Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

jazzy 10:14, 05 kwi 2016

A ja się właśnie zastanawiam nad żwirem na rabatach
U mnie stipa wysiała się w korze
Siewek Werbeny też wypatruję, ale ni hu hu
Dziś kolejny piękny dzień się zapowiada.
Miłego!
ewa004 12:11, 05 kwi 2016

Ja swoje rabaty wysypane żwirkiem przy chodniczku bardzo lubię ,ale Mirela ma rację że juz przesadzić n na takich rabatach to masakra .
Buziaczki
Dominika11 12:18, 05 kwi 2016

Iwonko mam pytanie - czy masz trawy Ice dance i evergold ??? jeżeli tak to którą byś bardziej polecała przy obwódkach ???
lojalna_ 12:41, 05 kwi 2016

werbena u mnie sie nie wysiała z kilku powodow , nie ma co trzeba bedzie sie zas do Małej Mi usmiechnac ))
Iwk4 20:35, 05 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka i jak wyczyściłaś kamyczek z tych listków? Ja dmucham i wybieramy, ale chcę kupić odkurzacz ogrodowy.

Okropne są rabaty żwirowe. Moja największa będzie korą wysypana.
W następnym ogrodzie nigdy w życiu nie zrobię żwirowy rabat.

Mirelko, potwierdzam okropieństwo czyszczenia tych rabat. Jak widzę u Oli Leonka, to chciałoby się mieć, ale jak wybieram listki, to zła jestem, a mam tylko w donicach ten żwirek. Resztę pozbierałam z podstawowego powodu:
Moja ziemia nadal wymaga polepszania. Nawożenia kompostem, gnojówką ... Na razie wygodnie mi nic nie mieć na rabatach, póki wykonuję te zabiegi
Ściółka z kompostu też zatrzymuje wilgoć, tylko czasami znajdują się w nim siewki niechcianych roślinek

Przy jukach jest ok. Ner4ie ma problemu. Widocznie żwirek wygodny jest na rabatach, które nie śmiecą. Trzeba dobrze przemyśleć, które rabatki żwirować
Iwk4 20:49, 05 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
Iwonko mam pytanie - czy masz trawy Ice dance i evergold ??? jeżeli tak to którą byś bardziej polecała przy obwódkach ???

Dominiko, nie mam porównania tych traw. ID mam od zeszłego roku, jak się rozrosłą, to znowu ją dzielę... Teraz jest dobry czas na dzielenie. W tym roku planuję kupić Evergold. Jest chyba bardziej porządna, tak się chyba nie rozłazi, z tego co czytam. Moją ID lubię za to, ze jest łatwa w dzieleniu, ma maleńkie rozłogi blisko matecznej roślinki, które można odsadzić i posadzić jako osobną roślinkę. ładnie przyrasta. ładnie też przezimowała, ale na wiosnę trzeba ją ściąć i dać szansę młodym przyrostom
Jutro właśnie będę pracować nad tą rabatą. Wymaga poprawek, nie do końca jestem po zimie zadowolona z niej

Iwk4 20:50, 05 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
werbena u mnie sie nie wysiała z kilku powodów , nie ma co trzeba bedzie sie zas do Małej Mi uśmiechnąć ))

Fajnie masz z Małą Mi
U Ani wszystko rośnie w oczach
Iwk4 20:52, 05 kwi 2016

Ewa, Marta - rabatki żwirowe są śliczne, ale ja jeszcze do nich nie dojrzałam.
Za to u innych bardzo mi się podobają.
A przy nowoczesnych domach - to już musi być koniecznie
Kacha123 20:55, 05 kwi 2016

A ja mam siewek stipy od zatrzęsienia. Chyba mi zarosną pół skarpy z głazami.
Iwk4 21:03, 05 kwi 2016

Dziś było tak pięknie, zaczęłam werandować roślinki: