Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

anna_t 10:28, 05 kwi 2016

w piątek na stronie Rogowa aktualna oferta roślin
lojalna_ 10:42, 05 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Ale cudna ekipa!macham

ale działasz dziewczyno ambitnie a ta brygada jest boska takie buziolki słodkie )))
kasja83 14:05, 05 kwi 2016

AgataP napisał(a)
No i dziś piękna pogoda, przygotowuję obiad na szybko - ryż z jabłkami z cukrem i cynamonem i zaraz znikam do ogrodu.
Popracuję wieczorem, albo jutro jak będzie padać i cały piątek

ojojojoj u mnie obiad bez mięsa to nie obiadChłopcy nie daliby mi żyć
AgataP 15:07, 05 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Nie wywalaj! Złóż na kupę w niewidocznym miejscu i wiesz, jaką będziesz mieć fajną ziemię za rok, półtora? Ja też wywoziłam pod las, aż mnie olśniło, że przecież głupia jestem. Zaczęłam składać i już nawet ją wykorzystuję.

Gosia wiem o tym, ale mam trochę utrudniony dostęp do tego miejsca na obecną chwilę. Mam tam dwa kompostowniki i już składuję "towar" z boku.
A teraz darninę wywalam pod siatkę z drugiej strony, chwasty będą miały utrudniony dostęp do słonka więc i może tak chętnie nie przejdą na moją stronę wyjdzie w praktyce...
AgataP 15:10, 05 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Bodziszkowo - peoniowa i trzcinnikowo-łubinowa - piękne zestawienia. Piękna ta rabata będzie na takiej przestrzeni.

Ewa mam nadzieję uzbrajam się w cierpliwość bo rośliny małe jeszcze i na efekt trzeba poczekać. Przy trzcinnikach rosną jeżówki i w nie wsadziłam liatrę wczoraj. Przed nimi dopiero łubin, fioletowy.
Sama jestem ciekawa z efektu.
AgataP 15:11, 05 kwi 2016

anna_t napisał(a)
dzień bez Pszenicznej dniem straconym!
pozdrawiam

Ależ oczywiście codziennie zapraszam
AgataP 15:13, 05 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

ale działasz dziewczyno ambitnie a ta brygada jest boska takie buziolki słodkie )))

to chyba wina zimy, tak długo siedzi się bezczynnie na d...e że jak teraz ciepło się zrobiło to wcielam w czyn pomysły z planowania zimowego
AgataP 15:16, 05 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

ojojojoj u mnie obiad bez mięsa to nie obiadChłopcy nie daliby mi żyć

nie ma tak dobrze, mąż i syn lubią przerywniki bezmięsne ja gotuję to ja decyduję hahah dobrym wyborem był garnek rzymski, dużo obiadów w nim robię. Wczoraj ziemniaki na dno, na to warzywa mrożone, na to mięso z kurczaka doprawione i wszystko w piekarniku się piecze samo
Wszyscy zjeżdżają to gar wyjmuję, odkrywam i można jeść prawie z niego.
Wszystko mięciutkie, soczyste... polecam bardzo
AgataP 15:23, 05 kwi 2016

Dwa odcienie różu, oba pasują do vanilek
ja w tym roku też rozmnażam, w ubiegłym udało mi się zrobić 13 sadzonek

Anda 17:22, 05 kwi 2016

U Ciebie też się dzieje. Pięknie się zapowiada bylinówka Zrywanie darni jest mniej przyjemne od sadzenia. Sadzenie i patrzenie jak rośnie to jednak wynagradza

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies