Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:41, 05 mar 2016

Do góry
Homebush do zobaczenia dla Bogdzi
Bardzo mi się podoba ten kulisty kształt kwiatów

Róże Davida Austina 21:40, 05 mar 2016

Do góry
St. Cecilia (Ausmist) - kwiaty średniej wielkości, okrągłe, pełne. Kolor zmienny, od biało-beżowego, poprzez jasno różowy do brzoskwiniowego. Zapach intensywny, przyjemny, z lekką domieszką mirry. Pokrój wyprostowany, krzak dobrze rozgałęziony. Mimo, że przez Austina róża zaliczana jest do niskich, u mnie jest średniej wysokości, rośnie do ok. 1,20 m. Nazwana na cześć patronki muzyki i muzyków Św. Cecylii. Wprowadzona na rynek w 1987 roku.

Tu ma być ogród :) 21:31, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeszcze raz na prośbę Tess zbliżenia na kwiaty ciemierników.

Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.
Moja bajka 21:29, 05 mar 2016

Do góry
Karol to sa 4 takie maluchy, w końcu nie wiem, werbena? Nie werbena? Wyszły tylko 4 i nic dalej nie rosną.

a to? Może to jest werbena? Siałam jako werbenę . Zdjęcie kiepskie, wiem.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 05 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czy ktos wie co to za drzewo? Takie bez kory jak platan ale jednak inne? Wygladało w takim bezlistnym stanie zankomicie! Kiedyś wisnie wymienie na to coś

To chyba nie platan Alpen's Globe?

Hahaha
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:26, 05 mar 2016

Do góry
Czy ktos wie co to za drzewo? Takie bez kory jak platan ale jednak inne? Wygladało w takim bezlistnym stanie zankomicie! Kiedyś wisnie wymienie na to coś

To chyba nie platan Alpen's Globe?
Ogrodowe przygody 21:24, 05 mar 2016

Do góry
Jak duże mogą być wiechy hortek MOGą
Córeczka ma 6 lat

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 05 mar 2016

Do góry
I dla wielbicieli kuleczek

I moja duza szara donica w tym roku znów dostanie trzy kuleczki nie bede kombinować bo ten widok mnie zachwycał

Ogrodowe przygody 21:22, 05 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, prawdziwie wiosenne rozpoczęcie sezonu. Ja muszę jeszcze poczekać, dopadła mnie infekcja i ogród oglądam przez szybkę. Niestety
\Moja młodsza córka też była tydzień w domku, życzę ciepełka i jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Ogród zapracowanej mamuśki 21:19, 05 mar 2016

Do góry
Wietrzenie zieleniny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 05 mar 2016

Do góry
Aniu jaka szerokość ma ta rabatka u Ciebie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 05 mar 2016

Do góry
Ale Włochy to równiez uczta dla podniebienia nawet na stoku

Typowo tyrolskie danie - knedle jajeczne - mój M jest fanem kuchni regionalnych. Zawsze takie eksperymenty próbuje

Spagetti carbonara czyli nie ryzykuje ja

A na koniec dnia bombardino - czyli likier jajeczny na ciepło tym razem bez espresso

Okolice Val Gardena słyną z dobrej kuchni. W Ortisei była restauracja z gwiazdkami Michelin a w okolicach jeszcze dwie... Ale nie odważylismy sie wyczyścić naszych kart kredytowych w innych lokalnych restauracjach jedliśmy lepiej niz w wykwintnych wrocławskich restauracjach...
Ogród, a może coś więcej..... 21:14, 05 mar 2016

Do góry

Matko z córką !!!
Skąd Ty się wziąłeś???
Witaj Irku, jestem pod ogromnym wrażeniem przedsiębiorczości, pracowitości i pasji, i nie mogę wyjść z szoku.

