Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:51, 05 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Zapraszam w me skromne progi

Z tymi "skromnymi" progami to już przegięłaś
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:11, 05 lip 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
A jak tam palce od ciachania ?
będzie pięknie!!!

Ewuniu, a któż by zwracał uwagę na palce, przy KRĘGOSŁUPIE? Ten przebija wszystko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:10, 05 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Czytając o problemach kręgosłupowych (też je mam) zakupiłam sadzonki bukszpanów... ale nie będzie kulek.. o nie..... zwykły zywopłocik.... akumulatorki w garść ..i gotowe....

Aniu nic tak nie pomaga na kręgosłup, jak następne sadzonki, które najpierw trzeba posadzić (schylanie) a potem przycinać (znów schylanie się) Wychodząc z tego założenia dalej kulkuję w pozycjach co najmniej dziwnych, tylko M. nie dał się przekonać do tej "terapii" i nadrabia zaległości w czytaniu książek W końcu trzeba być twardym, a nie miętkim
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:06, 05 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś a gdzie TY????

A gdzież ja mogę być ? Bukszpany kulkowałam do ciemności, te ciachane na końcu to chyba nawet kulek nie przypominają Księżyc choć jeden dzień po pełni jakoś słabo świecił Jeszcze mi zostało do przycięcia jakieś 28 kulek...
Ogrodnik mimo woli 12:04, 04 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, ale boska ta balia!!! Coś wymarzonego na nadchodzący upalny weekend (choć u Was podobno cały tydzień taki uplany)
Że kanty, że brody, że chwasty??? Napiszę tak jak inni - narzekanie to nasza cecha narodowa, więc i ja też tak mam, że tylko na swój ogród narzekam No ale w Twoim przypadku, to już przegięcie!!! Masz bajkowy, kolorowy , urzekający ogród i baaaardzo żałuję, że nie zobaczę go na żywo...
Wykonanie źródełka z kamienia 08:51, 04 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Cały zestaw co wymieniłaś w Obi kosztował coś koło 300 złotych - kilka osób na ogrodowisku ma te ciurkadełka

Mam to ciurkadełko z Obi (jeszcze nie zamontowane). Kompletny zestaw kosztuje 499zł.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 08:49, 04 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Boskie zdjęcie boskiego miejsca! A jakie hakone!!! Tylko werbena jeszcze nie kwitnie (o ile dobrze pamiętam, że tam była) - coś fioletowego w każdym razie
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:31, 04 lip 2012

Do góry
Monika, jeszcze raz pozachwycałam się kancikami i rabatą żwirkowo-żurawkową Powiem za Marzenką - masz bardzo piękny ogród w bardzo krótkim czasie! A co do drzewka na rabatę frontową - też wybrałabym jakieś o innym pokroju niż pendula... Skoro nie masz wybranego konkretnego gatunku, to może po prostu pojedź do szkółki i kup takie, które najbardziej Ci się spodoba - oczywiście w granicach zdrowego rozsądku Masz dookoła tyle dobrze zaopatrzonych szkółek! A dlaczego chcesz stamtąd wyekspediować kule? Bardzo pasują na tym żwirku
P.S. Tak mi teraz przyszło do głowy, że dobrze by tam wyglądała magnolia, ale od razu taki ładniejszy, bardziej wypasiony okaz
Ogród Dominiki 08:08, 04 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Ewo, takie rzeczy to tylko w Erze... Gimnastyki jest faktycznie sporo, ale mnie najwięcej czasu zabiera nie samo cięcie, tylko rozkładanie, wytrzepywanie, przesuwanie i ponowne rozkładanie szmat i plandek na listki oraz śmieci lecące przy cięciu.No, ale....

Dokładnie tak! Czasem sobie myślę, że mogłabym ciąć nawet tysiąc roślin, tylko żeby ktoś za mnie posprzatał ten bałag "po"
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:08, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Wieloszko, Marzenko dziękuję! Buziaki znad morza

PS.
Jak ja się straaasznie cieszę, że tak dużo 40tek jest!!!

