Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 06:21, 27 sty 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 06:20, 27 sty 2016

Do góry
To na czerwono
Mój jesienny ogród 03:45, 27 sty 2016

Do góry
Witam wszystkich, z ciepłego Toronto, Jak na razie zima tu jeszcze nie przyszła i mam cichą nadzieje że już nie przyjdzie. Teraz było przez 2 tyg. ochłodzenie i temperatura -1 do-5, ale jak na styczeń to prawie wiosenne temperatury. Na powietrze wychodzę tylko wtedy kiedy muszę, czekam na temperatury przynajmniej 5 stopni i słoneczko , które tu w lutym już ładnie grzeje. W tamtym roku na pierwsza całodniową wycieczkę rowerową, pojechałem 23 marca. Nie było za ciepło, ale słońce

mocno już grzało i były piękne widoki a to już wystarczyło do udanej wycieczki z której wróciłem już w nocy. 40 km od domu, czekałem na pociąg już po ciemku. W styczniu nie zrobiłem żadnego zdjęcia, tak nie lubię zimna, że nie jestem w stanie zmobilizować się choć na jakąś małą wycieczkę. Wolę oglądać i słuchać to co się u was dzieje i porządkować zdjęcia. Kto nie widział linku do Niagary, to jest w poprzednim poście. A to fotki z kwietnia 2015 nad Humber river. Pozdrówka.

Moniko, wspominałem że Niagara to piękne miejsce, byłem tam już 7 razy, ale jeszcze wiosną nie byłem i może wybiorę się tą porą roku. To magiczne miejsce.
Ania, masz rację że na komputerze fotki oglądasz, ja używam przeglądarki Faststone, moim zdaniem to najlepsza przeglądarka, polecam, używam jej chyba już z 7 lat.

Agdula, witaj w moim Kanadyjskim wątku i jest mi miło że się podobało. Pragnę tu przybliżyć wszystkim zainteresowanym choć troszkę ten piękny kraj. Każdy mnie się pyta, czy ja tu nie zamarzłem a ja każdemu tłumaczę że jest tu cieplej niż w Polsce, choć zimy bywają paskudne, to przyroda jest o wiele bogatsza ni z w naszym kraju.

Bogdziu, oglądałaś Niagarę na moim dysku? Warto. Tym razem wodospad bez lodu i śniegu którego jeszcze nie było, raz spadło może 2 cm i zaraz słońce go spaliło. Może uda się bez zimy w tym roku, choć w USA szaleją wielkie śnieżyce, to u mnie spokojnie. Jeśli zima nie zrobi jakiegoś rzutu na taśmę w ostatnim momencie, to pewnie ja wygram, gdyż tu słońce dużo wcześniej zaczyna grzać niż w Polsce. Z tym może być różnie, czytałem ze rok 2016 ma być bardzo niespojony i w pogodzie i gospodarce i w polityce. Toronto leży na wysokości Rzymu a jak słońce pali w Rzymie chyba każdy wie. Temperatury są oczywiście mniejsze od rzymskich, gdyż Rzym osłaniają Alpy a tu jest teren bardziej otwarty. Pozdrawiam

Ogród Mirelli 03:22, 27 sty 2016

Do góry
Wczoraj kupiłam nowe narzędzia na nowy sezon
Jeszcze brakuje mi małych nożyc elektrycznych i nowego szpadelka do kancików.
Duże nożyce elektryczne mam, ale do moich małych roślin nie bardzo się jeszcze przydają.

Szmaragdowy Zakątek 01:12, 27 sty 2016

Do góry
A teraz bardziej ogrodowo….

Strasznie zaniedbany przedogródek (tak myślę, żeby przesadzić te hortensje w zupełnie inne miejsce, a posadzić tutaj jakieś bukszpanowe kule, trawy i może żurawki)

A to już jego ogródek. Przy ogrodzeniu hortensje, pierisy i tony chwastów…

....a po środku oooooogromny iglak (ma ponad 4 metry wysokości)

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 01:09, 27 sty 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Zimowe widoczki

Pięknie!
Ja zimowej scenerii w tym roku nie uwieczniłam, nie było co. Dziś u mnie jak na przedwiośniu.
Szmaragdowy Zakątek 01:05, 27 sty 2016

Do góry
A teraz kilka obiecanych zdjęć. Najpierw aranżacja wnętrz….
tak wyglądał pokój mojego syna na 12 godzin przed moim przyjazdem

…pierwsze przymiarki wnętrzarskie……

….i efekt końcowy. Syn zastanawia się czy zakładać karnisze, bo tam nie ma zwyczaju wieszania firanek w oknach.
Zszywkowy ogród marzeń :) 00:06, 27 sty 2016