Witam Cię serdecznie Ewo. Odpowiadając na Twoje pytanie skąd to ja się wziąłem, mówiąc krótko rodzice moi wzięli się do pracy dwadzieścia parę lat temu i jestem
Jak najbardziej zapraszam serdecznie do mojego wątku. Na nowy sezon zaplanowałem wiele. Jeśli pomysły będą realizowane to oczywiście i tutaj się pojawią

W ogrodzie natomiast z każdym rokiem przybywa roślin. Spora część nazw jest w głowie, ale warto mieć rośliny opisane aby nic nie umknęło. Dlatego postanowiłem wprowadzić tabliczki własnej produkcji.
Tabliczki wydrukowane na drukarce laserowej, zostały za laminowane folią o grubości 100 mikronów. Do tego zostaną dorobione ocynkowane nóżki. Takie rozwiązanie wydaje mi się estetyczne. Co do trwałości to zobaczymy w praktyce

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:10, 05 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Muminek od kamieni nie odchodzi, tam ma płytką wodę gdzie może wrzucać kamienie do woli (dziadek wybierze), ma fontannę i wodę co leci z kamienia (super się zatyka palcem i pryska na około)..ma tu wszytko co potrzebne czyli wodę i kamienie.. proponuję coś takiego.. wiem, że trudno o takie kamienie, ale możesz postawić 3 małe i też będzie zabawa. Bezpieczna zabawa, a wygląda też ładnie. Masz głowę pełna pomysłów coś wymyślisz, a w sprawach technicznych zawsze pomożemy.

inspiracje
z wylewką blachę nierdzewkę się kupuje na składzie materiałów budowlanych.
Możesz zrobić płytki strumyk z obiegiem wody, może być krótki..

Albo taka niecka.. foto z takim wydrążonym pniem..

Ania masz rację. Myślałam, że będę pilnować i w ogóle, ale masz Muminki i sama widzisz jak to jest i wiesz co mówisz. Nie będziemy podejmować zbędnego ryzyka i kusić losu. Kształt wyznaczę docelowy, wysypiemy żwirkiem i faktycznie na razie takie coś jak u Was zrobimy. Choćby ze dwa takie kamienie, jeden większy, drugi mniejszy, albo poszukam czegoś w inspiracjach, które mi wrzuciłaś. A oczko jak Igunia podrośnie zrobimy. Będzie już wszystko rozumiała więc z większym dzieckiem już będzie inaczej. Dzięki Anuś
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 05 mar 2016

Do góry
A i takie nietypowe ułożenie drewna

Notabene ta taśma ruchoma w tunelu wiodła nas w srodku miasta do gondoli. Cobysmy sie w butach narciarskich zbytnio nie zmęczyli

Ale widac ze wczesnie rano z M startowaliśmy na wyciągi bo w tunelu jeszcze pusto
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 05 mar 2016

Do góry
I nieśmiało pojawia się corten w dekoracjach, ale widziałam równiez w trakcie podrozy całe budynki obłożone cortenem. Piękni sie corten wkomponowywal w ciemne drewno

I nie wiem dlaczego wszyscy pisza o stylu scandi... Dla mnie alpejski wszechobecne drewno i skory.
Coraz częsciej widywałam tutaj nielakierowane , surowe drewno

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 05 mar 2016

Do góry
Ale najbardziej podobały mi sie domy stylizowane na i ich stodoły. Z listewkami z drewna, ktore słuzą w stodołach do składowania drewna a w nowym wydaniu po prostu stanowią ozdobę elewacji i zaluzji przesłaniających widok.

Oj marzy mi sie tak położony dom... Na wzgórzu.... Z widokiem na dolinę i ogrodem piętrowym...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:01, 05 mar 2016

Do góry
Pozdrawiam z imprezy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:59, 05 mar 2016

Do góry
ewusia81 napisał(a)

Basiu, ja to widzę tak

w narożniku tuja Smaragd- tańsza wersja (na drugim zdjęciu cis Hicksii- musiałby być kupiony już duży skoro wolniej rośnie więc pewnie kosztuje "majątek")
z lewej rozplenica japońska 'Herbstzauber'
obwódka z kulek bukszpanu
na środku hortensja Anabelle, po bokach to różowe- krzewuszka cudowna Minor Black
i Twoja ukochana sosna na pniu- tu sosna czarna Bambino...

Ewusiu81---- ☺ ☺ ☺

Fantastycznie to wygląda ☺ Tylko ją mam tam malutko miejsca. i nie ma szans niestety na taką różnorodność. W ogóle to miejsce jest nieustawne, ni w pięć, ni w dziesięć... Beznadzieja.

### Rabata ma 1,5m długości i tylko 1m szerokości. ###

Masz może pomysł na okrojona wersje tego cuda ? Bylabym wdzięczna. ☺
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:56, 05 mar 2016

Do góry
I nawet rynny drewniane.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies