Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:28, 02 mar 2016

Do góry
mira napisał(a)
i jeszcze coś zostało
dzwonek Sarasto mój nowy nabytek od Doroty już się pokazał

nie ma kiedy pryskać promanalem a potrzeba jest

W trakcie obchodu w sobotę zapadła decyzja odnośnie twego jalowca
ma opuścić to miejsce i tu ma być jakaś tuja robiąca za kolumnę

a może są jakieś inne propozycje

Wycinaj te ochojniki.
Jałowca wywal i coś fajniejszego daj, albo puść po nim powojniki
Ogrodowy song 13:26, 02 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Po ok.10 dniach nieśmiało pokazały się Carex Frosted Curls

Za to werbena jak na ten czas tylko kilka "kiełków"...czy dlatego,że nie zmrożona...hmmm

Wow, ale tego będzie prezent super
Ogród prawie romantyczny 13:26, 02 mar 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Jakie piekne morze kwiecia... Slicznie

Dziękuję Ewa Kocham kwiaty i to pewnie trochę widać
Ogród prawie romantyczny 13:24, 02 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Fajnie zaczęłaś sezon, od spotkania i Gardenii Pewnie pełno inspiracji tam było, osobiście byłam raz i mnóstwo wrażeń było, rozmowy i oferta.
Potencjał w ogrodzie jest, ciut początku poczytałam i domek mnie zachwycił, teraz zaznaczone, wpadnę częściej, pozdrawiam

Sezon rzeczywiście zaczęłam z przytupem - spotkanie, Gardenia, trochę porządków w ogrodzie, ale teraz dopadła mnie infekcja i rozłożyła zupełnie
Spotkanie przemiłe, to była chyba najsympatyczniejsza część wypadu na Gardenię, sama oferta i stoiska, mam wrażenie, że mniej interesujące niż w ubiegłych latach. Ale może to wynikać z faktu, że nie obejrzałam wszystkiego,
Ogród jeszcze młody, ale mam nadzieję, że za kilka lat pokaże się z lepszej strony

Dziękuję za odwiedziny

Ogród prawie romantyczny 13:21, 02 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

po prawej przy pergoli posadzone są Rhapsody, Maria Teresa, sztuk kilka ma być przed nimi.

Niekoniecznie ma być niska pod Rhapsody, czy Maria T. jest niekoniecznie niska? Bo mnie zapowiadali, że tylko 60 cm ma mieć, chociaż podają, że do 80 cm może być.

Chodzi o ten kawałek na lewo od tui? To ona by tam takie niskie piętro zrobiła...
Ogród prawie romantyczny 13:14, 02 mar 2016

Do góry
tulucy napisał(a)

MT to w nogi, tak? Bo ona niska miała być

Niska niekoniecznie, z drugiej strony mam aspiryny, które zdecydowanie przekraczają metr wysokości, więc te mogłyby tworzyć dalszy ciąg różany przedzielony tują golden glob.
Widzę, że robiąc zdjęcia starannie omijałam ten fragment, ale trochę widać. Na pierwszym zdjęciu po prawej stroie od tui rosną aspiryny, po prawej przy pergoli posadzone są Rhapsody, Maria Teresa, sztuk kilka ma być przed nimi.

Droga do spełnienia 13:12, 02 mar 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
dla tych co szukają pocieszenia

haha on tak codziennie? słodki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:11, 02 mar 2016

Do góry

Dobrze, że mam nawyk tu wpadać zawsze sobie przypomnę i klikaniu
wiosna już w naszych głowach i w naszych wątkach a już niedługo za oknem
pozdrawiam Haniu i dzięki za piękne energetyczne wiosenne kwiatuchy
Z Pszenicznej ... 13:07, 02 mar 2016

Do góry
A u mnie dziś tak

Ogród prawie romantyczny 13:03, 02 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

moge ci pokazac lagune i jasmine u mnie

Hmmm, nie pasuje, niestety. Chyba więc na pergolę trafią dwie jasminy i do nich powojniki. Albo laguna i inna róża, skoro jednak jasminy mam, to raczej bez sensu kupować kolejne, nie wiedząc, co zrobić z jasminami. I znowu jestem w kropce
Ogród prawie romantyczny 13:00, 02 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Fajnie sie czyta

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:57, 02 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
dzisiaj o poranku

macham w przerwie i przpominam, ze gonimy kroliczka

Ale widok, śliczne te irysy, kiedyś je miałam, ale co rewolucja, to coś mi przepada
Typografia ogrodu 12:56, 02 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na pocieszenie kupilam sobie nawozy,rekawice bo juz jedne zdarlam w tym roku i wazon origami

Szary???
Gdzie kupiłaś????
U mnie nic takiego nie ma
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:51, 02 mar 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Do mnie na szczęście nie dotarła zima. Przynajmniej na razie.
Piękne sasanki pokazujesz.
Jolu jak robi się ponuro to trzeba dzień rozweselić
poczekamy na nie do kwietnia

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:47, 02 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592#_

Miłego wieczoru!