Do góry
Jak pogoda u Was? U mnie na plusie i jest straszliwa chlapa Mieszkam przy uliczce z ziemi a raczej piachu i jest pełno kałuż i straszliwie ślisko Najlepszą opcją do przejścia to są kalosze najlepiej czarne

coś aby umilić noc

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:56, 26 sty 2016

Do góry
Witam. Potrzebuję porady donośnie dwóch rzeczy. Pierwsza - jak sensownie i delikatnie zakryć ten 6 metrowy blaszak. Miałem już wiele wizji - ostatnio np. posadzenie szpaleru cisów hicksii. Ale myślę też o sensownej rabacie. Od blaszka do sosny jest około 6 metrów, a chciałbym też mieć możliwość przechodzenia/ przejeżdżania taczką pomiędzy sosną a blaszakiem. Proszę nie zwracać uwagi na rabatę za sosną bo ją na wiosnę skasuję. Nie zależy mi też bardzo na całkowitym przesłonięciu blaszaka, bo jest on w kolorze, nie wygląda tragicznie. Recz druga (zdjęcie zimowe) co dosadzić do sosny oregon green i świerka serbskiego - patrząc na fotkę z lewej ich strony by tam powstała jakaś fajna kompozycja. Poglądowo -i z pewną obawą -daje też zdjęcie z miejsca gdzie teraz stoi blaszak, "z jego perspektywy". Tak jak pisałem proszę nie przejmować się zaczątkiem rabaty, jej na pewno nie będzie. I jodłą, którą mam zamiar przesadzić. Wiem, że tworząc szpaler przy płocie popełniłem błąd (ah gdybym wcześniej był na ogrodowisku....) i wrzuciłem tam spory miks roślin. Do tego różnokolorowych. Posadziłem je na szczęście po kilka sztuk obok i co jakiś czas te zestawy się powtarzają. Są tam kórniki, jałowce meyera, świerki iseli fastigate, i dodtakowo tuje w wersji gold. Dobrze wiem po lekturach forum, że taki miks nie jest wskazany, ale stało się... Swoją drogą nie wygląda tak tragicznie i osobiście wolę taką wersję jak nudny szpaler szmaragdów, który miałem przez 20 lat, a które zacienią mi po jakimś czasie działkę. Tam gdzie ten różnokolorowy szpaler jest zachód. Jakie rośliny preferuję - lubię Iglaki. Podobają mi się sosny i świerki. DZIĘKUJĘ
Pszczelarnia 23:36, 26 sty 2016

Do góry
CD na dobranoc, ogród w Radkowie.

A w takim towarzystwie kwitł dereń pagodowy.

Po prostu z rozmachem!

Pszczelarnia 23:25, 26 sty 2016

Do góry
Znalazłam takie zdjęcie i ... nie wiem, z którego miejsca mojego ogrodu pochodzi. Też tak macie, że nie wiecie? Powinnam przewertować katalog do przodu i do tyłu.

EDIT: to nie jest z mojego ogrodu! To u Tomka Grochowskiego w Radkowie!

Ogród prawie romantyczny 23:18, 26 sty 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Jak miło się patrzy na takie wspaniałe kolory.
No jeszcze troszkę musimy czekać Dobrze, że już dziś temperatura się podniosła trochę i zaczyna topnieć śnieg

U mnie zapowiada się prawdziwa wiosna. Aż strach, bo to dopiero końcówka stycznia i zima może jeszcze potrwać.

Kolorków nigdy za wiele

Ogród prawie romantyczny 23:15, 26 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wesoło w wątku, już czujesz wiosnę?
Bo ja powoli się rozkurczam. Jak ten motylek z kokonu.

Miłego weekendu.

Zawsze staram się, by wiosna mnie nie opuszczała. A teraz ja też rozprostowuję skrzydełka

Typografia ogrodu 23:13, 26 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale tam będą tylko trawy...to i tak będzie widać, gdzie się idzie
Czy nie?

tak tylko trawy i drzewa...
zaznaczyałam miejsca gdzie musiałbym mieć miejsce - albo z trawnika albo z traktu

Ogród prawie romantyczny 23:11, 26 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne fotki
a to pierwsze to co to jest??
A ta cudna róża, co to za odmiana???

Aniu, na pierwszej fotce to wiśnia japońska Amanogawa, na drugiej róża Knirps, niziutka i przez całe lato obsypana kwiatami.

Tutaj w innym ujęciu
Ogród prawie romantyczny 23:06, 26 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Witaj Agnieszko

Cieszę się że z nami jesteś Ja też za zimą nie przepadam ale co to za zima w tym roku, prawię wiosnę już czuć w powietrzu
Sadziłaś jakieś cebulowe na jesień ?

Jestem, jestem, chociaż z małymi przerwami

Sadziłam trochę tulipanów, ale w takim pośpiechu, że sama będę miała niespodziankę, gdy zakwitną, bo nie pamiętam gdzie Na pewno dosadzałam papuzie, takie jak na zdjęciu

Pszczelarnia 23:01, 26 sty 2016

Do góry
Dla Mariusza z podziękowaniem:

Ogród prawie romantyczny 23:01, 26 sty 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Właśnie, teraz powspominamy,pokusimy fotkami i zleci szybko
Piękne te tulipany

Trzeba sobie sprawiać drobne przyjemności, a wspominanie i przywoływanie fotek z ubiegłego roku na pewno do nich należą W ramach poszerzania repertuaru przyjemności przymierzam się do zamówień różanych

Tulipanki raz jeszcze

Malutki pod lasem 23:00, 26 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ksiądz był M w domu, to wykorzystałam i pojechałam do Obi

Przy okazji zobaczyłam sobie donice i stwierdziłam, że 78 cm wysokości, to na moje schody za dużo, takie 60 mi starczą
Hosty i stipę mam wsadzić do lodówki, czy zamrażarki na dwa tygodnie?

Cale ogrodowisko sie stipuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 26 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To chyba cyprysik Lawsona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies