Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:52, 05 kwi 2016

dziewczyny jak wpisać na pinterest żeby mi rabaty z grujecznikiem wyskoczyły?
jankosia 11:23, 05 kwi 2016

Katsura tree plus coś tam typu ideas albo flowerbeds- coś typowo pinterestowego
anna_t 11:39, 05 kwi 2016

właśnie o to coś tam mi chodzi bo Cercidiphyllum japonicum to wiem
anna_t 12:21, 05 kwi 2016

https://pl.pinterest.com/pin/421579215091638337/
ta inspirka nie oddaje w 100% tego o czym myslę ale moze by wrócic do pomysłu Polinki o podzieleniu rabat na kwadraty. mi się to podoba
tylko czy można tak ze skarpeta pod grujecznikami jest 2x2 jak na froncie pod grabami a inne prostopadłościany w rabacie są np. 1x1?
tutaj pomysł na wszystkie prostopadłościany takie same. R-rozchodnik, J-jeżówka

i w całym ogrodzie robiłabym powtórzenia tych kostek a inne kwadraty różne z bylinami, trawami i drzewami
co sądzicie?
anna_t 14:11, 05 kwi 2016

paczuszka od ewy004 dotarła

Ewa bardzo dziekuję, oby byl u mnie taki piekny jak u Ciebie
anna_t 14:23, 05 kwi 2016

mam!
jednak będą kwadraty 1,5x1,5 tak mi wyszło najlepiej
cały ogród zrobię z takich kwadratów i ich wielokrotności.jako łącznik będą kostki z bukszpanu gdzie nie gdzie w rabatach
ale jestem happy!
AgataP 15:26, 05 kwi 2016

anna_t napisał(a)

seslerię chcę miec na pewno, ta na h.
a do vanilek to chyba wtedy te rozchodniki bordo matrona bodajze by pasowały, jak myslisz?te co Renia w donicach wgłębnika ma
dobra to rozchodnik narazie zostaje w przechowalni a szukam jeżówek
ktoś ma na zbyciu coś?

sesleria heufleriana też mi się podoba, ale zaczynam przygodę od autumnalis Do vanilek pasuje każdy róż, bordo, purpura.
U siebie wstawiłam zdjęcia rozchodników.
Mam kolejne kupione, ale dopiero wybijają. Jest biały i matrona i purple emperor też pójdą pod nóż
Anda 15:46, 05 kwi 2016

Aniu, pytałaś mnie jakie bylinki bym widziała pod drzewami. Przede wszystkim widzialabym byliny o lekkich, delikatnych kwiatach, np. rutewki, perovskie, gipsowki, Anthericum liliago (nie wiem, jak po polsku). Gdzieniegdzie dałabym kwiaty bardziej wyraziste jak np. astry, zawilce i koniecznie jeżówki. Uzupełniłabym to wszystko trawa milka i drżączką średnią oraz stipa. Wszystko lekko i powiewnie Ale wiesz, to taka moja wizja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 16:54, 05 kwi 2016

AgataP napisał(a)

sesleria heufleriana też mi się podoba, ale zaczynam przygodę od autumnalis Do vanilek pasuje każdy róż, bordo, purpura.
U siebie wstawiłam zdjęcia rozchodników.
Mam kolejne kupione, ale dopiero wybijają. Jest biały i matrona i purple emperor też pójdą pod nóż

byłam widziałam, chyba mamy te same. ja jeszcze dzisiaj od Ewy dostałam takie co do metra prawie dorastają. jak Ci sie będą podobać to sie podzielę
a Ty w te moje okolice nigdzie nie podróżujesz? na kawę byś wpadła
anna_t 16:57, 05 kwi 2016

Anda napisał(a)
Aniu, pytałaś mnie jakie bylinki bym widziała pod drzewami. Przede wszystkim widzialabym byliny o lekkich, delikatnych kwiatach, np. rutewki, perovskie, gipsowki, Anthericum liliago (nie wiem, jak po polsku). Gdzieniegdzie dałabym kwiaty bardziej wyraziste jak np. astry, zawilce i koniecznie jeżówki. Uzupełniłabym to wszystko trawa milka i drżączką średnią oraz stipa. Wszystko lekko i powiewnie Ale wiesz, to taka moja wizja

duzo rodzajów jest tej rutewki
pajęcznica liliowata no tego to bym w zyciu nie odkryła, piekna
jeżówki będą
reszte zanotowałam