Wieloszka nie jest czterdziestka nawet na 30 tkę nie wygląda Jeszcze przez zaokrąglenie 30
A ja już 2,5 roku jestem po
Wypoczywaj dobrze, ja jeszcze muszę troszkę poczekać na urlop. Do tego czasu zejdę chyba lub będą mnie reanimować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:25, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Też je za to lubię to dołóż lawendy

Irenko, tam jest lawenda (takie szare kulki po prawej stronie tawuł) tylko coś w tym roku nie chce kwitnąć na tej rabacie . Może za późno je przycięłam... Muszę sypnąć im dolomitu za radą Marzenki, bo w innych miejscach w ogrodzie szaleje

cofnęłam się do foty, faktycznie jest i do tego bardzo ładna, może później zakwitnie; ja mam taką długą rabatę w innym miejscu i tam lawenda dopiero się szykuje do kwitnienia, więc może i u ciebie tak

Wiesz co, tylko ona nawet nie zbiera się do kwitnienia - wydaje mi się, że ma tylko pojedyncze gałązki z kwiatami. Ale dzisiaj przyjrzę się jej dokładniej. Jeśli nie zakwitnie, to jesienią będę musiała poprawić jej warunki socjalno-bytowe Może mieć tam za kwaśno i za ciężką ziemię.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:24, 03 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A gdzie się kupuje dolomit? U mnie kwaśna ziemia, lawendy rosną ale nie bujnie jak u Irenki choćby...
pozdrawiam!!

Karola w zwykłym ogrodniczym powinien być

Widziałam w castoramie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:22, 03 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A gdzie się kupuje dolomit? U mnie kwaśna ziemia, lawendy rosną ale nie bujnie jak u Irenki choćby...
pozdrawiam!!

Karola w zwykłym ogrodniczym powinien być
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:18, 03 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko, tam jest lawenda (takie szare kulki po prawej stronie tawuł) tylko coś w tym roku nie chce kwitnąć na tej rabacie . Może za późno je przycięłam... Muszę sypnąć im dolomitu za radą Marzenki, bo w innych miejscach w ogrodzie szaleje

cofnęłam się do foty, faktycznie jest i do tego bardzo ładna, może później zakwitnie; ja mam taką długą rabatę w innym miejscu i tam lawenda dopiero się szykuje do kwitnienia, więc może i u ciebie tak
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:13, 03 lip 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Cieszę się, że się podoba niespodzianka, ale sama nie haftowałam

Podoba się, podoba! I to bardzo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:12, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:10, 03 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Zła jestem , bo nie wiem co im jest, po zimie się pozbierały a teraz usychają?!... a może to grzyb , bo nie zrobiłam oprysku jeszcze ... jejku ... dzisiaj zrobię fotki to Ci pokaże jak wyglądają

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:06, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

tak właśnie myślałam, że zrobisz, ale efekt piękny złote, śliczne kule

Uwielbiam ich kolor i bezproblemowość ! Z daleka widać je na rabacie. A połączenie z lawendą wypatrzyłam na rabacie....... przy pobliskim McDonaldzie Tylko tam tłem jest kula z thuji.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:02, 03 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
OOO jakie piękne

czym kulkowałaś tawuły ?

ale trochę oszczędzaj kręgosłup ... a mi 3 żurawki lime strasznie marnieją i co się stało ? przecież rosły tak pięknie wszystkie ... wczoraj zobaczyłam ... a hortensja Limelight dalej gubi liście , zlałam ją florovitem ... ciekawe co jej nie pasuje

Madziu wszystko poza kulkami bukszpanowymi kulkuję akumulatorami, bo tymi zwykłymi nożycami to straaaasznie długo schodzi - zwłaszcza niewprawnymi rękami...
Ojojoj, ratuj te żurawki, takie piękne były! Moje Lime ani nie zlane florovitem, ani nie oberwałam tych żółtych listków więc nie wiem, czy jest poprawa, czy nie Dzisiaj to zrobię (o ile nie będzie padać) i będę obserwować...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:57, 03 lip 2012

Do góry
Ewa, a Ty pamiętasz, że my się widzimy jakoś niebawem? Kiedy zaczynasz wojaże? Napisz na priv .
P.S. A jak Ty zrobiłaś taki fotomontaż z tą wieloszką???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies