O ja nie mogę!! Ty mnie Paula normalnie rozbrajasz z tym swoim tempem To ja nie mam jeszcze ani pół torebki nasion, a u Ciebie fuul-wypas!! I to jaki ambitny!! Nawet kalafior i kalarepa z nasionek!! Czapki z głów normalnie
Zrobiłam jak radziła Jola - obcięłam wszystkie brzydkie liście i zakwitły . Dzięki Joluś
wilczomlecz wygląda zjawiskowo skąpany w kroplach deszczu
wychodzi pierwsza hosta
Coś mi tu wschodzi, z wyglądu to chyba narcyze albo żonkile. Tylko skąd się tu wzięły? Mimo nocnych przymrozkow tulipany mają się dobrze. Liliowce tez juz całkiem spore.
Gdyby ktoś ocenił moje cięcie hortensji Limelight, byłabym wdzięczna Co roku nie jestem pewna, w którym miejscu ciąć Wiem, że za 3-4 pąkiem, ale czy takie rozgałęzienia jak na zdjęciu drugim mam zostawiać, czy ścinać dużo niżej ?
Reniu, ja w ubiegłym roku wykopałam karpę, taką już z kiełkami, ciachnęłam ją szpadlem na pół (powiedzmy na pół) i zakopałam do ziemi. Jedna część poszła do starego dołka a druga do nowego. Zdziwiona byłam bardzo bo obie karpy pięknie się zazieleniły, a kwiatów miały tyle że musiałam im pomóc. Obcinałam bomby i (razem z mrówkami) przynosiłam do domu. Jeśli nie zakopałaś jej zbyt głęboko to kto wie....
Ja mam dwie sztuki podoba mi się najbardziej w pierwszym tłoczeniu
Nie wiem kiedy zaczynają ze sprzedażą trzeba rękę trzymać na pulsie
Azalie się piękne warto znaleźć choć małe miejsce na 2 szt.