St. Cecilia (Ausmist) - kwiaty średniej wielkości, okrągłe, pełne. Kolor zmienny, od biało-beżowego, poprzez jasno różowy do brzoskwiniowego. Zapach intensywny, przyjemny, z lekką domieszką mirry. Pokrój wyprostowany, krzak dobrze rozgałęziony. Mimo, że przez Austina róża zaliczana jest do niskich, u mnie jest średniej wysokości, rośnie do ok. 1,20 m. Nazwana na cześć patronki muzyki i muzyków Św. Cecylii. Wprowadzona na rynek w 1987 roku.
Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.
Karol to sa 4 takie maluchy, w końcu nie wiem, werbena? Nie werbena? Wyszły tylko 4 i nic dalej nie rosną.
a to? Może to jest werbena? Siałam jako werbenę . Zdjęcie kiepskie, wiem.
Czy ktos wie co to za drzewo? Takie bez kory jak platan ale jednak inne? Wygladało w takim bezlistnym stanie zankomicie! Kiedyś wisnie wymienie na to coś
Ale Włochy to równiez uczta dla podniebienia nawet na stoku
Typowo tyrolskie danie - knedle jajeczne - mój M jest fanem kuchni regionalnych. Zawsze takie eksperymenty próbuje
Spagetti carbonara czyli nie ryzykuje ja
A na koniec dnia bombardino - czyli likier jajeczny na ciepło tym razem bez espresso
Okolice Val Gardena słyną z dobrej kuchni. W Ortisei była restauracja z gwiazdkami Michelin a w okolicach jeszcze dwie... Ale nie odważylismy sie wyczyścić naszych kart kredytowych w innych lokalnych restauracjach jedliśmy lepiej niz w wykwintnych wrocławskich restauracjach...
Witam Cię serdecznie Ewo. Odpowiadając na Twoje pytanie skąd to ja się wziąłem, mówiąc krótko rodzice moi wzięli się do pracy dwadzieścia parę lat temu i jestem
Jak najbardziej zapraszam serdecznie do mojego wątku. Na nowy sezon zaplanowałem wiele. Jeśli pomysły będą realizowane to oczywiście i tutaj się pojawią
W ogrodzie natomiast z każdym rokiem przybywa roślin. Spora część nazw jest w głowie, ale warto mieć rośliny opisane aby nic nie umknęło. Dlatego postanowiłem wprowadzić tabliczki własnej produkcji.
Tabliczki wydrukowane na drukarce laserowej, zostały za laminowane folią o grubości 100 mikronów. Do tego zostaną dorobione ocynkowane nóżki. Takie rozwiązanie wydaje mi się estetyczne. Co do trwałości to zobaczymy w praktyce
Ania masz rację. Myślałam, że będę pilnować i w ogóle, ale masz Muminki i sama widzisz jak to jest i wiesz co mówisz. Nie będziemy podejmować zbędnego ryzyka i kusić losu. Kształt wyznaczę docelowy, wysypiemy żwirkiem i faktycznie na razie takie coś jak u Was zrobimy. Choćby ze dwa takie kamienie, jeden większy, drugi mniejszy, albo poszukam czegoś w inspiracjach, które mi wrzuciłaś. A oczko jak Igunia podrośnie zrobimy. Będzie już wszystko rozumiała więc z większym dzieckiem już będzie inaczej. Dzięki Anuś
I nieśmiało pojawia się corten w dekoracjach, ale widziałam równiez w trakcie podrozy całe budynki obłożone cortenem. Piękni sie corten wkomponowywal w ciemne drewno
I nie wiem dlaczego wszyscy pisza o stylu scandi... Dla mnie alpejski wszechobecne drewno i skory.
Coraz częsciej widywałam tutaj nielakierowane , surowe drewno
Ale najbardziej podobały mi sie domy stylizowane na i ich stodoły. Z listewkami z drewna, ktore słuzą w stodołach do składowania drewna a w nowym wydaniu po prostu stanowią ozdobę elewacji i zaluzji przesłaniających widok.
Oj marzy mi sie tak położony dom... Na wzgórzu.... Z widokiem na dolinę i ogrodem piętrowym...
Fantastycznie to wygląda ☺ Tylko ją mam tam malutko miejsca. i nie ma szans niestety na taką różnorodność. W ogóle to miejsce jest nieustawne, ni w pięć, ni w dziesięć... Beznadzieja.
### Rabata ma 1,5m długości i tylko 1m szerokości. ###
Masz może pomysł na okrojona wersje tego cuda ? Bylabym wdzięczna. ☺