrześniu posadziłam krokusy ..Ard Schenk , Yalta,Lilac Beauty, tylko w ogrodzie tego nie widać może się ujawnią wreszcie bestie , dobrze że otworzyłam moje tajne plany bo zauważyłam że szachownicę cesarską też sadziłam i czosnki a myślałam że nic nie robiłam jesienią z cebulkami , pamięć mam absolutną .
Iryski.. w zeszłym sezonie było kilka sztuk, teraz stadko powiększyło się.