Tyż gonię i klikam
Sasanki i żonkile, alez to duet, śliczne.
Haniu, już od niedzieli ma byc lepiej, chyba cosik mi sie zdaje, że w niedzielę nie wytrzymasz i pojedziesz luknąć, choc taki mały rekonesas.
Posyłam słoneczko, bo mimo śniegu całkiem go sporo
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:46, 02 mar 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i z innej beczki dla Marty

Super stopki-schrupać by się chciało te najmniejsze
Ogród tworzony z pasją 12:38, 02 mar 2016

Do góry
Uff wreszcie po pikowaniu. Łącznie wyszło 18 sadzonek rozplenicy Hameln i 18 Moundry. Bardzo się z nich ciesze ale gdzie ja to wsadze.. chyba sprzedaż wysyłkowa otworze
Ogród tworzony z pasją 12:35, 02 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
ja jeżówki nie mroziłam. Wysiałam bez specjalnej nadziei na sukces. Dobrze podlałam i postawiłam w słonecznym miejscu. Z 10 dji minęlo i jest. Werbena jak wyladuje w grodzie to się przeprosi .

W takim razie ja też nie będę mrozil. A nóż się uda

Moja werbena wyszła ładnie ale ta przemrozona. Na dzień dzisiejszy wygląda tak
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:31, 02 mar 2016

Do góry
Basienka napisał(a)
Witajcie

Pod ścianą przylegająca do schodów rośnie już trzmielina, która doskonale zasłania brzydką, brązową ścianę. Tą trzmielinę z przodu, myślę przesadzić również pod tą ścianę łączącą się ze schodami.
Na wiosnę co roku, sadziłam tam begonie i pięknie kwitły. Niestety wraz z nastaniem jesieni, pojawiała się brązowa plama, w postaci niezagospodarowanego miejsca

Te jasnozielone roślinki to pierwiosnki, ale je nawet wskazane jest przesadzić. Myślałam posadzić tam kule z bukszpanu, a brzegi obsadzić jakąś żurawką.

- czy to dobry pomysł?
- jak je zatem ułożyć ?
- a może coś innego można posadzić? Zależy mi, żeby zielono CAŁY ROK- dobrze ładnie przywitać gości wchodzących do domu o każdej porze roku

Z góry dziękuję. Już raz zarówno Danusia jak i Wy pomogliście mi w aranżacji małego ogródka, liczę,że i tym razem się na Was nie zawiodę.

Aby ładnie przywitać gości na samym wejściu, najpierw trzeba się skupić na wykończeniu elewacji tak, aby nie było widać kompromitujących niewykończonych tynków i dopiero spokojnie planowac rośliny. A jeśli nie chcesz nic robić to obsadzić wszystko trzmieliną żeby weszło na brzydką ścianę.

Kulki to luksusowy towar i przez nie będzie to i tak widać więc zamiast ładnie witać gości, każdy się będzie gapił na tę odrapaną ścianę.

Przede wszystkim ta rabata jest za mała na kulki, a gdzie opaska?
Moja bajka 12:27, 02 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kochani doradźcie jeszcze proszę z tą moją aronią. Wycięłam już te chude , wyrastające z ziemi gałęzie. Teraz zastanawiam się czy zostawić ją w formie krzewu, czy wybrać najbardziej prosty pęd i formować ją w kulkę na pniu, a resztę gałęzi wyciąć?

na zdjęciuach widać jak te dwie tuje za aronią są wyraźnie niższe i takie "dziurawe".

na tym zdjęciu widać taki najprostszy pęd, który można by zostawić sam i koronę ciąć w kształcie kuli. Ale nie znam się na owocowych krzewach, więc zdaję się na Waszą wiedzę i doświadczenie.

Aronii nie mam, ale widzę że dziewczyny doradzają, więc tylko dodam, że chyba większość roślin można ciąć i formować, dla bezpieczeństwa, po kawałku.
Co do tuj, jak je góra ciut wyrównasz, zaczną zagęszczać się dołem, tak zrobiłam u siebie i od razu lepiej, Teraz czekamy do marca i również tniemy, tym razem dość mocno, bo miejsce na róże musi być.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies